Partilerin il Genel ve Belediye Meclis listeleri belli olduktan sonra şimdide listelerde yer alan adaylar görücüye çıkmaya başladı. Yazımı yazdığım esnada Ak Parti teşkilatı Seçim bürosu açılışı ardından da aday tanıtımı yapacaktı. Bununla ilgili düşünce ve izlenimimi yarın ki yazımda ele alacağım. Cuma günü MHP tam kadro ile Altuntaş Otelde İl Genel ve Belediye Meclisini açıklayarak çeşitli konularda görüşlerini aktardılar.

       Perşembe günü akşam MHP Belediye Başkan adayı Karabatak telefonla beni arayarakısrarla tanıtıma katılmamı istedi. Aslında şimdilik katılmak istemiyordum, ama ısrarla katılmamı istediği için katılmaya karar verdim. Bende siyasi kimliğimizi bir yere bırakarak gazeteci kimliğimizle katıldım.

Kahvaltının verildiği salona ilk defa çıktım ve son tadilatla Grand Altuntaş yepyeni bir kimliğe kavuşarak fevkalade güzel bir oteli ilimize kazandırmışlar. İlimiz için güzel bir kazanım olmuş sahiplerin kutluyorum, hayırlı uğurlu olsun.

      MHP tanıtım toplantısına arkadaşlarımız ile birlikte katılarak salonda yerimizi aldık. Kahvaltıdan sonra tanıtıma geçildi, ama buradaki oturma düzenlemenin hoşuma gitmediğini söyleyebilirim. Düzenleme konuşmacıları rahat görebileceğimiz bir şekilde masalar dizayn edilmemiş. O güzelim salonda U şeklinde bir düzenleme yapılarak konuşmacıların hem izleyenleri hemde konuşmacıları rahat görmeleri sağlanabilirdi. Bundan sonra bu şekilde yapılan toplantılarda bu sağlanırsa izleyenlerin iletişimi sağlıklı olur diye düşünüyorum. Çünkü ben kahvaltı masasından kalkıp başka bir yere oturarak izleme imkânı buldum.

Kahvaltıya Eski Milletvekili Osman Ertuğrul, MYK üyesi Turan Yaldır, İl Başkanı Mustafa Altınsoy, İlçe Başkanı Ali Er, Belediye Başkan adayı Rıfkı Karabatak ve diğer adaylar katıldı. Adayların dışında sadece gazeteciler bulundu.

       İlk konuşmaya yapan İl Başkanı Mustafa Altınsoy Belediyenin icraatlarını eleştirerek Karabatak’ı 30 Martın Başkanı diye takdim etti. Yaptığı konuşmanın ardından İl Genel Meclis üyelerini takdim ederek basına tanıttı.

      İkinci konuşmayı yapan Eski Milletvekili Osman Ertuğrul konuşmasında ülke siyasetine değinerek ülkemizdeki olayları değerlendirip hükümetin çalışmalarını eleştirdi. Ülkede yolsuzluklar diz boyu diyerek artık MHP iktidara gelmeli diye uzun bir konuşma yaparak eleştirilerini art arda sıraladı.

       Daha sonra konuşmasını yapan MYK üyesi Turan Yaldır yaptığı konuşmada oda hükümeti eleştirerek Aksaray’a yapılanların eksikliğinden bahsetti. Artık bundan sonra idareye MHP kadroları gelmeli diye eleştirilerde bulundu.

    Son konuşmasını yapan Belediye Başkanı Karabatak seçime hazır olduklarını ve 30 Martta kazananın kendileri olacağını söyledi. Bugüne kadar Aksaray’ın aldığı iki ödül var bunlar Kılıçaslan parkı ve Azmi Milli projesi bu iki projenin mimarının eski Belediye Başkanı Osman Ertuğrul’un olduğunu ifade etti.

       Ardından hazırladıkları projelerinin sosyal ve Kültürel bölümünü basın camiasına anlatarak uzunca izah etti. Projelerinin sadece bu olmadığını Genel Başkan yardımcısı Tuğrul Türkeş’in katılacağı Cumartesi günü akşam projelerinin tamamını burada basın ve seçmenlerine tanıtacaklarını anlattı.

      Daha sonra Belediye Meclis adaylarını basına alttan yukarıya doğru tek tek tanıtarak onları takdim etti. Kadrolarının her bölge ve kesime hitap eden isimlerden oluşmakla beraber teknik bir ekip kurduklarının altını çizdi.

      Bu tanıtımdan sonra tanıtım programı sonuçlanmış oldu. Bizde konu ile ilgili yorum yapmak yerine memleketimize hayırlı olsun diyoruz. Tabi bizim öyle yada böyle bir şey dememiz doğru olmaz, kararı 30 Martta seçmen verecektir.


23.02.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Partilerin listeleri görücüde

Partilerin listeleri görücüde