Konumuza geçmeden önce başta bizi terörle boğmak isteyen ağababalar ile onların maşası olan alçaklara  karşı  ülkemiz tarafından yapılan Afrin Zeytin Dalı Harekatında tatlı canlarını Allah(C.C.) ın emri gereği vatanımız için feda ederek Şehit olanlara rahmet ve bu  kutlu  mücadelede  Gazi olanlara acil şifalar diliyorum.

      Mehmetçiğimizi motive etmek için Pazar Sabahı Ulu camide Önder ile Aksaray Belediyesi  tarafından ilimizin diğer Meslek Odaları ve STK´larının samimi iş birliğiyle yapılan programa desteklerini  sağlayan Meslek Odaları ve STK´lar´la Başkan Yazgı ve Kuddusi Bakar´la onların çağrısına uyan tüm hemşerilerimize canı gönülden teşekkür ediyor Namaz öncesi ve sonrası yapılan duaların kabulünü Mevla´mızdan diliyorum.

   AKLI OLAN MÜSLÜMLANLAR ?SEVGİLİLER? MASKESİYLE KAPATILAN PAĞAN VE HIRISTİYANLIK DİNİ BAYRAMININ KUTLANIP KUTLANAMAYACAĞINI  EN YAKIN İL VE İLÇE MÜFTÜLÜKLERİNE SORSUNLAR!!  

    Ben ilahiyatçı değilim bu nedenle de haddimi aşarak bilmediğim bir konuda fetvada veremem.

    Fetva makamı Müftülüklerdir.

    İsteyenler yarınki ?Sevgili? maskesiyle yaftalanan günün Müslümanlar tarafından kutlanıp kutlanamayacağını.

    Bu günde yapılan flörtün, içki içilmesinin, hediyeleşmenin yapılıp yapılamayacağını.

    Bu gün için Müslüman tacirlerin ticaret yapıp yapmayacaklarını sorup cevaplarını alabilirler.

MÜSLÜMAN GENÇLER İSLAM ALEMİNİ TERÖRİST OLARAK GÖREN, İSLAM DÜNYASINI ATEŞ ÇENBERİNİN İÇİNE ATANLARIN BAYRAMLARINI NASIL ONURSUZLAŞARAK KUTLAYABİLİRLER?

    Herkesin mezarı kendisine olduğundan bu konuda yüce kitabımız Hz. Kuran´ın Zilzilal Suresinde Rabbimiz tarafından Zerre kadar sevap ve günah işleyenlerin bunun karşılığını göreceği teminatı nedeniyle işin dini yönünü konunun uzmanlarına bırakarak ben işin insani ve insanlığın en büyük ve yegane erdemi olan Onur yönüyle bakıyorum!

    Bu yönüyle baktığımda dini ne olursa olsun genel olarak sağduyulu hiçbir onurlu insanın orta başlıktaki gerekçelerle yârinki ?Sevgili? kelimesi başına getirilerek maskelenen gerçek sevgiyle ilgisi olamayan günü kutlayamaz!

   Sebebine gelince!

 40 YIL BOYUNCA 10 DEFA GİTTİĞİM VE BAŞKENTLERİDE DAHİL 100 DEN FAZLA ŞEHRİNİ GEZİP TOPLAM OLARAK 2 YIL KALDIĞIM 9 HIRİSTİYAN ÜLKESİNDE MÜSLÜMAN BAYRAMINI KUTLAYAN YOK

 1978´de 2,88-89,91-92´de 1´er,2000-2001´de 3 er,2013 yılında ise 2 defa olmak üzere 9 kez gezdiğim 9 Hristiyan ülkesinde  5 defe onların inançlarının bayramı olan Noel´i ve  bu bayramlarının finali olan Yılbaşı kutlamalarını gördüm.

    Yine toplam olarak 2 yıl kadar kaldığım bu ülkelerdeki ikametim esnasında biri Ramazan ayı ve 3´ü ise Ramazan Bayramı olmak üzere 3 de bizim dini bayramımızı orada geçirdim.

    Ramazan öncesi bir ev gibi olduğumuz ve evimizden istediklerin teklifsiz alan, gurbetçilerimizin Ramazan öncesi neredeyse her gün  yaktıkları mangallarda pişenleri bolca yiyen Hristiyan komşularımızın Ramazan´ın başlamasıyla mangal yakmanın sona ermesini ne merak edenini öğrenenini, nede öğrendikten sonra gelip Ramazanımızı tebrik edenlerini gördüm!!!

    Ramazan ayı boyunca İftarın ardından başlanan diğer günlerde yaşanmayan Teravihe gitme telaşını  görmelerine rağmen bunun neden yapıldığını soranı olmadığı gibi Bayramda bizim yeğenlerimiz ve diğer  vatandaşlarımızın çocuklarıyla evlerimize bayram için gelen Hristiyan komşuların el öpenlerine de  bizim çocuklarımızdan onlar ayırt edilmeden kendilerine de şekerin yanında harçlıklar verilmesiyle durumdan haberdar olmalarına rağmen medeni insanlığın gereğini yaparak bayramımızı tebrik eden Hıristiyan komşumuz olmadı.

   Bizimkilerin mankurtları tarafından Noel ile Yılbaşı başta olmak üzere onların dini günlerinde Türkiye´den götürülen veya bulunulan yerden alınan hediyeler verilirken genel olarak onlar tarafından bizim bayramlarımız ile kandillerimizde bize hediye veren ,tebrik eden Hristiyan komşu veya iş arkadaşına rastlamadım.

    Bu kadar örneğin yeteceğinden bu  kadar net  gelişmelere rağmen gayri Müslümlerin bayramını kutlayanın hem aklı hem de onurunun olup olmayacağını taktirlerinize bırakarak kendi cürmüm kadarda olsa öncelikle bizim dinimizi din olarak kabul etmeyen.

  Aksine başta Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V) olmak üzere 2 Milyar Müslümanı terörist görenlerin yılbaşı ve diğer dini bayramlarını kutlamıyorum bu akıl bu başta oldukça da kutlamayacağım.

     Hukuk içinde ve medeni çerçevede fikir hürriyetimi kullanarak kimseyi incitmeden, aşağılamadan gayri Müslimlerin gelenekleriyle birlikte dini bayramlarının kutlanmasının da dinimizde yerinin olmadığını meşru ve legal tüm kanalları kullanarak insanlarımıza anlatacağım.

    Tüm Müslümanlarında iki cihanlarını ve bununla birlikte onurlarınıda düşünerek gerekeni aynı şekilde medeni hukuk içinde yapmaları, aksinden ise fersah ,fersah kaçmaları dileğiyle.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

  


13.02.2018 09:21:36

Ali Genç

Onurlu Müslüman 14 Şubat Aziz Velentine Gününü Kutlarmı

Onurlu Müslüman 14 Şubat Aziz Velentine Gününü Kutlarmı