BU HARIKA OLAY GÖRMEYE DEĞER.

        Yamaç paraşütü sporunun Dünyada düzenlenen en büyük organizasyonu, YAMAÇ PARAŞÜTÜ DÜNYA KUPASI,(  8-15 Eylül 2018 ) tarihleri arasında yaklaşık 30 ÜLKEDEN 150 milli takım pilotunun katılımı ile Aksaray Hasan Dağında gerçekleştirilecektir.

         Dünya Şampiyonasını AKSARAY´a getirilmesinde,  Türkiye Hava Sporları Federasyonu İl Temsilcisi ve Organizasyon sorumlusu hemşerimiz ABDULLAH KAHRAMAN´ı tebrik ediyoruz. 

         Dünya Şampiyonasını, BİNBİR GÜÇLÜKLE vede Türkiye´de yapılmasına karşı olan başta Fransa, Avusturya, Hollanda gibi ülkeleri ikna ederek yarışmanın, Aksaray Hasan dağına da yapılmasını başarmasından dolayıda kutluyoruz.

         Ayriyeten, 26 ıncı dönem milletvekilimiz Doç. Doktor MUSTAFA DERDENGÇTİ´YE bu konunun başından sonuna kadar süreci takip elinden geleninin fazlasını yapmasından dolayı da şükranlarımı sunuyor; yeni görevinde başarılar diliyorum

        Dünyanın otuz Ülkesinden gelen 150 pilot ve 30 yönetici Aksaray´ımızın misafiri oluyor. Misafirimiz olan 180 kişiye göstereceğimiz ilgi, alaka, sevgi ve özellikle Aksaray ürünlerinden yapacağımız ikram, EN AZ OTUZ ÜLKENİN, yazılı ve görsel basınında yer alacaktır.

         Bütün devlet erkânımız ve iş adamlarımız Türkiye´yi, Dünyaya müspet yönde tanıtmak için çırpınıp duruyor .( 8-15 Eylül 2018)  tarihindeki yapılacak şampiyona en büyük fırsattır.

           Yerli ve Ulusal basına Ülke ile Aksaray vede Hasan dağı tanıtımı hususunda, milli görev düşüyor. Değerli basın mensuplarımıza görevlerini en iyi şekilde yapabilmeleri için gerekli imkânlar sağlandığında üzerlerine düşeni fazlasıyla yapacaklardır.

          Aksaraylının, ayağına gelmiş Dünya Şampiyonasını, yediden yetmişe izleyerek önce tarih yazmasını, sonrada bu tarihi evlatlarına ve torunlarına anlatmasını istiyoruz.

          Yamaç Paraşütü uçuşlarında Haşlandığımızın Dünyada ilk üç arasında yer aldığını ve bu şampiyonadan sonra, TURİZM açısından büyük getirisi olacağı bütün otoriteler tarafından kabul edilmektedir.

          Aksaray yetkilileri, bundan böyle Hasan dağına ayrı bir önem vererek, Allah´ın verdiği nimetin değerlendirilmesini sağlarlar.

         Gelmesi büyük ihtimal içerisinde olan gururumuz TÜRK KUŞU gösterilerini Aksaray Üniversitesi Kampüsünde izleyerek kahraman Türk pilotlarının yürekleri hoplatan çılgınlıklarını görerek tarihi bir olaya tanıklık ederler.

         Milli Takımları ile Şampiyonaya katılan ülkeler:  Fransa, Hollanda, Japonya, Rusya, Almanya, Avusturya, İngiltere, İsveç, İsviçre, İtalya, İspanya. Portekiz, Finlandiya, Bela Rus, Çin, Belçika, Norveç, İran, Polonya, Slovakya, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Güney Afrika ve Amerika gibi 30 Ülkeden yaklaşık 150 milli takım pilotunun katılımıyla gerçekleştirilecektir.

          Yarışmayı takip için çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubu da bir hafta boyunca ilimizde bulunacak ve ülkelerinin televizyonlarından yayım yapacaklardır.

         Otuz Ülkede,  günde en az İKİ MİYON kişi Şampiyonayı izlese, günlük ATMIŞ MİYON izliyor. Sekiz günle çarptığımızda çıkan rakam en az 480 MİLYON KİŞİ izlemiş demektir.

        İşte Türkiye böyle tanıtılır. İyi ki varsın ABDULLAH KAHRAMAN. Türkiye ve Aksaray sana minnettardır.

         Şayet, bu şampiyona pürüzsüz gider birde 2020 YAMAÇ PARAŞÜTÜ SÜPER KUPA ŞAMPIYONASINI Aksaray Hasan Dağına alırsan, sana ne rütbe verilirse verilsin yetersiz kalır. Çünkü sen nesli azalan vatan perverlerden birisin. Bu vatan sevdası sana çocuklarına ve torunlarına bile yeter, ABDULLAH KAHRAMAN.

         Dünyanın en onurlu Organizasyonlarından biri olan Yamaç Paraşütü Şampiyonasının başarı ile yapılmasına gerekli her türlü desteği veren, Valimiz AYKUT PEKMEZ´e, Belediye Başkanımız HALUK ŞAHİN YAZGI´ya;

           Özellikle büyük bir gayretle verilen görevi aşkla şevkle fazlasıyla yapan, vali vekili ŞAHİN BAYHAN´a;

          Kültür Turizm İl Müdürü Mustafa Doğan ve çalışanlarına, İl spor müdürlüğü yetkililerine,

           Ticaret Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Ziraat Odası, Odalar Birliği, Esnaf Kefalet Kooperatifi, Şoförler Odası başkanlarına teşekkür ediyoruz.

                                             HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.

             


7.09.2018 00:09:50

Rasim Gül

Otuz Ülkeden, 150 Pilot Hasan Dağından Uçuyor

Otuz Ülkeden, 150 Pilot Hasan Dağından Uçuyor