Bu yazıyı okuduğunuzda Allah(C.C.) izniyle yeğenim Ahmet Akpınar ile nişanlısı Merve kızımızın düğünü için Almanya’nın Duisburg şehrinde olacağım.

   Bilindiği gibi yola çıkanda onu uğurlayanlar biri birileriyle helalleşirler.

  Bunuda ”Gidip gelmemek olduğu gibi gel ipte görmeme ”ihtimalinden dolayı gidenle,kalan veya gidenlerle kalanların arasındaki geçmişteki hukuk ve bu hukuk çerçevesinde birbirilerinden alıp vereceklerinin olması nedeniyle yaparlar.

   Helalleşmeyenlerden ise giden veya kalanlar karşı tarafa borçlu kalırlar.

  NEVZAT BEY 10 YILDIR TREN HATTI SÖZÜNÜN RANTINI YİYİYOR!!!

      Nevzat bey 2004 Mahalli seçimlerinde Aksaray Belediye Başkanlığına aday olmak için Bulunduğu Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğünden istifa ederek seçilmesi halinde Aksaray-Ankara arasında tren hattı vaadinde bulundu .

    Kendisinin,partisinin vaadi olan bu hattın yapımı konusunda şu anki Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek söz verdiği gibi DDY Genel Müdürü Süleyman Karaman hemde hattın projesini göstererek destek olmuştu.

    Bu söz üzerine hemşerilerimizin kendisini desteklemeleriyle “Eli Çantalı” olarak tabir edilenler içinde Nevzat Palta Aksaray Belediye Başkanlığına ilk seçilen oldu.

   2004-2009 arasında 5 yıl bu makamda bulunduğu zaman içinde aldığı maaş,harcırah ve yurt içi ile dışı yolluklarıyla emeklilik kesenekleri.

    Kendisi ile bakmakla yükümlü olduklarının sağlık giderleri ve lojman ile lojman giderlerinin yanında yaptığı yurt içi ve dışı resmi ve özel seyahatleride ”Aksaray’a Treni getireceğim” dediği için seçildiği makamın sağladığı avantajlarla yapabildi.!!!

    Yine bu dönemde yaptığı Karasu’yu ıslahı ile pis kokudan kurtarılması,Vahşi çöp sahasından şimdiki modern depolama ve modern Sebze Hali başta olmak üzere şehir genelindeki yapılan hizmetleride bu makama seçilebildiğinden gerçekleştirebildi.

    2009’da yapılan mahalli seçimlerde yeniden aday gösterilen Nevzat beyin bu seçimlerdeki en önemli vaadide yine Tren hattı oldu.!!!

    “Belki bu sefer yapılabilir” umuduyla hemşerilerimizin sağladığı destekle yeniden Belediye Başkanı seçildi.

   Nevzat bey 2009-2014 Martı arasındaki zaman içinde de gerçekleştirdiği Somuncu Baba Külliyesi ve Ervah Kabristanlığı çevre düzenlemesiyle Kılıç Aslan Parkı ve Seyir Terası başta olmak üzere gerçekleşen hizmetleride yine bu arada oturduğu biri dubleks, ve diğeri ise konak olmak üzere ailece oturdukları yerler ile bu arada aldığı tüm yasal ödenekleride 2004 ve 2009 yıllarındaki tren hattı sözünün rantıydı.

 NEVZAT BEY AKSARAY’A İLKİ 10 YIL, İKİNCİSİNİ İSE 5 YIL ÖNCE VERDİĞİ TREN HATTINİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ İÇİN ŞİMDİYE KADAR NE YAPTI?

   Bilindiği gibi Mart ayının bitiminde mevcut Belediye Başkanı Nevzat Bey aday olmadığından onun yerine Aksaray’ın seçilen yeni Belediye Başkanı yüksek ihtimal ile Nisan ayının ilk haftasının içinde veya bu haftanın sonunda göreve başlayacak.

    Tüm Aksaray kamuoyu ile birlikte bende Nevzat beyin 10 yıl boyunca ekmeğini yediği bu sözün gerçekleşmesi için şimdiye kadar ne yaptığını.!!!

