Başlıkta Nevzat beyin adını verince bu yazının özel olarak kendisi ile ilgili olduğu sanılmasın.

    Nevzat bey bir beşer olarak tıpkı diğer beşerler gibi artıları ve eksileri olan birisi.

    Hatta Nevzat beyin hayatı boyunca yaptığı çalışmalarının en azından 2004 den bu yana olanlarına şahit olan birisi olarak artılarının eksilerinden çok ,çok fazla olduğunu da bilenim!

  Bu nedenle başlıkta belirtilen? Parti İçi Demokraside, Demokratik Aday Belirleme Yöntemi de? sadece Nevzat beyle ilgili olan sadece onun şahsını ilgilendiren şeyler değildir.

   Nasıl ki Hukuk gibi Demokraside herkese lazımsa siyaset yapan herkes içinde demokratik aday belirleme yöntemi de o herkese lazımdır.

1980 ÖNCESİNİN DELEGELER TARAFINDAN ADAYIN BELİRLENMESİ YÖNTEMİ YERİNE HER KADEMEDEKİ ADAY BELİRLEME YÖNTEMİNİN GENEL MERKEZLERCE YAPILMASINI TASVİP ETMEDİM

     12 Eylül darbesinden sonra 1983 Kasım´ında yapılan ilk genel seçimlerinde Milletvekili adayı yapılanlarla, ardından ise 19984 ?ün Mart ayında yapılan mahalli seçimlerdeki adaylar 1980 öncesindeki ilgili partinin delegeleri yerine parti genel merkezleri veya teşkilatlar tarafından atanarak belirlenmesi yöntemini hiç mi hiç tasvip etmedim.

     O zamandan günümüze kadar özellikle seçimler öncesi bu konuları meşru her kanalı kullanarak değiştirilmesini istediğimden bu nedenle de her hangi bir yere aday olmaya çokta sıcak bakmadım.

   Eleştirdiğim aday belirleme yöntemine rağmen 1999 yılı mahalli seçimlerinde çevremin ısrarıyla Ahmet Er´e destek olmak için.

    Birde 2009 Mahalli seçimleri öncesi şu anda Ak Parti Aksaray il yönetimde bulunan bir hemşerimizin? Hem aday olmuyorsunuz, hem de seçilenlerin yaptıklarını eleştiriyorsunuz, mademki her konuda olduğu gibi bu konuda da eğriye eğri, doğruya doğru diyeceksin o zaman mutlaka aday adaylığı müracaatında bulun? dedi.

   Bunun üzerine Ak Partiden Aksaray Belediye Meclis üyesi adayı olmak için yaptığım müracaat Perşembe´nin geleceğinin Çarşamba´dan belli olması nedeniyle de beklenildiği gibi aday, adaylığımın  adaylığa dönüşmemesini de çokta umursamadım.

TASVİP ETMEDİĞİM MİLLETİN ADAMI YERİNE ADAYIN PARTİ GENEL MERKEZLERİYLE TEŞKİLATLARIN ADAMI OLMASINI SAĞLAYAN ADAY BELİRLEMEYLE 35 YILDIR MÜCADELE ETTİM/EDİYORUM!!!

   Hayatım boyunca isteyerek bilerek hiçbir işe başlayıp sonuçlanıncaya kadarda bırakmadığım için tasvip etmediğim seçilenin millet yerine genel merkezlerin ve teşkilatların adamı olmaya zorlayan yöntemle 35 yıldır mücadele ettim.

  Bu mücadelemi her  genel ve mahalli seçim öncesi ve sonrası aralıksız devam ettirdim.

   Bu can bu tende oldukça da bu mücadelemi meşru çerçevede devam ettireceğim.

2010 ANAYASA OYLAMASI İÇİN AKSARAY´A GELEN NURETTİN CANİKLİ´YE? İGM VE BELEDİYE MECLİSİNE KİMİN ADAY OLACAĞINA PARTİ GENEL MERKEZLERİMİ KARAR VERECEK??DİYE SORDUM

 12 Eylül 2010 Anayasa değişikliği oylaması öncesi Ak Parti Genel Merkezinden gelen  Nurettin Canikli´ye anayasada bulunan bir çok anti demokratik maddelerle birlikte adayların belirlenmesindeki  aynı şekilde  anti demokratik  olan Milletvekilinden Belediye Başkanlığı ve İGM ile Belediye Meclisi üyeliğine kadarki adayların genel merkezler veya teşkilatlar tarafından belirlenmesinin de yeni anayasa referandumuyla değiştirilip değiştirilmeyeceğini sordum!!!!

