Seçim öncesi Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Aksaray´a gelecek mi gelmeyecek mi? Tartışması yapılırken, ani bir kararla Cumartesi günü 15 Temmuz Milli İrade Meydanında miting yapmak için aynı gün saat 17 00 de Aksaray´da olacak. Aksaray´a gelişi ile sevenleri ile buluşmuş olacak. Reisin gelişi ne değiştirir dersek çok şey değiştirir.

Sayın Cumhurbaşkanın Aksaray´a gelmesi ile, ? oyumu Cumhurbaşkanına, Milletvekili oyumu başka partiye vereceğeğim? diyenler bir kere Reisin gelişi ile geri adım atacaktır. Reisi seviyorum deyipte kürsüden, ? milletvekili adaylarına oy istiyorum? deyince Reis severler hayır mı diyecekler?

Beni köşke çıkardınız, ama mecliste bir ayağımı eksik mi edeceksiniz dese kırgınlar ne diyecek? Ülkenin dünü ile bugününü kıyaslayın, ülkeyi nereden nereye getirdik, geldiğimiz yerden geriye mi dönmek istiyorsunuz dese ne diyeceksiniz?

Avrupa bize kul köle gibi bakarken, ? dünya beşten büyük? diyerek restimizi çektik. Onlara kul köle olmadan ülkemizi güçlü bir duruma getirdik. Ülkeyi yeniden avrupanın kapı kulu mu yapacaksınız dese ne diyeceğiz?

Öyleyse ben falana kızdım, fişmana kızdım, falan adayın olmasını istemiyordum gibi gereksiz lafları bir tarafa bırakalım. Mesele aday meselesi değil ülke meselesidir. Eğer reise sahip çıkacaksak her iki oyumuzu da Reise vereceğiz.

Cumartesi günü de meydanı tıklım tıklım doldurarak Reise destek vermeliyiz. Kırgın, küskün ve burukluk yaşayan kendi partililerimizin söylediği olumsuz sözlere bakmadan Reise ve partimize sahip çıkalım.

YAZGIYA SALDIRANLAR TRAFİĞİ NASIL ÇÖZERLER?

Şehirde eskisi gibi yol boyları yeniden ücretli oldu. Ücretli olur olmaz Beledie Başkanı Haluk Şahin Yazgı´yı eleştiri başladı. Efendim seçim öncesi neden böyle bir şey yaptı. Park ücretleri neden bu kadar yükseltildi. Eskisi gibi ücretsiz iyi idi, diyenler artmaya başladı.

Nasıl olsa yol boyları tekrar eskiye dönüş yapılacaktı. Seçim sonuna bıraksa, bu seferde bizi kandırdı, seçim hesabı yaptı diyecektik. Bana göre iki yüzlülük yaapmadan zamanında başlaması güzel bir gelişme.

Bu yaygarayı yapanlar kimler biliyormusunuz, bunlar araçlarını sabah getirip park ederek akşama kadar arabası burada duran bencillerdir. Araçlarını sabahtan akşama kadar buraya bırakıp akşam alamayacakları için yaygara yapıyorlar.

İnanın esnafta aynısını yapıyordu, arabasını sabah bırakıp akşam alıyorlardı. Ücretin bu şekilde olması neden iyi derseniz, esnafa gelen müşteri rahat park yeri bulur. Hemde uzun süre araç parkı olmaz. İnsanlarda rahat bir şekilde alışverişini yaparak yer boşaltır.

Bunlar gereksiz yaygaradır, hemde araçlarını sabah bırakıp akşam alan kesimdir. Bırakında insanlar şehirde alışveriş yaparken aracını park edecek yer bulsunlar. İki adımlık yerlere araçlarla gelinip şehrin trafiğini yoğunlaştırmasınlar.

Birde Kurşunlu Camii arkasındaki çıkış olan iki yol boyu var. Emniyet Müdürümüz Ali Beyden istirham ediyorum, bir gün buradan bir geçsin. Belediyemiz bu sokakları güzel asfatlamış. Ama bu yollar geliş gidişli, gelin görün iki tarafa da park yapılıyor ilerlemek bir dert. Burasını mutlaka tek yönlü yapılmalı yada tek taraflı parka müsade edilmelidir.

Eleştirenler Yazgının koltuğunda olsalar trafiği nasıl çözerler bunu da yazsalar ve fikir üretseler çok güzel olur. Mesele sadece eleştirmek değil, evet en güzel iş eleştirmek.


31.05.2018 10:39:54

Erdogan Kaya

Reis Cumartesi günü Aksaray´da

Reis Cumartesi günü Aksaray´da