Cuma günü olimpik kapalı yüzme havuzunu gezdim. Çoktandır merak ediyordum, çünkü burasının temeli atıldığında vatandaşın yürüyüş alanı kapatılarak yüzme havuzu yapıldı yaygarasını duymuştum. Hatta en fazla o dönemin Belediye Başkanı Sayın Osman Ertuğrul Ak Parti milletvekillerimizi havuz yapıyorlar diye tenkit etmişti. Aksaray’a böyle bir havuz gerekli mi gereksiz mi tartışmaları arasında yapılan havuzu Gençlik ve Spor İl Müdürü dostum Süleyman Arısoy’la beraber gezdim.

        Salonun girişinde Müdür yardımcısı Erdal Bey ile beraber beni Karşılayan Süleyman Beye teşekkür ediyorum. Salonun girişinden itibaren o muazzam temizlik ve hijyenlik inanın gözlerimi kamaştırdı. Personelinden tutun bütün ekip fevkalade bir hijyenlik içinde.

      Hemen girişte müracaat var, burada ne için geldiğinizle ilgili bilgiler alındıktan sonra sizi halkla ilişkiler bölümüne yönlendiriyorlar. Süleyman Bey beni gezdirerek yapılan tüm işlemleri bir bir anlatarak bilgi verdi. Burada en önemlisi havuzun Aksaraylı hemşerilerimize açık olması. Havuzu bayan erkek her yaştaki insanlar kullanabilmektedir.

       Burada önemli bir husus ise yazın sıcak ve güneşten yanma gibi bir derdiniz yok. Yaz kış bu havuzdan yararlanabilmektesiniz, sıcaklık ve nem derecesi karşınızda elektronik gösterge ile görünüyor. Halkla ilişkilere girdiğinizde size bir broşürle buradaki ücretten tutun kurallara kadar yazılı. Buna göz atıyorsunuz.

       Broşürü okuduktan sonra size bir form veriliyor ve bu formu dolduruyorsunuz. Ancak bu havuzdan yararlanmanız için yaranız, sarılı bulunan bir kapalı yaranız yâda herhangi bir cilt hastalığınız bulunmaması lazım. Bunun içinde önce bu havuza girebilir diye sağlık raporu almanız gerekiyor.

       Daha sonra ne kadar girecekseniz bununla ilgili ücretini ödedikten sonra adınıza çıkacak akıllı kartınızı alıyorsunuz. Eğer bu kartı almazsanız soyunma odasına giriş yapamıyorsunuz. Kartınızı okuttuktan sonra salona giriyor verilen anahtar numarasına göre soyunma odasında soyunup dolabınıza eşyalarınızı kilitliyorsunuz. Eğer silah ve kıymetli eşyanız varsa bunun için ayrı bir çelik kasa kullanıyorsunuz. Bu dolaplar ise sadece günlük kullanım içindir.

        Yüzme salonunu kullanmak için, doğruca salona gitmiyorsunuz. Önce bir duş alıp yıkanıyorsunuz, buradan geçerken hijyen duşuna uğruyorsunuz ve ayaklarınızı dezenfekte ediyorsunuz. Burada dışarıdan geldiğiniz ayakkabı ve terliği kullanmıyorsunuz hijyenlikten sonra havuza gidiyorsunuz.

       Eğer yüzme bilmiyorsanız size bir antrenör hoca eşlik ediyor yüzme öğretiyor. Boğulacak olursanız dalgıç kurtarma ekibi hazır bekliyor. Tabi hanımlar içinde aynı şekilde ayrı antrenörler var.

       Havuzun bulunduğu yere girdiğimde inanın 20 yaşında olmayı çok istedim. Çünkü dizimden derin suya hiç giremedik. Çocukluğumuzda taş ocaklarına yâda çukurlara dolan yağmur sularına girdik. Hem de Allah korusun hayatı tehlikeye kendimizi atarak. Şimdiki gençler inanın çok şanslılar.

       Böyle bir modern ve pırıl pırıl bir havuzda yıkanmayı yâda yüzmeyi kim istemez. Aksaray da deniz yok diye kendisine dert edenler gelsin burada yüzsün. Çocuklarımız hiç değilse hijyenik bir ortamda suya girme şansına sahip olsun. İlle de suya girmek için deniz ve baraj bölgesinde mi yaşamamız lazım.

         Bu kapalı olimpik havuzu görünce dün karşı çıkanlara çok güldüm. Bizim çocuklarımızın da hakkı değil mi yüzmek ve suya girmek dedim. İnsanlar nerede olsa yürürler, ama havuzu her zaman bulamazlar.

       Yürüyüş parkurlarımız yok mu eskisinden daha çok. Kültür park içinde var, hemen hemen her mahallemize yürüyüş parkurları kurulmuş. Yürüyüş parkurunu havuz yaptılar diye yaygara yapanlara inanın çok güldüm. Yarın burada uluslar arası yarışmalar yapılacak ve ilimizin reklamı yapılacak. Kim ne derse desin ben Ak Partili Milletvekillerimize böyle bir havuzu ilimize kazandırmalarından dolayı kendilerine tebrik ediyorum. Havuzu pırıl pırıl temiz bir şekilde hizmette tutan Gençlik ve Spor il Müdürü Süleyman Arısoy ve ekibine de teşekkür ediyorum.

 

 


17.11.2012 00:00:00

Erdogan Kaya

Olimpik Yüzme Havuzu Göz Kamaştırdı

Olimpik Yüzme Havuzu Göz Kamaştırdı