Cumhurbaşkanını halk seçsin referandumu ile Başkanlık sistemi referandumuna bakıyorum. Düne kadar herkesin üzerine ölü toprağı serpilmiş. Gördüğüm kadarı ile vatandaş particilerden daha çok çalışıyor. Sayın Erdoğan geldi gitti maşallah iş bitti. Bakıyorum iktidar partisi hafta sonları vekiller gelirse birkaç toplantı ve sonra istirahat. İyi ki Sayın Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı var. Gece gündüz mahalle mahalle, sokak sokak EVET için çalışıyor. Hem de Belediye işlerini bırakmış seçime odaklanmış. Tabi buna Gençlik kolları başkanı Muhammed Aktaş ve kadın kolları başkanı Fazilet hanımı eklemek lazım.

       Ha unutmayalım, bu arada ilçe teşkilatından başkan Gizlenci de zaman zaman Yazgıya eşlik ediyor. Referanduma şurada ne kaldı, hala bir program yok, koordineli çalışma yok. Valla kimse kusura bakmasın bu seçimde referandumda evet zaferi olursa bunun başarısı Sayın Yazgının olur. Birde gençlik kolları ve kadın kollarının olur. Son olarak Meclis tatil oldu da Milletvekilleri de sahayı indiler havayı biraz renklendirdiler.

      Yattığın yerden seçim kazanılmıyor, işi sadece Cumhurbaşkanına yüklememeliyiz. Geçen Çarşamba reisi ziyaret ettik inanın çökmüş, kolay değil bunca problemleri tek başına kaldırmaya. Anadolu yayıncılar birliği başkanı ziyaretimizde reise, ? yalnızım dedin, yalnız değilsin Anadolu basını yanında? dedi.

      Bakıyorum sadece merkez çalışması var, kardeşim ilçe, kasaba ve köyleri tek tek gezin. Bir programınız olsun, bir oyun bile çok büyük önemi var. Reis bizimle yaptığı toplantıdan sonra Kastamonu´ya gitti. Bu yaşta bu tempoyla çalışıyorsa Ak Parti hiçbir köyü bırakmadan tek tek gezmeliler. Merkezi zaten Yazgı hallediyor burayı ona bırakın, halk onu çok seviyor.

      Peygamber efendimiz zamanında bir sahabenin devesinin ayağının altından eski deyimle (dabak) yeni ismi ile mantar çıkar. Hayvan yürüyemez sahabe konuyu Peygamber efendimize şifa olması için dua etmesi talebinde bulunur.

        Peygamberimiz devenin sahibine der ki: ? ben dua edeyim ama sende devenin ayağına biraz katran çal? der. Yani katran çalmadan sadece dua ile geçmez der.

      Tayyip Erdoğan zaten tek başına işi götürüyor. Ama onun havasından havalananlarda seçime biraz katran çalmalılar. Bu seçime katranı sadece Sayın Yazgı çalıyor. Sizde katranın kokusunu teneffüs ediyorsunuz.

      Geçen Cumartesi Akimder yemeğindeyim benimde hocam olan ve hala hocalık yapan bazı hocalar çalışmaların çok cılız olduğunu seçime Yazgının dışında asılan olmadığını söylediler. Bunu sadece ben görmüyorum, herkes görüyor.

       Ben Ak Partide bir rehavet gördüğümü söylüyorum. Neden yazıyorsun demek yerine sizden gayret bekliyoruz. Seçimlerde bir oyun bile büyük kıymet ve değeri varlığını bilin. CHP´li İncenin topladığı kalabalık size bir gayret vermiyor mu? Hiç değilse Yazgıya katılıp çalışma yapın. Yada partide bir program hazırlayıp Yazgıya da yalnız gezme gel beraber gezelim diye çalışın. İyi ki vekiller Yazgıya yetişti artık beraber çalışıyorlar.

       İnanın hiç hoşuma gitmiyor bu şekilde bir çalışma. Lütfen rehavetten biraz silkelenin seçime odaklanın. Sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar sizden çok çalışıyor. Kapı kapı gezmesek de samimi söylüyorum birçok tanıdığı ben ikna ettim.

      Bu yazdıklarımı bir eleştiri görmek yerine uyarı kabul edin. Her yazıdan alınmayın, başka düşüncede olsam inanın bunu hiç yazmazdım. Sizin gibi düşünmesem bana ne derdim. Ama inanın içim kanıyor ve üzülüyorum. Sadece beyanlar ve açıklamalarla yetinmeyin, ev ev gezin anlatın.

       Henüz iş bitmiş değil daha kısada olsa zaman var. Dış ve iç düşmana karşı el ele gönül gönüle birlikte Evet için çalışalım.


24.03.2017 18:49:47

Erdogan Kaya

Referanduma katran çalınmalı

Referanduma katran çalınmalı