Salı günü Ak Parti Milletvekili Sayın İlknur İnceöz hanımefendinin su üstü köyleri ve kasabalarını ziyaretini takip ettim. Gezimiz esnasında tamamen doğal olarak kaynatılan Ilısu Kasabasındaki pekmez leğenlerini görünce pekmez kaynamayı izledik ve daha sonra hanım bacılarımız bir önceki kaynattıkları pekmezden ikram ettiler. Hakikaten çok doğal olan pekmezden tatmak kısmet oldu. Benim köyümün pekmezi de meşhur olduğu için az çok pekmezden anlarım tam doğal pekmezdi.

 

       Saat 12.00 gibi çıktığımız ziyaretlerde bize eşlik eden Ak Parti ilçe teşkilatından Şener Kaş ve Hacı Köksal ile beraber ilk durağımız Demirci kasabası oldu. Demirci Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Us bir dizi açılış ve temel atma töreni düzenlemişti. İlk önce bir hayırseverin yaptırdığı Bila-i Habeşi camisinin açılışı yapıldı. Daha sonra hemen caminin yan tarafına çok programlı Lise binasının temeli atıldı. Ardından Kanalizasyon temel atma töreni yapıldı. Buradan sonra Kurtuluş Mahallesi içme suyu aşılışı yapıldı. Burada inek kurban edildi ve Çarşamba günü bu kurbanın eti kasaba halkına yemek olarak ikram edilecek.

 

      Tabi Hüseyin Başkanın kasabada güzel çalışmaları var. Kendisinin elektrikçi olması nedeni ile su pompalarını kendi elleri ile kurmuş. Yine kasabaya iki adet Mercedes kamyon ve bir itfaiye aracı alarak hizmete sokmuş. Seçim ağzı kanalizasyon çalışması yapmak her Belediye Başkanının karı değil. Çünkü yollar ve asfalt bozulur seçmen sizi tenkit eder, oy kaybı endişesi yaşarsınız.

 

       Milletvekili Sayın İlknur İnceöz burada toplanan halka hitap ederek Hükümetin bölgeye yaptığı yatırım ve çalışmaları anlattı.

 

       Buradan Selime kasabasına geçerek Başkan Yılmaz Bütev-i makamında ziyaret ederek İnceöz kasabanın sorunlarını Bütev’den dinledi. Daha sonra kasaba halkını gezerek herkesle tek tek görüşüp taleplerini dinledi.

 

        Buradan Ihlara kasabasına geçerek kasaba meydanında toplanan bayanlar ile görüşerek sorunlarını dinledi. Ardından esnafları da ziyaret ederek bir kahve önünde kasabalılar ile samimi bir ortamda sohbet etti. Kasabada aday adayı olan Mehmet Köksal ve diğer arkadaşlarda hazır bulunarak görüş alışverişinde bulundu.

 

        Bu gezimizi takip eden Ilısu Bakım Merkezi sahiplerinden Fatih Özdemir de gezi boyunca bizimle beraber oldular. Güzelyurt Ak Parti İlçe Başkanı Ruhi Turgut ’da gezimize katıldı. Ilısu kasabasına girişte pekmez kaynatan hanımları gören İlknur İnceöz Hanımefendi burada pekmez kaynatan hanımlarla sohbet ederek pekmez hakkında bilgi alıp yapılan pekmezden hepimiz tattık.

 

       Yol boyunca hanımlarla sohbet ederek merkezdeki Ilısu Bakım Merkezini ziyaret ederek buradaki hastalarla sohbet edip dertlerini dinledi. Bütün hastaları tek tek gezerek onları kucakladı.

 

      Ne hikmetse biz burada iken bir seçilmiş arkadaşta buraya geldi. Geçtiğimiz günlerde Ilısu Bakım Merkezi açılışı sonrası yazdığım yazıda adı geçmemiş. Buna içerleyen arkadaş neden adını yazmadığımı sorarak çirkin bir hırçınlıkta bulundu. Anlamadığım bir konu herhalde ben bu kadar okunuyorum ki köşeme ismini alınca şöhret olacak. İsimlerini yazmadığım için hırçınlaşan bu arkadaşları birde eleştirsem herhalde kafayı yiyecekler. Dedim ki kendi kendime ben neymişim adamların ismini yazmazsam şöhret olamıyorlarmış.

 

       Bu köşeye ismin girmesi için önce samimiyetini görmeliyim. Öyle kolay kolay buraya herkesin ismi girmez. Ben gırgır yazmıyorum, mizah yazmıyorum ki sürekli isminizi yazayım. Gündem yazarken konu ile alakalı bir şey olur yazarım. Dün de yazdım ne yapayım benim genel duruşum da bu arkadaş. Okuyucum da bundan memnun ki fazlasıyla okurlarım var.

 

       Buradan Güzelyurt ilçemize ve ardından Akyamaç mahallesine giderek vatandaşlarla sohbet oldu. Ardından Gücünkaya köyüne geçerek buradaki vatandaşlar ziyaret edildi.

 

     Bu gezide en hoşuma giden ise Ilısu kasabasında pekmez kaynatan bacılarımızla olan sohbet ve onların misafirlerine ne ikram edecekleri yarışı idi. Benim Anadolu insanım ve bacılarım işte budur. Kendilerine yürekten teşekkür ediyor ellerine sağlık diyorum. Bağ bozumu başlamış ve üzümler kazanlara girerek pekmez olmaya başlamış.



25.09.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Pekmezler Kaynıyor

Pekmezler Kaynıyor