Geçtiğimiz Cuma günü Niğde İl Genel Meclis Üyeleri İlimiz Meclisini ziyaret ederek karşılıklı görüş alışverişinde bulundular. İl Genel Meclis üyeleri ile tanıştık dan sonra her iki ilin Meclis Üyeleri Ulu Camide Cuma namazını kıldıktan sonra Genel sekreterlik yemekhanesinde İlimiz Valisi Sayın Selami Altınok’un da katıldığı yemekte bir araya geldiler. Yemekten sonra İl Genel Meclis oturumunu izleyip Önce Belediye Başkanı Nevzat Palta’yı sonrada Vali Selami Altınok’u ziyaret ettiler.

      Niğde İl Genel Meclis üyelerinin ziyaretlerini baştan sona kadar izledim. Misafir meclis üyeleri birlikte karışık oturarak meclisin kararlarını izlediler. Alınan kararlardan sonra İl Genel Meclis Başkanı Özkan Doygun ile Niğde İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit karşılıklı olarak birbirlerine dostluk plaketleri verdiler.

      Her iki Başkanda ziyaret ve dostluk konuşmaları yaptılar. Mecliste her iki ilin Meclis üyeleri Muhalefet ve iktidar ayrı ayrı oturdular. Muhalefet Meclis üyesi Mehmet Özçiftçi de bir hoş geldiniz konuşması yaptı. Yapılan konuşmaların ardından ilimizin tarihi yerleri gezdirildi. Tabi burada eski ilimiz olması nedeni ile karşılıklı espriler de yapıldı.

     Öğle yemeğinden sonra Meclise geçilirken benim Cuma günü yazdığım, “ Tanıtım Gönlerine Vali Damgası” başlıklı yazımı okuyan Sayın Valimiz çıkışta mütevaziliğini elinden bırakmayarak, “Erdoğan Bey beni çok övmüşün bunu hak ettim mi?” diye takıldı.

       Benim karakter ve duruşumu çok iyi bilen okuyucular bilir. Bana kimse zorla yazı yazdıramaz, içimden gelmeyen yazıyı da inan Sayın Valim yazdıramaz.

      Bu yazıları yazarken de zatıâlinizden hiçbir menfaat ve çıkar beklentimiz olmaz, olursa da kesinlikle yapmayın. Zatıâliniz geleli bir defa kapınızı çaldım, oda yine şahsımla ilgili değildi. Bu nedenle biz sizi kendimiz gibi gördüğümüz için seviyoruz. Halkın içinde olmanız ve insanların hoşuna giden bir durumla iç içe olmanızdan dolayı zatıâlinizi vatandaş seviyor.

       Nerede bir güzel çalışma var oradasınız, tanıtım günlerini ilk defa zatıâliniz yapıyor. Eskortsuz, etrafında birçok polisle dolaşırken yanına yaklaşılmayan idarecileri de bu insanlar gördü. Camide yan yana ayna aynı safta vali görmesi insanların arzu ettiği vali tipidir.

       Bizim gibi örf ve adetleri olan ve bizim gibi yaşan valimizin Sayın Valim müsaade edin de güzelliklerini de yazalım. Çalışmalarınızı kamuoyu ile paylaşalım, gördüğümüz bir eksiklik olursa onu da yazacağımızı buradan iletmek isterim.

       İşin mütevaziliği bir yana halkımızın gönlünü alan ve sevgisini kazanan bir valimiz var.

                      Genç girişimciler meydanda

   Cuma akşamı Genç girişimcilerin bir araya gelerek kararlar almaları ve fikir alışverişlerinde bulunmaları için bir yemekte bir araya gelmek istemişler. Başkan Ercan Yeşilöz beni de davet etti bende toplantılarına katıldım. Toplantı da gerçekten de genç girişimciler vardı pırıl pırıl gençler.

      Toplantıda bir konuşma yapan Başkan Yeşilöz, “ bugünden itibaren sahadayız, ilimizin ekonomisine katkıda bulunurken, sosyal ve kültürel alanlarda faaliyetlerde bulunacağız. Ayrıca bu gibi toplantılara devam ederek daha çok işlere imza atmak istiyoruz” dedi.

      Toplantıya ilimiz sivil toplum kuruluşlarından Atso Başkan yardımcısı Ramazan Yılmaz, Kırmızı et üreticileri Birliği Başkanı Hamit Özkök, Ziraat odası Başkanı Emin Koçak, Koyun Keçi Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, KOSGEB yetkilileri, TDKD Başkanı Selim Biçen gibi birçok misafir katıldılar.

      Toplantıda sivil toplum kuruluşu üyeleri birer konuşma yaparak genç işadamlarına önemli nasihat ve yol gösterirken diğer kurum müdürleri de her zaman geçlere yardımcı olacaklarını söylediler.

      Ben şahsen gençleri önemsiyorum, yarının Aksaray’ına çok faydalı ve yararlı işler yapacakları kanaatindeyim. İleriki yıllarda Aksaray’ın farklı alanlarında yer alacaklardır. Ayrıca ticaretin dışında sosyal ve kültürel etkinliklerin içinde bulunacaklarını söylemeleri de ayrı bir güzellikti. Genç girişimci gençlerimize başarılar diliyorum.


8.04.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Niğde Meclisi Aksaray Meclisinde idi

Niğde Meclisi Aksaray Meclisinde idi