?ALİ BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİNE ADAY YAPILMADIDA ONUN İÇİN BU SORUYU SORUYOR(!)?

   Aynı anti demokratik yöntemle Belediye başkan adayı olan, fakat bunun anti demokratik olmasını hiç sorgulamayan Nevzat Palta beyde emeksiz olarak geldiği makama kendisi gibi gelenlerle bu yanlış algılamayla sorduğum sorunun kişisel olduğunu sandı.

    Soruyu sorduğumda Nevzat Beyin Milletvekili İlknur İnceöz´e akla ziyan şekilde orta başlıkta belirttiğim cümleyi kullandığını gördüm.!!!

ADAYLAR DEMOKRATİK SİSTEMLE BELİRLENSEYDİ HALUK BEYİN YERİNE NEVZAT BEY ADAY YAPILIRDI!

  Oysaki 1983´ün Kasım ayından itibaren her vesile ile yaptığım haberler ve köşe yazılarımda belirtmemin yanında önümü gelen herkese de ilettiğim adayı ve seçileni parti tabanı ve milletin adamı olma yerine parti genel merkezlerinin ve teşkilatlarının adamı yapan yöntem değiştirilseydi.

   Aday belirleme yöntemi 1980 öncesi gibi demokratik hale getirilmiş olsaydı 2014 Mahalli seçimlerinde kimin Belediye başkanı adayı olacağına parti delegesi veya üyeleri sandıkta karar verseydi Somuncu Baba  Külliyesi, Kılıç Aslan Parkı ve Seyir Terası başta olmak üzere onlarca hizmeti Belediye Başkanlığı döneminde gerçekleştiren Nevzat Palta´nın karşısında Haluk beyin şansı hiç olmazdı.

   Hukukun herkese lazım olduğu gerçeği gibi demokratik yöntemlerle aday belirleme yönteminin de siyaset yapan veya yapacak herkes için şart olduğu gerçeğiyle hareket edilmesi, aksinden ise mevki ve makam taassubuyla ?Burası bana babamdan kaldı, bendende evladıma kalır? sakat düşüncesinden kaçınılması dileğiyle nasip olursa ilk fırsatta da demokratik aday belirleme yöntemi uygulansaydı başkaca kimlerin aday yapılıp yapılmayacağını da yazacağım.

  EVREN DİNÇER´İN? UYGULAYACAĞIMIZ PROJELERİ İSTİŞARE İLE BELİRLEYECEĞİZ?DEMESİ OLUMLU!

   Dün(19.12.2018) sabah Kılıçaslan Parkı Piramit Cafe´de 31 Mart 2019 Mahalli seçimlerdeki Ak Parti Aksaray Belediye başkan adayı Evren Dinçer´in medyayla tanışma toplantısı vardı.

   İl başkanı Hüseyin Altınsoy, merkez ilçe başkanı Hamza Aktürk,İGM başkanı Mehmet Tüzün, Kadın kolları başkanı Fatma Polat ve Gençlik kolları başkan Mehmet Emin Kılıç´ında hazır bulunduğu toplantıda  gündemle ilgili bir çok şey konuşuldu.

    Benim en olumlu bulduğum başkan adayı Dinçer´in şehrimize uygulanacak projelerin istişareyle belirleneceğini söylemesi oldu.

    Ömrümüz olursa ileride verilecek sözlere göre tasvip ve tenkitlerimizi ve kendisine  ilimizin mutlu istikbali için rehberlik etmek için iletmek dileğiyle.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.


20.12.2018 08:12:19

Ali Genç

PARTİ İÇİ DEMOKRASİSİYLE ADAY BELİRLEME YÖNTEMİ NEVZAT BEYE´DE LAZIM OLDU!

PARTİ İÇİ DEMOKRASİSİYLE ADAY BELİRLEME YÖNTEMİ NEVZAT BEYE´DE LAZIM OLDU!