Nedense hala şu Aksaray´da malesef şehirleşme düşüncemiz değişmedi. Yaşadığımız yeri isteğimize göre düşünüp hareket etmeyi çok seviyoruz. Hele birde özel işlerimizi ve şahsımıza münhasır işleri Belediye yaparsa ondan iyisi yok. Eğer şahsımıza özel işler yapılmadıysa Belediye şehri imar etsin, ayağımıza altın döşesin hiç önemi yok. Artık bir şehirde yaşamayı öğrenmeliyiz, şehir hayatına alışmalıyız. Buna ayak uyduramıyorsak gidip köyde mi yaşayacaksın, yoksa ıssız bir yerde mi yaşayacaksın gidip orada yaşayacaksın.

Geçen Cumartesi günü Lise karşısında bazı tanıdık esnaflarımızı ziyaret ederek sohbet etme imkanı buldum. Sohbet esnasında bir kaç esnaf Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgıdan şikayet edip, ? birşey yapmadı? dediler. Bende mesela ?sizce ne yapmalı ne istiyorsunuz? dedim. İnanın hepsinin derdi ve meselesi şahıslarına ait işlerden dert yandılar.

Ne mi istiyorlar, lisenin duvarını yıkıp avlu içine bir tuvalet yapmalıymış. Bir diğeri ise sanayi mahallesinde ki evinin önüne buraya asfalt atılırken kapısının girişine asfalt atılmamış. Birisi ise şu Kılıçaslan hamamını yapana kadar buraya bir tuvalet yapsa güzel olurdu dedi.

Düşünebiliyormusunuz, merkezi bir yerdeki tarihi Lisenin avlusuna öğrencilerin rahatsız olacağı bir yere tuvalet yapılmasını istiyorlar. Bu nasıl bir anlayış, nasıl bir şehirde yaşamak? İki adım ilerde Ulu Camii önünde tuvalet var oraya gitmeye üşeniyor ve özel hizmet bekliyor.

Ne yaptı sorusuna acizane bildiğim kadarı ile Yazgı´nın ne yaptıklarını ve hayati projeler olduğunu anlattım. Ama adam ne yaparsan yap kafasına özel hizmet görmeyi takmış. İllede benim isteğim şeklinde inat ediyorlardı ben şu hizmetleri yaptı ve yapıypr deyince ikna oldu.

Bir darbe girişimi ve 5 seçim geçirmiş Belediye Başkanı buna rağmen neler mi yaptı sizinlede paylaşayım; Aksaray´ın kenar mahalleleri sözünü tutarak her mahalleye modern asfatlar atmış. Aynı gün Çiflik Mahallesinden geçtim çamurdan geçilmez her sokağı pırıl pırıl asfalt atmış. Hacılar Harmanı aynı şekilde olmuş, Sanayi mahallesi vesselam her mahalle aynı. Laleli mahallesi sonuna kadar genişlemiş, Toki Akin yolu ve içerisi aynı şekilde, Organize sanayi yolu pırıl pırıl olmuş. TOKİ´ye mükemmel bir Genç Osman Parkı yapılmış, şimdi aynı yere ikinci kadın aktivite merkezi temeli atıldı.

Salı pazarı yeniden yapılıp üzeri kapatıldı ve Güneş enerji sistemi ile döşendi. Kılıçaslan parkı ikinci etabı bitirildi, birde içine evlendirme dairesi yapıldı. Merkezde Ulu Camii yan tarafına emekliler için sosyal tesis yapıldı. Pazar pazarı etrafı kapatıldı. Her mahalleye birkaç tane modern çocuk oyun parkları yapıldı. Fatih mahallesine karabağ parkı yapıldı ve içine modern kadın aktivite merkezi yapılarak hizmete açıldı.

En önemli problem ilimizin 50 yıldır çözülemeyen içme suyu kuyuları açıldı ve Bağlıya modern arıtma ve depoların inşası devam ediyor. 2018 sonuna çeşmelerimizden arıtmalı güzel su akacak. Silolar çirkin bir şekilde Aksaray´ın merkezinde dururken yıkıldı, yerine kültür Han inşası başlayacak altına ise otopark yapılacak.

Hemen yanı başındaki EFOR kavşağı alt geçit 15 Aralıkta trafiğe açılacak. Muhtemelen piskopatların ve sarhoşların yatağı olarak kullanılan eski Terminal yıkıldı yerine Piri Mehmet Paşa çarşısı ve altına otopark yapıldı, köprü ile birlikte hizmete girecek. Azmi milli yanına altlı üstlü otopark yapıldı ve hizmete girdi. Kılıçaslan Hamamı restorasyonu bitmek üzere.

Tacin mahallesine uluırmak kent parkı yapımı hızla devam ediyor. Hasas, Nakkaş, terminal ve şehrin girişlerindeki refüj ve yeni göbekler hizmete girdi. Sanayi projesi ihale tarihi belli oldu Ocak 2018 de başlıyor.

Bunlar benim aklıma gelenler. Bunca badire ve seçim geçirmiş bir Belediye eğer bu dev projeleri yaptı ise bana göre fevkalade başarılıdır. Bana özel hizmet bekleme yerine şehrie ne yaptı bunları söylerseniz sevinirim. Yazgı en başarılı bir Belediye Başkanıdır.


26.11.2017 23:35:24

Erdogan Kaya

Şahsımıza özel hizmete çok düşkünüz

Şahsımıza özel hizmete çok düşkünüz