Şehit Başbakan Adnan Menderes´ten sonraki milletimizin 2 adamı olan 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal bu sevgiyi samimi çalışmasıyla anasının ak sütü gibi helal eden ülkemiz tarihindeki ender devlet ve siyaset adamlarımızdan birisidir!

ÖZAL MİLLETİMİZİN 2 ADAMI OLMAYI BİLEĞİNİN HAKKIYLA ANASININ AK SÜTÜ GİBİ HEL ETTİRİYORMU?!!!

    Merhumun bunu anasının ak sütü gibi helal edip etmediğini gelin onun  aktif görevinden önceki Türkiye ile onun  şu anki ülkemizin hem kalkınmışlık, hem de  bununla sağlanan özgüvenle Dünyanın  tarafından kurulan oyunlara göre oynayan değil aksine önemli oyun kuranlarından birisi haline gelmesinin en önemli mimarı hiç kuşkusuz merhum Turgut Özal´dır.

MİLLETİN VERMDEĞİ DESTEĞİ HER BİRİNE BAKANLIK RÜŞVETİ VEREREK İSTİFA ETTİRDİKLERİYLE GÜVENOYU ALAN FAKAT HÜKÜMETİNDE ÜLKEYİ 70 CENTE MUHTAÇ ETTİREN ECEVİTİN PARTİSİ 1979 ARA SEÇİMLERİNDE SIFIR ÇEKTİ,5 VEKİLİN TAMAMIN ADALET PARTİSİ(AP) ALINCA ECEVİT HÜKÜMETİ İSTİFA ETTİ!

   1979´un 14 Ekim´inde boşalan milletvekilliklerinin bulunduğu Konya, Manisa, Edirne, Muğla ve Aydın illerinde yapılan ara seçimlerdeki 5 milletvekilinin tamamının Süleyman Demirel´in genel başkanlığını yaptığı Adalet Partisi(AP) tarafından kazanılması, milletin kendisine vermediği yetkiyi her birine birer bakanlık rüşvet vererek partilerinden istifa ettirdikleriyle millet rağmen kurduğu hükümetle ülkemizi 70 Cente muhtaç ettiren Ecevit´in partisi CHP´nin Sıfır çekmesiyle Ecevit mecburiyetten istifa edince  sağ partiler tarafından dışarıdan desteklenen Adalet Partisi hükümeti kuruldu.

 24 OCAK KARARLARINDAN ÖNCE KELİMENİN TAM ANLAMIYLA YOKLUKLAR VE KITLIKLAR ÜLKESİYDİK!

 Millet tarafından 1977 genel seçimlerinde kendisine verilmeyen hükümet kurma yetkisini Adalet Partisinden ve Demokrat Partiden her birine birer bakanlık rüşvet vererek kurduğu hükümetinde  hiç  bir tedbir almadan akla ziyan bir kararla tüm yabancı şirketleri, madenleri ve petrolü devletleştirmesiyle Türkiye de Petrol sıkıntısı ve bağlı türevlerinin yani gazın ve tüp gaz ile çay şeker, kahve, sigara, ampul , deterjan, yağ hatta tuz kıtlığı  ile millet baş başa bırakıldı.

  Akla gelen ihtiyaç maddelerinin tamamı karaborsaya düştü.

24 OCAK KARARLARINDAN ÖNCE TÜRKİYE AVRUPA VE ABD´NİN HURDALARININ MONTAJ YERİYDİ!

  24 Ocak 1980 kararlarından önce Türkiye her yönüyle ABD ile Avrupa ülkelerinde üretimden kaldırılan Beyaz eşya ile Elektronik eşyaların ve diğer araçların hurdalarının montajının yapıldığı ve  yüksek gümrük duvarları nedeniyle kalkınmış ülkelerdeki en modernlerinin fiyatlarının en az 5 misline satıldığı bir hurdalık haline getirildi.

SÜLEYMAN DEMİREL´İN SİYASİ HAYATINDAKİ EN İSABETLİ KARARLA TURGUT ÖZAL´I BAŞBAKANLIK MÜSTEŞARLIĞI VE DPT MESTAŞAR VEKİLLİĞİNE GETİRMESİYLE TÜRKİYENİN HER YÖNÜYLE ÖNÜ AÇILDI!!!

   Adalet Partisi Genel başkanı Süleyman Demirel Ecevit´in Partisi CHP´nin 1979 yılının 14 Ekiminde yapılan ara seçimlerdeki 5 milletvekilliğinin hiç birini alamaması üzerine istifa etmesiyle MSP ve MHP tarafından dıştan desteklenen hükümetini kurunca siyasi hayatındaki en önemli kararı ile merhum Turgut Özal´ı hem Başbakanlık Müsteşarlığına ,hem de DPT Müsteşar vekilliğine getirdi.

NE MENEM OLDUĞU BELLİ OLMAYAN  GELİŞMEYİ ENGELLEYEN ?KARMA EKONOMİK SİSTEM(!)?

  Özal´ın kendisini ikna etmesiyle o zaman kadar neme nem olduğu belli olmayan karma ekonomik  sistemden kalkınmış menedin ülkeler tarafından uygulanan serbest ekonomiye geçişi sağlayan 24 Ocak 1980 kararlarının alınmasıyla ülkemizin her yönüyle önce  kıtlıkları bitirmesi sağlandı.

    Ardından ise bu istemle günümüzün ülkemizin geldiği ekonomik ve demokratik seviyesinin temelleri atıldı.

   Merhum Özal´ın  kurduğu Partisi ANAP´ın 12 Eylül 1980 Darbesinden sonra  yapılan ilk genel seçimlerinde iktidar olmasıyla 24 Ocak 80 kararlarına ivme kazandırılmasıyla günümüzün ekonomik seviyesinin alt yapısı oluşturularak tüm yokluk ve kıtlıklar tarihe gömüldü.

   Yine bu ekonomik kararların etkisiyle oluşan refah seviyesine bağlı olarak yeni otobanlar ve  başta Telekomünikasyon olmak üzere ülkenin tüm alt yapı sistemleri dünyanın en modernlerin haline getirildi.

   Elinde 10 Dolar veya Mark yakalananların günlerce karakollarda işkenceden geçirilmesinden sonra  mahkemelere çıkartılması da dövizin alım satımının serbest hale getirilmesiyle ortadan kaldırıldı.

  Bun düzenlemenin yanında  TCK´nın 141 ve 142. Maddeleriyle 163. Maddesinin de kaldırılmasıyla inanç ve fikir hürriyetinin önündeki engeller kaldırıldı.

  Ana dilde gazete yayınlanması ve konuşması ile müziklerinin dinlenmesinin serbest edilmesiyle de milletin yaratılıştan gelen haklarının iadesiyle devletle milletin barışmasının önü açıldı.

     Merhum Özal ve arkadaşlarının ruhlarının şad mekanlarının Cennet olması dileğiyle.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.


Tarih: 23.01.2019 00:16

Ali Genç

ÖZAL´IN MİLLETİMİZE HEDİYESİ İSTİKBALİMİZİN ALT YAPISININ MİMARI? 24 OCAK 1980 KARARLARI!?

ÖZAL´IN MİLLETİMİZE HEDİYESİ İSTİKBALİMİZİN ALT YAPISININ MİMARI? 24 OCAK 1980 KARARLARI!?