Gözlerini öylesine hırs bürümüş ki bu hırsla önce dine, vicdana, ahlaka, hukuka uymayan yalanları peşi, peşine uyduruluyor!

 Ardından ise bu uydurulanlar dönüp dolaşıp kendisine gelince de bunları uyduranda gerçekmiş gibi kendisi de inanıyor!

 Uydurulan aslı, astarı olmayan bu yalanlara kurumsal olarak kamu oyunu ikna edecek gerçek cevaplar verilmeyince de maalesef birer şehir efsanelerine dönüşüyorlar!!!

 16 NİSAN REFERANDUMU İÇİN UYDURULAN AKLA ZİYAN YALANLAR VE  SOMUT GERÇEKLER!!!

 Öncesi de hesaba katıldığında yarım yıla yakın bir zaman kamuoyunda ve TBMM´sinde tartışılan, ana Muhalefet partisi ile diğer muhalefet partisinin demokrasi tarihimizde görülmemiş fiili ve fiziki engellemelerine rağmen kabul edilerek millete gönderilen ve ömrü olanların 11 gün sonra sandığa giderek oylayacakları 18 maddelik Anayasa  değişiklikleri öğlen güneşi gibi ulu orta meydanda olmasına  rağmen bu konuda aslı astarı olmayan nelerin söylendiğine kamu oyu şahit oluyor!

ANA MUHALEFET PARTİSİ GENEL BAŞKANIN BAŞBAKANLIĞI KALDIRACAK DEĞİŞİKLİĞİ?YA BAŞBAKAN VE  CUMHURBAŞKANI AYRI PARTİDEN OLURSA?(!)?SÖYLEMİ ŞEHİR EFSANELERİNİN ŞAHI OLDU!!!

   Yapılan değişikliğin maksadının akla gelen sayısız olumsuzlukların ortadan kaldırılması için Türkiye´de çift başlılığı ve koalisyon hükümetlerini önlemek olmasına ve Başbakanlık müessesini kaldırmasına rağmen CHP genel başkan Kılıçtaroğlu´nun yaptığı konuşmada ?Ya bu değişikliğin ardından Cumhurbaşkanı ve Başbakan ayrı, ayrı partiden olursa(!) ne olacak? Demesi  ana muhalefetin bu konudaki diğer söylediklerinin ciddiyetine  kimi inandırabilir lerki?!!!

   Şimdi gelelim 16 Nisan Anayasa değişikliğiyle ilgili diğer akla ziyan birkaç temelsiz söylemlerine;

   ASILSIZ ŞEHİR EFSANELERİ VE GERÇEKLER!!!

  1-Cumhurbaşkanı isterse çıkartacağı bir kararnameyle herkesi içeri attırabilir(!)

   GERÇEK: Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde Cumhurbaşkanının  temel hak ve hürriyetler, siyasi hak ve hürriyetler hakkında kararname çıkartma yetkisi yok.!!!!!!!!!!!!!!!

   2-18 Yaşında Milletvekili olan birisi 2 yıl sonra emekli olacak(!)

     GERÇEK: Bu sisteme göre milletvekili seçilenler 2 yıl görev yaptıktan sonra ancak 65 yaşına geldiklerinde Milletvekili derecesinden emekli olabilecekler.

    3-Muhtarlıklar Kapatılacak(!)

    GERÇEK: Gelecek sistemde kesinlikle böyle bir şey yok.

    4- Cumhurbaşkanı sorumsuz olacak(!)

   GERÇEK: Asıl mevcut Cumhurbaşkanlığı sistemine göre Cumhurbaşkanının Vatana ihanet suçundan başka hiçbir sorumluluğu yok.

   Oysa yeni sistemde Cumhurbaşkanın tüm icraatları hem Meclis denetimine, hem de yapılan değişiklikle bağımsızlığının yanında aynı zamanda da tarafsız halede getirilen yargı denetimine de tabi olacak.

   Cumhurbaşkanının atayacağı Bakanlarda aynı şekilde Meclis ve Hukuk denetimine tabi olacağı gibi, Cumhurbaşkanı 5.yılın sonunda ise asıl bu vatanın ve tüm seçilmişlerle atanmışlarının yer yüzündeki yegane sahibi, patronu olan milletin güvenini alacak/almak zorunda olacak, alamayan gidecek!!!

 MİLLETİN EKSERESİ ŞEHİR EFSANELERİ YERİNE KİMLERİN  BU DEĞİŞİKLİĞE ?HAYIR? DEDİKLERİNİ GÖRÜP VİCDANIYLA KARAR VERECEKLER!!!

    Yukarıda yazdığım 4 şehir efsanesi istenirse bu konudaki üretilen aslı astarı olmayan  onlarca şehir efsaneleri ve gerçekler yazılarak çoğaltılabilir.

   Fakat bu gerçekler bile neyin ne olduğunun anlaşılması için yetip artacağından yenilerini yazmaya gerek görmedim.

   Son Söz; Seçmenlerin çok az bir kısmı bu çıkartılan şehir efsanelerine inansa da, ezici çoğunluğu  Türkiye´nin gelişmemesi için her türlü engeli çıkartan Emperyalist ülkelerin ?Evet? cilere karşı hukuksuz tutumlarının aksine ?Hayır? ı savunanlar için her türlü kolaylığı tanıması gerçeğini görerek vicdanlarıyla  bu değişikliği tüm iç ve dış engellemelere rağmen onaylama yönünde  karar verecekler.

  Her zaman birlik ve dirliğimiz ve bun sağlayacak demokratik ve ekonomik standardımızın geleceği için gerekenlerin siyasi taassup yerine akılla yapılması, aksinden ise mutlaka kaçınılması dileğiyle.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


5.04.2017 09:05:11

Ali Genç

Referandumun aslı olmayan şehir efsaneleri ve gerçekler

Referandumun aslı olmayan şehir efsaneleri ve gerçekler