Basın mensuplarıyla, hayırlı olsun ziyaretinde bulunduğumuz, yeni atanan Aksaray Sağlık Müdürü, Uzm. Dr. Kerim Yeşildağ, tavrı ve olaylara bakışı ve izahı ile bizlere güven verdi. Öncelikle sağlık ve idare etme konusunda ciddi birikim sahibi olduğunu her haliyle ortaya koydu.

Bunun kadar güzeli, Aksaraylı olması nedeniyle, Aksaray ve Aksaraylı hakkında ve sağlığı ilgilendiren her konuda bilgisinin olması da hizmet etme konusunda da hiçte zorlanmayacağını hissettirdi.

Sağlık ve hastahane hakkında ki halk arasında konuşulan her konuya kısaca açıklık getirerek, ilimizdeki bütün eksikliklerin ve hataların kısa zamanda giderileceğini, bundan hiç kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğini anlaşılır şekilde anlatması da aksaklıkları tespit ettiğini ve gerekeni yapacağını gösterdi.

Özellikle, Tıp Fakültesinin şehre sağlıktan turizme ve kalkınmaya kadar etkili olacağını ifade etmesi ve şehrin büyümesinin ciddi parametrelerinden birinin Tıp Fakültesi olduğunu örnekleriyle anlatması şahsen bizi heyecanlandırdı.

Tıp Fakültesi binamızın bir an evvel açılıp, levhası asılarak, Konya Tıp Fakültesinde okuyan öğrencilerimizin getirilmesi konusunda ilimizde yaşayan başta siyasi irade olmak üzere hepimize büyük görevler düşmekte olduğunu daha iyi anladık.

Dert ve hastalıklarımızın ilimizde tedavi edilmesi, her bölümün hastanemizde açılması ve doktorunun getirilmesiyle mümkün olacağından başta siyasi irade olmak üzere sağlık kurumuna halkımızın sahip çıkması ile mümkün olacağını, her vatandaşımızın bilmesi ve inanması gerekmektedir.

Dedikodulardan, yalan, yanlış haberlerden uzak durarak veya bunlara fırsat vermeyerek, en ufak bir hatayı büyütmeden, bindiğimiz dalı kesmeden, aklımızla hareket etmeliyiz. Ankara, Konya, Kayseri ve diğer illerde Aksaraylıyı hiç kimse kırmızı halı ile karşılamıyor. Adı geçen illerde gayet beyefendi oluyoruz da kendi ayağımızda, kendi kurumumuza neden aynı davranmıyoruz?

Bir de iktidara seslenmek istiyorum, sağlık kurumlarıyla lütfen fazla oynamayın, hatta bürokrasiyle oynamayın bırakın oradaki yetkililer ve ilin valisi idare etsin. İnanın her işe maydanoz olmazsanız daha rahat edersiniz saygınlığınız artar, siyasi etkiniz de artar.

 Bileği kelepçeli, Hastane müdürünün, fotoğrafını yerel ve ulusal basına servis ettirerek, Aksaray da 10 milyon liralık yolsuzluk var haberlerinden hangi Aksaray lı mutlu oldu. Hangi siyasetçi pirim yaptı? Bakanlıkta ilin siciline olumsuz bir kayıt yaptırmaktan kim kazandı?

Muhalefete de sözümüz, ili küçük düşüren, kurumları yaralayan, verimliliği etkileyen basit olayları büyütmeyin. Bu tip demeçler, orta ve uzun vade de siyaseten size hiç fayda sağlamaz, iktidar partisine zarar veririm sevdası ile basit vur kaçlarla uğraşmayın. Karizması olan siyasetçi çete harbi yapmaz.

İktidarı, muhalefeti ile kol kola girerek Tıp Fakültesi binamızı açtırıp, levhayı astırdığınızda herkese payına düşeni inanın halkımız verir, hiçte cimri davranmaz. Bütün siyasetçiler halka hizmet hakka hizmet diyor ya buyurun halka ve hakka birlikte kavgasız hizmet edin bizde teşekkür edelim.

Bütün sağlık kurumunda çalışanlara başarılar ve esenlikler diliyoruz.

                                                                                                         Hayrola, muvaffak ola, muzaffer ola.


28.10.2019 08:45:00

Rasim Gül

Sağlık İl Müdürü Güven Verdi