Geçtiğimiz Pazar günü Aksaray şehir dışına taşındı. Bu cümleyi şaka olsun diye yazmıyorum, ilk defa bu kadar merkez dışa taşındı. Aksaray Valisi Sayın Şeref Ataklı ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgının birlikte organize ettiği Türk Yıldızları uçuşu Üniversite atletizm sahası üzerinde muhteşem bir uçuş ve gösteri yaparak yürekleri ağızlara getirdi. Bu uçuş öncesi Helvadere Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Akyolun 11 düzenlediği Hasandağı şenlikleri vardı. Bu şenlikte saat 15.00 kadar devam etti. Her iki etkinliği görmeye değerdi ve kalabalık haddinden fazla idi.

      Ben önce isterseniz Türk Yıldızlarının uçuş gösterisinden bahsedeyim sonra Helvadere de yapılan Hasandağı şenliğini sizlerle paylaşayım.

      Aksaray´da Türk Yıldızları NF-5 tipi süpersonik 7 savaş uçağı ile gösteri uçuşu yaptı.
Konya 3´üncü Ana Jet Üstü Komutanlığı´ndan kalkan uçaklar, 2,5 dakikalık kısa bir sürede Aksaray´a ulaştı. Aksaray Üniversitesi Atletizm Stadı´nda Aksaraylılarla bulaşan Türk Yıldızları, unutulmaz bir gösteri sergiledi. Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi olan Türk Yıldızları Aksaray Semalarında yaklaşık 15 dakika gösteri yaptı. Aksaray Üniversitesi Atletizm Stadı´nı dolduran yaklaşık 20 bin kişi Türk Yıldızları´nın gösterisini büyük bir ilgiyle izledi. Havada yaptıkları çeşitli akrobasi hareketleri sergileyen Türk yıldızlarının gösterisi izleyenleri büyüledi.

        Gerçekleştirilen programa Vali Şeref Ataklı, Belediye Başkanı haluk Şahin Yazgı, Jandarma Alay komutanı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, daire müdürleri, şehit aileleri ve yaklaşık 20 bin vatandaş tribünlere sığmayarak standın içi ve çevresinde izledi.

     Ben Hasandağı şenliğinden biraz erken geldim ve stadın içine girerek buraya gelen Aksaraylıları izledim. Sahada önceden gelen askeri pilotlar hazırlardı. Pilotlarımızı gören vatandaşlar adeta fotoğraf çektirme yarışına girdiler. Türübünler vatandaşı almayınca saha içine gelen vatandaşlar oturarak gösteriyi beklediler.

      İnanın muhteşem bir kalabalık vardı ve insanlar üniversitenin çevresinden de gösteriyi izlediler. Ben bu kadar insanın bu gösteriye geleceğini tahmin etmiyordum. Gösteri yerinin şehir dışında olmasına rağmen 20 bin civarında insanın gelmesi ülke insanının ordumuza ve havayollarımıza olan bir sevgisi olsa gerek. 15 dakikalık gösteriyi halkımız heyecanla izleyip çığlıklar attılar.

      Gösteri esnasında inanın yürekler ağızlara geldi. Türk pilotlarımız mükemmel uçuşlar yaparak ay yıldızlı bayrağımızın rengini havaya çizdiler. Karşılıklı geçişlerde yürekler ağzımıza geldi. İki otomobilin yan yana geçmesinde zorlandığı geçişle yapılan gösteriler takdire şayandı.

       Gösteri bittiğinde Üniversite içindeki otomobil parkı ise büyükşehir trafiğinden berbattı. Araçlar üniversite içinden bir saat gibi bir zamanda çıkamayarak konvoylar oluştu. Ama her şeye değdiğini söyleyebilirim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

      Sabah 9.00 gibi Hasandağı şenliğine çıkarak şenlik alanına vardım. Daha sabahın erkeninden insanlar yer tutmak için dağın eteğine yerleşmişlerdi. Hıdrellez şenlikleri nerede ise Hasandağı bölgesi ve Güzelyurt bölgesinde gelenek haline gelmiş durumdadır.

      Ama Helvadere Belediyesinin yaptığı bu şenlik bütün şenliklere bedel diyebilirim. Hasandağı şenliği hem bölge olarak, hem de yer olarak mükemmel bir bölge.

      Buraya çevre köy ve kasabaların yanında şehir merkezinden de akın akın gelen insanlar vardı. Sanki Aksaray buraya taşınmış ve pikniğe gelmişti. Aynı şekilde Türk Yıldızlarının uçuşuna gelenleri katarsak bir 40-50 bin kişi Aksaray dışına taşınmıştı.

      Hasandağı şenliği her geçen yıl biraz daha gelişerek güzelleşiyor. Sayın valimiz Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Garnizon komutanı, ilçe ve kasaba Belediye Başkanları, Ak Parti il ve Merkez ilçe Başkanları ile Niğde´den gelen ilçe ve Belde Belediye Başkanları hazır bulundular.

      Şenlikte en çok hoşuma giden ise Erzurumlular Derneği için gelen Erzurumlu aşıkların şenlikte yaptıkları atışma idi. Mahalli sanatçıların söylediği türküler eşliğinde katılımcılar bol bol eğlenirken dağın eteğine kurulan vatandaşlar adeta yayla havası yaşayarak her yer insan seli idi.

      Bu şenlikte emeği geçen Helvadere Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Akyol ve Kültür ve turizm Müdürü Mustafa Doğana teşekkür ediyorum.

     Pazar günü ayrıca Anneler günü idi, ben bu günü hiç sevmiyorum. Bu bize batıdan gelen bir adet olması nedeni ile kabulde etmiyorum. Neden etmediğimi yarın sizlerle paylaşmak istiyorum.

 


10.05.2016 11:29:03

Erdogan Kaya

Pazar günü Aksaray taşındı

Pazar günü Aksaray taşındı