Başlıktaki soruyu kime sorarsanız sorun alacağınız cevap el betteki ?Nezaket Değerlidir? olacak.

  Kabalığın değerinin ise sıfır bile olmadığını aklı başındaki herkes hiç tereddüt etmeden belirtir.

 Öyle ise insanlar nasıl güzel, hoş olan, gönül alan nezaket yerine aklı başında hiçbir kimsenin yapmaması gereken hiçbir değeri de olmayan aksine negatif olan kabalığı yaparlar ki?!

 Hele hele bu kabalığı kamu kurumlarına mensup kişiler velinimetlerine karşı yapabilirler mi?

 Yapmamaları gerekir amma maalesef velinimeti ve velinimetin kendilerine sağladıkları nimetin kıymetini bilmeyenler  veyahut ta bilinçli ve bilinçsiz umursamayanlar bunu yapıyor.!!!

  Kabalık 2 Kasım günü saat 17.00 civarında birkaç günlüğüne eşim Ayşegül ve oğlum Yunus Şammas la yapacağımız Tatil için Seydişehir üzerinden Antalya´ya girmeden Torosların tepesindeki güvenlik uygulama noktasında bizzat bana yapıldı.

   Benimde eşimin de oğlumun da emniyet kemeri bağlıydı, yol boyunca hem kendimiz hem de trafiğin selameti için kurallara azami şekilde riayet ettim.

   Torosları tırmana, tırmana çıkıp Antalya´daki güvenlik noktasına geldiğimizdeki tepede işaretle durmamız istendi.

     Beni durduran görevli sanki bu işi bedava yapıyor, kendisine işi süngü zoruyla yaptırılıyormuş gibi kaba bir ses tonuyla ehliyetimi istedi.

    Verince bakıp yüksek ihtimalle İç İşleri Bakanlığından Verilen Araç Basın Kartını da gördüğünden, kabalığını ileriye götürmeyerek aynı sert ses tonuyla  ?Tamam? sesiyle oradan sahibi  velinimeti olan vatandaşa yapılan bu kabalığı aramızda kınayarak ayrıldık.

   ANTALYA´NIN GİRİŞİNDEKİ KABALIĞI KEMER´İN GÜVENLİK NOKTASINDAKİ NEZAKET TELAFİ ETTİ!

    Saat 19.30 civarında konaklayacağımız Kemer Beldibi ne geldiğimizde burada bulunan güvenlik uygulama noktasında ise tepedekinin tam tersi insani bir davranışla karşılandığımızda dargınlığımızın yerini mutluluk aldı.

    Genç bir delikanlı önce bize iyi akşamlar diledikten sonra aynı nezaketle yumuşak ses tonuyla ?Amca güvenlik noktalarına gelince içindekileri görebilmemiz için arabanızın içindeki lambanın yanması gerekir.? deyince lambamızı yaktıktan sonra bize yol vererek bir önceki arkadaşlarının kabalığını telafi etti.

 KEMER HASTATANESİ ACİLİNİN İNSANİ DAVRANIŞI VE FİZİKİ YAPISINI GÖLGEDE BIRAKAN GİRİŞİ!

   Cumartesi günü yatsı Namazından sonra rahatsızlandım.

    Oğlum Yunus Şammas´ın Salı günü okula başlayabilmesi için Pazartesi günü yola çıkmamız gerektiğinden, arabayı da ben süreceğimden risk almamak için eşimin de telkiniyle Acil´i sorduklarımız bulunduğumuz yerde hastane olmadığından Acil ?inde bulunmadığını tedavi için Kemer Devlet Hastanesine gitmemiz gerektiğini söylediler.

    Kemer dönüşüne vardığımızda kavşaktaki küçük Hastane levhasını göremediğimizden şehir içine girdik, bulamayınca döndüğümüzde gördüğümüz levhanın oradan ise gecenin karanlığında girişi bulamadım.

   İleriden tekrar dönebilmemiz için kesin olmamakla birlikte Antalya-Muğla karayolunda 20 km ye yakın bir mesafeyi zifiri karanlık içinde gittikten sonra sola dönüşü bulup ancak tekrar geriye dönerek aynı mesafeyi kat ederek dönüp hastaneye gelebildik.

 KEMER ACİL SERVİSİ NİN HİZMETİ,NEZAKETİ KELİMENİN TAM ANLAMIYLA DÖRT DÖRTLÜKTÜ

   Kayıt memuru bayandan acildeki tansiyonumu ölçen erkek görevli, hemşire ve Dr. Betül Kahya ise görevinin bilinciyle en nezaketli şekilde tatlı dilli güler yüzleriyle tedavimi yaptılar.

   Kendilerine hem nezaketlerinden hem de hizmetlerinden dolayı canı gönülden teşekkür ederim.

   Hastaneden çıktığımızda testiden boşalırcasına yağan yağmurda yine karşı yola geçecek yeri bulamadık.

VALİ KARALOĞLU´NDAN DİLEĞİM TESPİT ETTİĞİMİZ OLUMSUZLUKLARIN GİDERİLMESİ,NEZAETİN İSE TEŞVİKİ İÇİN TAKDİR EDİLMESİDİR!

    Antalya Valisi Münir Karaoğlu´ndan ricam uygulama noktaları ve her yerde görev yapanların vatandaşın hizmetkarları oldukları bilinciyle çalışmalarında velinimetlerine karşı nezaketsizlik yapmamalarını  sağlaması.

   Nezaketle davrananları ise nezaketin kabalıktan daha da değerli olduğu bilinciyle kendilerinin teşviki için taktir etmesini.

   Kemer Devlet Hastane girişinin özellikle oraya Türkiye ve dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin  rahatlıkla giriş yapmalarına müsait hale getirilmesini.

    Levhanın her iki yönde ileriden başlanarak yerinde ise daha da büyük bir hale getirilmesi, Antalya-Muğla yolunun ise aydınlatılmasını.

     Bu hizmetlerin ise maddi katkılarının yanında sadakayı cariye olduğu bilinciyle de gerçekleştirilmesi dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


13.11.2017 10:06:26

Ali Genç

Nezaket mi kabalık mı değerli?

Nezaket mi kabalık mı değerli?