Geçtiğimiz günlerde Aksaray Ünuversite hastanesinde sağlık personeline karşı şiddet olayı yaşanmıştı. Dün bir yerde otururken Aksaray Sağlık Sen sendika başkanı Rıfat Kaya ve yönetim kurulu üyeleri ile beraberdim. Geçen ilaç yazdırmak için hastaneye gittiğimde orada bir çalışan sitem etti. Şiddet konusuna değinmemi istemişti. Başkanla sohbetimizde sağlıkçılara uygulana şiddet olayına ve Cumartesi günü yapılacak seçimlerini konuştuk.

      Sağlık personeli Doktor olsun, diğer branşlarda çalışanlar olsun. Hastalara hasta yakını gibi hasta kafası ile bakarsa hastalara nasıl yardımcı olacak? Orada çalışanlarda bir insan ve o anki işine hasta yakını gibi bakması mümkün değildir.

        Hasta yakını sağlıkçının elinde sihirli değnek varmış gibi anında müdahale edilsin ve hasta tedavi görsün diye bekler. Ama sağlıkçı senin gibi düşünmeyebilir, eğer hastalara hasta yakını gibi bakarsa kimseye bir yarar sağlayamaz.

       İğnesi gecikse hasta yakını hemen sinirlenir, halbuki orada sadece senin hastan yok. Çalışanlar eğer hasta yakını gibi telaş, acıma, merhamet, üzüntü duysa inanın onlarda hasta olurlar. Onlarda hasta olsa hastalarımıza kim bakacak?

        Her gün hastaneye binlerce kişi gelip tedavi oluyor. Dolayısı ile onlardaki bakış açısı ve acıma duygusu bitiyor. Zaten öyle olmasa hiçbir hastaya bakamazlar. Onlara anlayış göstereceğimiz yerde, benim hastama neden geç iğne yapıyorsun, yada neden benim hastama öcelik vermiyorsun diye sağlık çalışanına şiddet uygulamak bir barbarlıktır.

      Rıfat Başkandan öğrendiğime göre,  sizin hastanıza diğer arkadaş iğne yapacak dedi diye iki kişi daha bulup sağlıkçının darp edilmesi çok çirkin bir  hadise, üstelik yanındaki stajyer kızımızıda darp etmek insanlığa sığan bir durum değildir. Hayatımızı emanet ettiğimiz sağlıkçılarımıza saygılı olmalıyız.

       Sendika Başkanı Kaya bu olayı kınadıktan sonra, hemen hukuki işleme başlıyorlar ve üyelerine sahip çıkıyorlar. Bu yeterlimi toplum olarak hepimiz sağlıkçılara destek olmalıyız. Ayrıca hastanelerde gerekli şekilde sabırlı ve sakin olmalıyız.

       Buarada Rıfat Beyden Cumartesi günü yapılacak sendika seçimleri hakkında bilgi aldım. Gerçektende söylediği sözler takdire şayandı. Bir olgunluk örneği göstererek diğer adaya da başarıllar diledi. Bu cümlsi beni son derece menmun etmiştir.

       Kaya, ? seçildiğimiz günden bu yana sürekli sendika üyelerimizi ziyaret ederek problemlerini dinledik. Çözüm bulmaya çalışarak her zaman yanlarında olduk. Eğer delegelerimiz tekrar bize güven verirlerse  eskisinden daha aktif bir şekilde üyelerimizin yanında olacağız.

       Önce üyelerle çalıştık, sonra delegelerimize çalıştık, şimdide 5 olağan genel kurulda delegelerimizden 4 yıl daha görev istiyoruz. Delege seçimlerine baktığımızda yeniden açık ara ile seçileceğimizi düşünüyorum. Bu arada seçim çalışması yaparken her iki taraf olarak en ufak gürültü patırtı yaşanmamıştır, buda bizim için çok önemlidir. Geçen 4 yıldan daha hızlı çalışacağız, ayak basmadık yer bırakmayacağız? dedi.

       Aktif sürekli üyelerini ziyaret ederek dertlerine ortak olan Rıfat Başkana başarılar diliyorum. Tabi her iki aday içinde hayırlısı olsun.


2.08.2018 09:23:21

Erdogan Kaya

Sağlık çalışanlarına şiddete hayır

Sağlık çalışanlarına şiddete hayır