İki gün önce Aksaray Üniversitesi araştırma hastanemiz ile ilgili bir yazı kaleme almıştım. Biz hastane düşmanı değiliz, kişilerde bizim düşmanımız değil. Dostluklar başka, kamuoyunun sıkıntıları başkadır. Eğer kamuoyunun bir sıkıntısı varsa bir gazeteci olarak o bizim önceliğimizdir. Yazdığım yazıda bazı sıkıntıları es geçtiğimi de söyleyebilirim. Mesela bir uzman hekimimiz, “ kadın doğumda özel sektörün önünde olmalıyız” diyor. Demek ki burada önemli bir eksik ve sıkıntı vardır.

Hastaneye alınan taşoran işçiler buraya temizlik ve diğer hizmetler için alınmadı mı? kadroya geçince adamını bulan sekreterlik ve masa başına geçmedi mi? ondan sonra bu boşluğu İş Kurdan temin etmeye çalışılmıyor mu? Bunlarında süresi zaten kısıtlı. Hadi bir dokunun bakalım?

Bende bir kamu kuruluşundan emekli bir insanım, yeni kurumların yerleşme süresinde elbette sıkıntı yaşanır. Ama kaç ay oldu sıkıntı bitmek yerine her geçen gün sıkıntılar artmaktadır. 20-30 güne randevu gibi hasta gel git yaparsa elbette sıkıntı çoğalır. Bizim derdimiz bağcı dövmek ve birilerini hedef almak değil, vatandaşı rahatlatmaktır ve üzüm yemektir.

Yazım sonrası hiçbir yetkiliden tık çıkmadı, ama vatandaştan aldığım teşekkür telefonu ve mesajları haddinden fazla idi. Mesajla, Istırgamdan, yazı altına yazılan mesaj ve Watsaptan atılan mesajların bazılarını paylaşmak istiyorum. Bazıları ağır olduğu için buraya almıyorum.

H. B. Güzel yazıyorsunda eleştiride değinmediğin konu ise böbrek hastası o kadar insan var doktor yok . En ufak bir durumda hemen sevk.

R. Y. A. Aksaray'daki o hastaneyi oraya yaptıranın nasıl bir vicdanı olduğunu merak ediyorum bildiğim kadarı ile orada bazı ameliyatlar yapılamıyormuş sebebi ise çok riskli olduğu ameliyat sonrası mikrop kapma oranı yüksek olduğu için, çünkü hastane konum itibarıyla herkesinde bildiği gibi pisliğin yanına inşa edildi.

K. Ö. Erdoğan bey çok güzel bir olaya el atmışsınız teşekkür ederim başta hastanenin yeri yanlış orası çok güzel bir yurt olur bırakın eski hastane buradan çok çok iyiydi hiç olmazsa eski hastane veya doğum evini fatih deki gibi semt polikliniği yapılsın dev gibi binalar çürümeye terk ediliyor yazık günahtır. İki üç defa acillik oldum fırçanın biri bin para ne doktorlar doktorluğunu ne vatandaş vatandaşlığını yapamıyor. Bu Aksaray’a yapılan iyilikleri asla unutmaz Aksaray büyüyor şehir büyüyor nüfus hızla artarken hizmetler yollar şehir küçülüp gidiyor bizler ne sayın reise ne vekillere ne sayın valimiz ve belediye başkanı na sesimizi duyuramıyoruz ancak siz sayın basın ve habercilik üstatları halkın ağzı dili siniz sayın Erdoğan bey.

Ü. K. Cumartesi pazar günleri sakın hasta olmayın çünkü uzman bir doktor bulamaz ortada kalırsınız bu asırda bu imkanlarımız yok ve doktorlar o iki gün izinliymiş vay memleketim vay bize bunlar az bence

Ş. Y. selam Erdoğan bey yazınızdan teşekkür ederim ben bir gurbetçi olarak o hastahaneye gittim utandım bilmem burada yaşayan hemşehrilerim ne düşünürler ben diyomki hastahaneyi orya götüren her kimse Allah inşallah belasını versin

S. D. Diş dan çok güzel içinde bir b... olmayan yer Ak Parti dönemi hastanelerde artık eski düzene geçiliyor artık doktor olmayan sabah saat 5 de sıralara giren dönemimiz hayırlı uğurlu olsun Aksaray’a da bu yakışırdı zaten

S. A. Yüreğine sağlık Erdoğan bey kardeşim Aksaray halkı her şeyin en güzelin layık.Bu perişanlığı hak etmiyoruz. Doktorların da boş vermiş bir halleri var . İsi yavaşlatiyorlar

M. T. Başhekim ve çevre düzenlemesi sorun değil benim için acil olarak kadın hastalıkları doktor olması lazım. Koca şehirde sadece 2 doktor olurmuş. Şahsen ben 42 gündür hanımı muayene ettiremiyorum. Özele gitmek ayrı bir dert 300 ile 600 TL'lik masraf ben emekliyim nasıl öderim. Buna acil çözüm....

C. B. Ultrasona 27 gün veriliyor çekilebilene, Aksaray sağlıkta çağ atlıyor.

Z. G Sağlık bakanı nerede Aksaray sağlıkta çağ atladı.

A. G. 5 aydır doğuma randevu alamıyorum.

M. E Oraya hastane yapılır mı doktorlar baskıdan birer birer kaçıyor, dışarıya sevk yapılıyor.

Yorum sizin bana cevap vermeyenler vatandaşlara versin, buraya çok az kısmını aldım, bende tamamı kayıtlı, isterlerse verebilirim.


28.08.2019 22:46:00

Erdogan Kaya

Sağlıktan tık yok vatandaştan var

Sağlıktan tık yok vatandaştan var