Bir kişinin yüzüne söylemeyeceğimi ardından asla ve asla söylemedim.

    Yine şimdiye kadar düşmanıma bile kalleşlik yapmadım.

     Bu prensiplerimle namert olana düşman olarak bile değer vermedim,adam yerinede koymadım.

     Bu yazıyı Nevzat beye düşmanlığımdan veya her hangi bir husumetimden değil herkesin hakkını her zaman ve her şartta kendisine daima teslim etmeme felsefemden dolayı yazıyorum.!!!

     Kaldı ki Nevzat beyin kendisi taktir etmesede1.dönemde kazanması bıçak sırtı durumundayken eski Ziraat Odası Başkanı ilimizin yiğit siyasetçilerinden Hacı İsmet Demir’in önderliğinde bölgemiz seçmenlerinden bir kısmının o zamanki ittifak yapılan partiye gitmesini bire, bir çalışmayla  engelleyerek seçimi kazanmasının perde arkasında olanlardanım.

     İkinci seçiminden önceki aday, adaylık döneminde ”Üç Yiğit Çıkmış Meydana” başlığı altında Ak Partinin aday adaylarına eşit mesafede durdum.!!!

    Adaylığının kesinleşmesinden sonra ise birincisiyle kıyaslandığında çok, çok özel bir çabam olmasa da tüm ailemle,eş dost ve akrabalarım nezdindeki girişimlerimle,hatta 7 Belediye Başkanı ile çalışan bir belediyeci olarak Belediye başkanının neden iktidardan olması konusundaki yazılarımla Ak Partinin, dolayısıyla kendisinin kazanmasına karınca, kararınca katkıda bulundum.

     Ömrüm olursa Mart ayının 2.yarısından başlayarak merhum Mehmet Dalkılıç’dan başlayarak kendileriyle çalıştığım 7 Belediye Başkanı ve Nevzat beyinde nasıl aday yapıldığını,vaatlerini ve yapıp, yapamadıklarını,yeniden aday yapılanlardan seçimi kaybedenlerin kaybetme  sebeplerini veya  aday yapılmama sebeplerini yazacağım.

    Bu gün Somuncu Baba Külliyesinde kimlerin emeğinin olduğu konusunu.

    Nasip olursa en kısa zamanda ise Kılıç Aslan Parkında herkesin hakkını kendilerine teslim etmeyi şimdi gündeme getirmemin sebebi ise Aksaray’ın 2014 Martında yapılacak Mahalli seçimlerdeki Belediye Başkanı adayı daha belli olmadan konuyu yazmak istememdendir.!!!

    Adaylar kesinleştikten sonra konuyu yazmış olsam Nevzat Bey aday yapılmaz ise düşene vurmuş gibi olacağım.

     Aday olurda yazmaz isem hak sahiplerine haksızlık yapacağımdan herkesin hakkını peşin olarak kendilerine teslim etmek için şimdi yazıyorum.(*)

    SOMUNCU BABA KÜLLİYESİNİN AÇILIŞINDAN 3 GÜN ÖNCE’DE YAZDIM

    6 Kasım Çarşamba günü yani Külliyenin Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yapılan törenle hizmete açılmasından 3 gün önce ”MUHTEŞEM ESERİ VEFASIZLIK GÖLGELEMESİN!!!” başlığı altındaki köşe yazımın “HER ESERDE OLDUĞU GİBİ SOMUNCU BABA KÜLLİYESİ’NE GİDEN YOLUNDA BİR EVVELİYATI VAR!” ara başlığı altında;

   Akla gelen tüm hizmetlerin bir evveliyatının olması gibi Cuma günü açılışı yapılacak olan Somuncu Baba külliye sininde bir geçmişinin olduğu unutulmasın.!!!

SOMUNCU BABA TÜRBESİ ŞAHİN BAŞAR TARAFINDAN YENİDEN İHYA EDİLDİ

    Aksaray’da metfun olduğu binlerce belge ile sabit olan Şeyh Hamidüddin-i Aksarayi ,Yani Namı değer Somuncu Baba Hazretlerinin Türbesi çeşitli sebeplerden dolayı çeyrek asır öncesine kadar unutulmaya ve bu unutulmaktan gelen  ilgisizlikle harabe haline gelmek üzereydi.

    SOMUNCU BABA TÜRBESİNİ ŞAHİN BAŞER İHYA ETTİ!!!

     Somuncu Baba Türbesi ve Mescidi ile müştemilatı ilgisizlik nedeniyle harabeye dönmek üzereyken başta merhumun oğlu Yusuf Hakiki Baba Türbesi ve Üçler Türbeleri olmak üzere Aksaray genelindeki birçok Türbe ve yatırın kabrini yıkılmaktan kurtaran çalışmaları yapan Şahin Başer tarafından Somuncu Baba türbesinde uzun yıllara yayılan çalışma başlatıldı.

