Son üç gündür partilerin seçim durumu ile ilgili yazdığım yazı dolayısı ile bazı güncel yazmam gereken yazıları zamanında yazma imkânımız olmadı. Muhammed Mursi´nin idam karı ile ilgili tepki yazımız vardı. Süleyman Demirel´in vefatı sonrası yazmam gereken yazı ve Mursi´nin idam tepkisine Ak Parti Gençlik kolları Başkanı Abdulsamet Kılıç´ın meydanda arkadaşları ile yaptığı açıklama ve Belediye Başkanı Sayın Haluk Yazgının ikincisini yaptığı Ramazan Sokağı açılışı derken bazı güncel konuları zamanında yazma imkânımız olmadı.

      Bugün Belediyenin yapmış olduğu Ramazan sokağından bahsetmek istiyorum. Salı günü hükümet meydanına çıktım Ramazan Sokağı çalışmalarını izlemek istedim. Tam bu sırada Ak Parti Gençlik kolları Başkanı Abdulsamet Kılıç Mursi´nin idamına tepki için yaptığı kalabalık basın açıklamasını dinledim. Bu gençleri takdir ediyor ve duyarlılıklarından dolayı kendilerini tebrik ediyorum.

      Daha sonra meydandaki çalışmaları gözlemledim ve meydan gezdim. Hani derler ya her işin bir başlangıcı olur diye. Belediye bu sene geçen sene gördüğü eksiklikleri görmüş ve güzel bir çalışma ile bu sene meydandaki satış yerlerini fevkalade yapmış.

      Geçen yıla göre daha güzel görünümlü, güneş ve yağmura karşı tedbirli bir satış yerleri yapmış. Üstelik bu sene özel bir firmaya değil tamamen kendisi bu alanı düzenlemiş. Gezerken Belediye Başkan yardımcısı Güven Kemerkaya ile burada karşılaştım ve kendisinden bilgiler aldım. Kendisi işi ciddi tutuyor ve işin başında duruyordu.

     Ramazanın ilk günü Ramazan Sokağı halkın alışverişine ve eğlencesine açıldı. Teravih sonrası bende açılışa katılıp Başkanın satış yerlerini gezisine katıldım. Burada stant açan tüm satıcıları tek tek gezerek kendilerinden bilgiler aldı.

     Gezi sırasında etrafını dolduran çocuklarla tek tek ilgilenip onların başını okşadı. Esnafın dışında karşılaştığı katılımcıların hal ve hatırını sordu. Gençler ise kendisi ile resim çektirme yarışında idiler, hiçbirisini kırmayarak resim çektirdi.

      Bu tür davranışlara alışık olmadığımız için Başkan gezerken etrafı bir anda kalabalıklarla doluyor. Demek ki insanlar kendisine güler yüz tatlı dil gösterenleri bağırlarına basıp kucaklıyor. Eskiden Başkanlar böyle toplantılarda ve açılışlarda resmi bir şekilde gelir yerine oturur ve konuşmasını yapar giderdi.

      Daha sonra eğlence yapılan alanın önüne gelerek Kültür Müdürünü çağırdı. Bende kendisine yakın bir yerde idim. Şu cümleler aynen şahidim; ? Özcan Bey protokol istemiyorum, protokol sandalyalarını kaldırıyorsun bundan sonra hepimiz ve misafirlerimiz Ramazan etkinliğini halkın içinde oturarak izleyeceğiz. Bizi halk seçti, halktan kopuk olmamızın bir anlamı yok. Ben bundan sonra halkın içerisinde oturmak istiyorum? dedi.

      Benim yıllardır eğlencede protokol olmaz insanlar nerde boş yer bulursa oraya oturur demişimdir. Bunu başkandan bizzat duymam beni ziyadesi ile memnun etmiştir. Evet, halkın içinden geldi isen halktan kopmanın bir anlamı olmasa gerek.

       Eğlence sonrası çadıra geçti ve burada ve çevresinde bulunan herkesle ilgilendi. Özlediğimiz siyasetçi ve siyasetçi profili çizmesi Aksaraylılar tarafından kendisine sevgi gösterilmesine yettiğini gösteriyor.

      30 tane işyeri ile beraber eğlencesi ile 30 Ramazan geçen yıl olduğu gibi bu senede çok güzel bir Ramazan Sokağı yaşayacağımız gördük. Aksaraylılar Ramazan gecelerini artık manevi sosyal aktiviteleri içinde geçireceğini göstermektedir.

      Bundan sonrası ise Aksaray halkının göstereceği ilgi ve alakaya kalmıştır.

      Böyle dolu dolu bir 30 Ramazan vatandaşlara eski Ramazanları yaşatan Sayın Başkan Haluk Şahin Yazgıya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.


21.06.2015 10:22:25

Erdogan Kaya

Ramazan sokağı göz kamaştırdı

Ramazan sokağı göz kamaştırdı