    İlgili Bakan nezdinde hangi girişimlerde bulunduğunu v e hangi sonuçları alabildiğini merak ediyorum.

    18 ARALIK 2010’DAKİ ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM’IN VE 26 MAYIS 2011’DEKİ ERDOĞAN’IN SÖZÜNDEN BU YANA NEVZAT BEY NE YAPTI?

   18 Aralık 2010’da dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın Ak Parti Aksaray genişletilmiş il divan toplantısının yapıldığı Belediye Tiyatro Salonunda,ardından ise Aksaray merkezinde yayın yapan13 gazetenin 11’ind aynı başlıkla çıkan haberin yayınlandığı 26 Mayıs 2011’de Başbakan Erdoğan’ın hem sözünü,hemde yapılması talimatını verdiği bu sözlerin verildiği günden şimdiye kadar acaba bu konuda ne yaptı?

     Bu konuda kendisi tarafından kamuoyunu aydınlatıcı bilgi verilmediğinden ne yaptığını bilmiyorum.

    Fakat 2004-2009’daki Nevzat beyin ve 2010’daki Bakan Yıldırım ile 2011’deki Başbakan Erdoğan’ın sözlerinden bu yana bu konuda fiili,somut ve net bir çalışmanın yapılmadığına tüm Aksaray kamuoyu şahittir.!!!

    Nevzat bey’in görev süresinin bitimine kadar en azından verilen sözlerin birinci etabı olarak Aksaray- Ulukışla arasının yapımı ihalesinin gerçekleşmesi için canını dişine takarak bunu gerçekleştirmesini sağlaması gerekir.

    Nevzat bey’in önünde 3.5 ay, yani 105 günlük zamanı var.

     Bu arada gerekirse Başbakan’la Ulaştırma Bakanının kapısını yol yapmalı.

    Hatta kapılarının önüne yatak sererek verilen sözün gerçekleşmesini sağlatarak bununla  şimdiye kadar ödemediği borcundan kurtulması gerekir.

    Gereğini yapmaz ise özelde nasip olursa Mart ayında başlayacağım ve ortalama  6 ay sürecek olan,ardından ise nasip olursa kitap olarak yayınlanacak seri yazımda kendisinden önceki 8 Belediye Başkanı ve kendisinin dönemini anlatacağım.

    Bu seri yazımda Aksaray ile kendisinden öncekilerin seçildikleri dönemi ve yaptıkları hizmetlerle ve seçimleri kaybetme sebeplerini yazarken kendisinin şimdiye kadar tutulmayan Aksaray’ın trene kavuşturulma sözünü de en ince teferruatını kadar yazacağım.

     Bu seri yazının dışında ise ömrüm oldukça, elim erdikçe her vesileyle Aksaray’a borçlu gitmesini yazabildiğim her yerde yazacağım.

    Yazmamın dışında ise her zaman her yerde her vesileyle Borçlu gitmesini  yurt içi ve dışında bulunabildiğim her yerde anlatacağım, söyleyeceğim,eleştireceğim.!!!

    Hak vaki olurda bu dünyadan gidecek olursam ve bu arada vasiyetimi yazacak kadarda zamanım olursa benden sonrakilerin Nevzat beye borcunu devamlı olarak her yerde ve her vesileyle gündeme getirerek hatırlatmalarını vasiyet edeceğim.

    Aksaray’ın ve Aksaraylının hiçte hak etmediği Nevzat bey’le, Ulaştırma Bakanı Yıldırım ve Başbakan Erdoğan’da hiçmi hiç yakıştıramadığım vadesi çoktan dolmuş olan bu borcun hemen ödenerek ortadan kaldırılmasının sağlanması.

    Aksi durumunda ise dünyada ömürlerinin sonuna kadar borçlu kalmaya devam edecekleri, Hak vaki olduğunda ise Yaratanın karışmadığı kul hakkıyla mahşerde haşredilecekleri gerçeğini de unutmamaları dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun


16.12.2013 00:00:00

Ali Genç

Nevzat bey! ` borçlu gitme`!!!

Nevzat bey! ? borçlu gitme?!!!