      Onun samimiyetiyle başlanan çalışmalarda kendisini aynı samimiyetle destekleyenlerinde samimi maddi ve manevi katkılarıyla Somuncu Baba Mescidi ile Çile Hanesinin ve diğer müştemilatının temizlenmesi, onarımıyla birlikte çevre düzenlemesi yapılarak yapım maksadına uygun işleve yeniden kavuşturuldu.!!!

      Türbeye ibadet ve ziyaret için gelenlerin abdest alma, tuvalet ihtiyacı için gerekli mekânlar oluşturuldu.

     Mescidin Namaz kılınmasına açılmasının yanında özellikle Cuma Namazları ile Kandillerde buraya gelenler için açık ibadet hane ve dinlenme yerleri yapıldı.

      Sohbet için yer ve kütüphane yapıldı.

    Bu ve buna benzer çalışmalarla bu manevi büyüğümüzün yeniden bilinmesi, ziyaret edilmesi sağlandı.!!!

AÇILIŞTA ŞAHİN BAŞER VE ARKADAŞLARININ HİZMETLERİNE TEŞEKKÜR EDİLEREK EMEKLERİNİN BERATI OLARAK KENDİLERİNE PLAKET VERİLSİN

      Bu muhteşem eserin yapılmasının alt yapısını oluşturan cazibeyi sağlayan Şahin Başer ve emeği geçenler  makamın verdiği tasup sarhoşluğuyla  sakın ha sakın açılışta unutulmasın.!!!

     Ahde Vefanın gereği Şahin Başer ve arkadaşlarıda mutlaka özel davetlerle törene çağırılıp protokolde oturtulmalı.!!!

    Açılışa yine bu konudaki emeklerini yazılarından öğrendiğimiz eski milletvekilimiz Ramazan Toprak ile seçim vaadi gibi olsada buraya 2004 mahalli seçimleri öncesi temel atan Eski Belediye Başkanı Osman Ertuğrul’da davet edilmeli.

     Yapılan konuşmalarda başta Şahin Başer olmak üzere Ramazan Toprak ve Osman Ertuğrul’un yaptıkları mutlaka anlatılmalı ve bu emeklerinin beratı olarak mutlaka kendilerine birer plaket verilmeli.

     Bu yapılırsa Somuncu Baba Külliyesinin muhteşemliği gök yüzene değecek seviyeye gelir.!

     Aksi durumunda ise hem ahde vefanın gereği yapılmamış olur, hemde bu vefasızlık muhteşem eseri gölgeler.!!!

      Önce Hakkın Rızası,ardından ise beşeri ilişkilerin gereği tüm olumsuzluklardan arındırılmış bir açılışın gerçekleştirilmesi dileğiyle emeği geçenlere bir kez daha canı gönülden teşekkür ediyorum.”diye bilgilendirmiştim.x

       En samimi dileklerimle ahde vefanın gereği bilgilendirdiğim halde Şahin Başer ve arkadaşlarının bin bir zorlukla fedakarlıkla verdikleri emekleriyle Eski milletvekili Ramazan Toprak’la seçim vaadide olsa buraya temel atarak ve şu anki eserin yapılmasını bir nevi ön ayak olan Eski Belediye Başkanı ve eski Milletvekili Osman Ertuğrul’a bırakın plaket verilmesini isimleri bile zikredilmedi.

HİZMET ORANLARI FARKLI OLSADA KÜLLİYE NEVZAT PALTA İLE BİRLİKTE ŞAHİN BAŞER, OSMAN ERTUĞURUL VE RAMAZAN TOPRAK’IN ESERİDİR

    Törene çağrılma salarda,hak ettikleri şekilde karşılanıp hürmet gösterilerek kendilerine en azından birer plaketle teşekkür edilmemesi onların emeklerini yok edemez.

     Herkesin katkılarının oranı değişsede bu muhteşem eser Nevzat Palta bey ve arkadaşlarıyla birlikte Şahin Başer,Ramazan Toprak ve Osman Ertuğrul’un ortak eseridir.

     Bu gerçeklik tarihi köprülere sonradan asılan kara yollara levhaları gibi gerçektir.

     Ahde vefanın gereği yol yakınken yapılan yanlışlıktan vaz geçilerek herkesin hakkının kendilerine verilmesi,verilmez ise bu can bu tende,bu akıl bu başta oldukça ömrümün sonuna kadar her vesile ile her yerde bu gerçeği gündeme getirmeye devam edeceğimin bilinmesi dileğiyle.

      Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 

(*) Bu yazımı Çarşamba günü öğle vakti yazdım.

 

 


28.11.2013 00:00:00

Ali Genç

Ortak Eser

Ortak Eser