Dün akşam Saat 17’de  Partilerin Milletvekili aday listelerini YSK’ya  vermeleriyle Ak Parti’den Sırasıyla  İlknur İnceöz,Nevzat Palta ve Hüseyin Höyük,CHP’den Mehmet Öztürk,Haşmet Tekin Ökçe ve Mehmet Ali Topaç,MHP’den Turan Yaldır,Tuğrul Karacaer ve Kılıç Aslan Ekin Aksaray Milletvekili adayı oldular.

    Türkiye geneli ile birlikte Aksaray’da da belli olan adaylar 7 Haziran’a kadar seçmenlere kendilerini ve seçildiklerinde memleketimize yapacakları hizmetlerini anlatacaklar.

      Haziran günü ise yegâne hakem olan milletin onayı için sandığa gidilecek.

     Buraya kadarı normal prosedür içinde devam etti.

     Milletimizle birlikte benimde merağım istisnayı bozmayan oranda olanlardan geçmişteki hizmetleri ve samimiyetleriyle kendilerini kanıtlayanların dışındakilerden şimdiye kadar milletin faydalandırılmadığı maharetlerini ve cevvalliklerini aday, adaylığı boyunca bangır,bangır dillendiren.

    Yazılı,görsel ve sesli yayın organları ve broşürlerde belirttikleriyle kendilerini bulunmaz Hint kumaşı olarak gören veya gösterilenlerin  kesin adayların açıklanmasıyla perçemlerinin gözlerinin önüne dökülmesinden sonraki tavırlarının ne yönde olacağıdır?.!!!

       Bugün 8 Nisan.

      Yani seçimin 2. Etabının başladığı ilk gün.

     Bugünle  birlikte hem aylardır gövde gösterisi yapan aday adaylarının samimiyetlerinin, hem de düne kadar mangalda kül bırakmayan vaatlerinde samimi olup olmadıklarının.

   Aylardır kamu oyuyla paylaştıkları  vaatlerinin dün kesinleşen adaylar tarafından gerçekleştirilmesi konusundaki çabalarının da başladığı gün olacak.!!!

     Bugünden itibaren 61 kişiyle en çok aday adayı olan Ak Parti ve 10 aday,adayı ile onu takip eden MHP’nin ve 5 aday adayı olan CHP’nin listesine giremeyenlerin samimiyetlerinin miladı olacak.

    Bu milat 58 Ak Partili,7 MHP’li ve 2 CHP’li aday,adayının  aylardır söylediklerinin arkasında durup,durmamakla samimi olup olmadıklarını ortaya  koymalarının da belirleneceği günün başlangıcı olacak..

    Bu günden başlanarak 67 aday adayı ya partilerinin ve adaylarının yanında yerlerini alarak partilerinin seçimi kazanabilmesi için maddi ve manevi imkanlarını seferber edecekler.!!!

    Bu çalışmalarını canla başla seçim sonuçlarının kesinleşmesine kadar aralıksız olarak devam ettirerek samimiyetlerini kanıtlayacaklar.!!!

    Veyahut ta daha önceki bir çok seçimde yapıldığı gibi listeye giremeyenlerin genel ekserisi,hatta ezici çoğunluğu  bir dahaki  seçime kadar sırra kadem basacaklar.!!!

    Aday,adaylığı döneminde mangalda kül bırakmamalarına rağmen listeler açıklanınca piyasadan kaybolanlarla.

   Bunların aksine  sırra kadem basmayarak samimiyetlerini ortaya koyanların  bir kefeye konmamaları!!!

     Bunların mihenge vurularak gelecek ilk seçimlerde siyasi parti yönetimleri tarafından samimi olanlarla samimiyetsizlerin bir birilerinden ayırt edilmeleri dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


8.04.2015 15:05:35

Ali Genç

Samimiyet günü

Samimiyet günü