Polis teşkilatımızın kuruluşunun 171 yıl dönemi olması nedeniyle kahraman polislerimiz ile ilgili elbette birkaç satır yazmamız lazım. Benimde çok yakınım olanların bu teşkilatta görev yapması ise bu teşkilatı daha yakından tanıyorum. Polis ülkemizi askerimizle beraber koruyup kollayan ve güvenliğimizin bekçileridir. Olumsuz hadise ve suçlularla mücadele ederken aynı zamanda ülkemizin güvenliğini sağlamada canla başla çalışan bir teşkilatımızdır.

Ben aslında Polis teşkilatımızın kutlamalarına katılmayı çok arzu etmeme rağmen davetli olmadığım için programlarının akışını bilmediğimden katılmadım. Bu teşkilatımızda görev yapan insanların ekserisine güven duyarken son zamanlardaki paralel yapılanma nedeni ile neden yalan söyleyim içimden acabamı düşüncesi hala devam ediyor.

Paralel örgütlenme ve yapılanma bu teşkilatımızın son dönemlerde saygınlığını zedeledi. Saygı duyulan bu kurumumuza saygıyı eksilttiler. İster istemez insanlarda bu teşkilat üzerinde bir endişe duyulmaya başlandı.

Ama her ne olursa olsun ben Polis teşkilatımıza saygı duyuyor ve seviyorum. Ama içindeki devlet düşmanları ve kumpasçılar hariç. Hala ilimizde 2010 yılının paralellerini ilimizde görmekten nefret ediyorum ve için içinde kızıyorum.

Dini kurum ve vakıflara nasıl dinleme cihazları yerleştirdiklerini çok iyi bildiğim için bu kişilere elbette nefret ediyorum. Ama bu Polis teşkilatımızın hepsini içine almaz. Ülkesi ve vatanı için hayatını ortaya koyan vatanperver emniyet güçlerimizin sayısı az değildir.

Birde geçmişten günümüze gelen çocuklukta biz kuşaklar hep Polis korkusu ile büyüdük. Yatamazlık yaptığımızda büyükler bak polis çağıracağım diye bizi korkuturlardı. Bizde polise karşı bir korku ve farklı bir insanmış gibi görme algısı oluştu.

Hâlbuki polis memurları bizim içimizden evlatlarımızdır. Onları öcü gibi göstermenin bir anlamı yoktu. Birazda eskilerde Polisimiz insanlara karşı çok soğuk ve sert yapısı nedeni ile vatandaşın farklı algı oluşturmasına neden olmuştur.

Ama her şeye rağmen Polis bizim ülkemizin asayişi konusunda can damarımızdır. Onlar bizim evlatlarımız ve yavrularımızdır. Onları sevmek ve görevleri esnasında onlara yardımcı olmak bir vatandaşlık görevidir.

Dürüst ve düzgün insanların Polisten korkmasına gerek yoktur. Suçlu ve suç işleyenler polisimizden korkarlar. Onlar zaten bizim rahatımız ve güvenliğimiz için görev yapmaktadırlar. İçlerinde ufak tefek yanlış yapanlar olduğunda bunu bütün polisimize mal etmeninde bir anlamı yoktur.

Polisimizi son dönemlerde silkeleyen ve itibarını azaltan konu ise teşkilatın içindeki paralel yapılanmadır. Hala Güneydoğu illerinde Polislerimizin ve askerimizin şehit olmasına neden olan yine bu teşkilatın içinde kendilerini kamufle eden paralel yapıdakilerdir.

Bunun yanında gecesini gündüzüne katarak terörle mücadelede hayatını ortaya koyan Polisimize Allah güç ve kuvvet versin. Allah onları çocuklarına bağışlayarak başarılı kılsın. Vatanı ve ülkesi için hayatını ortaya koyan Polislerimize şükran ve minnetlerimi sunuyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımızın kendisine ödül verdiği Şırnak´ta aynı anda 5 terörüstü etkisiz hale getiren Terörle Mücadele Şube Müdürü Hacı Murat Dinçerin sözleri inanın gözyaşlarımı tutamama neden oldu. Cuma namazı için abdest alırken binaya sızmaya çalışan terör örgütü ile çatışarak 5 terörüstün etkisiz hale gelmesine neden olan Dinçer bakın ne diyor:

?Devlet bizi bunun için yetiştirdi. Bugün olsa gözü kapalı yine aynı şeyi yaparım.?

5 Şubat Cuma günü emniyet binası içindeki mescitte abdest aldığı sırada roket sesini duyar duymaz olay yerine intikal edip teröristlere müdahale etmişt,"Sayın Cumhurbaşkanımızdan bu ödülü almak onur ve gurur kaynağı. Ben bu ödülü meslektaşlarım adına aldım. Operasyona gittiğimizde bir daha dönemeyeceğimizi biliyoruz. Onların her biri ayrı ayrı kahramanlardır" diye konuştu.

Devletimiz bizi bu yüzden yetiştirdi. Bugün olsa yine aynı refleksi gösteririm. Bizi yıpratmaya çalışan bazı kesimler özellikle paralel yapıya mensup kişiler, bizleri sanki insan öldürmekten zevk alıyormuşuz gibi yansıtmaya çalışıyor. Gördük ki paralel yapı ile terör örgütü büyük bir işbirliği içine girmiş.

Ben daha önce de çatışmalara girdim. Bu çatışmalar sırasında yaralandım. Göğsümden ve bacaklarımdan olmak üzere 4 kez vuruldum. Ameliyat olmam gerekiyordu, olmadım. Kardeşlerimi, silah arkadaşlarımı yalnız bırakmak istemedim. Rapor almayı ve ameliyat olmayı da bu yüzden reddettim.

Cumhurbaşkanımızın teşkilatımızın kuruluş yıldönümü nedeniyle bizlerle bir araya geleceği duyulduğunda büyük bir talep yaşandı. Yaklaşık 100 bine yakın başvuru oldu. Teşkilatımız yıllar yılı kendini yalnızlık içinde hissetti. Ancak Cumhurbaşkanımızın bizlere olan samimi ve sıcak yaklaşımı vatan evlatlarını mutlu etti? diyor.

İşte böyle kahraman polislerimizi tebrik ederken, ilimiz Emniyet Müdür Sayın Mehmet Aslan´ın şahsında paralel olmayan tüm polislerimizin Polis günün kutluyor başarılar diliyorum.

 


11.04.2016 13:42:10

Erdogan Kaya

Polis güvenliğimizin teminatıdır

Polis güvenliğimizin teminatıdır