Ak Parti´nin Aksaray´da yaptığı en son kongreye katılanlar hatırlarlar. Kongreye Genel Başkan yardımcısı Beşir Atalay ve Sağlık Bakanı katılmıştı. Burada bir konuşma yapan eski Milletvekili Ruhi Açıkgöz soyadı gibi Açıkgözce bir konuşma yapmıştı. Konuşmasında öyle güzel şirinlik muskası dağıtmıştı anlatamam. Hem de dinleyen bazı eski il Başkanları dört köşe olmuşlardı. Ama ne hikmetse sağ gösterip sol vurarak şirinlik muskası yazdıklarını ters köşeye nakavt etti. Konuya değinmeden önce aklıma bir kıssa geldi önce onu paylaşayım:

       ?Zamanın birinde bir tilkiyle yılan arkadaş olur ve sürekli beraber gezerler. Bir gün yine gezmeye çıktıklarında kendilerini bir ırmağın kenarında bulurlar. Tilkinin karşıya geçme arzusu üzerine

       Yılan tilkiye "Tilki kardeş! Ben yüzme bilmem. Beni sırtına al da karşı kıyıya beraber geçelim!" der.  Tilki yılanın iyi niyetinden şüphe etmez ve arkadaşının teklifini kabul eder.

        Yılan tilkinin beline sarılır, o da ırmağa girip yüzmeye başlar. Tam karşı kıyıya varmak üzereyken yılan tilkinin vücudunu sıkmaya başlar, tilkinin nefesi kesilmek üzeredir. Tilki ?Yılan kardeş nefes alamıyorum, sana yaptığım iyiliklerin karşılığı bu mu, ne istedin de geri çevirdim?? deyince yılan gerçek niyetini açıklar:

      ?Tilki kardeş kusura bakma ama seni öldüreceğim, ihanet benim genlerimde var..? Neye uğradığını şaşıran tilki ne kadar dil döktüyse yılan daha fazla sıkmaya başlamıştır. Bunun üzerine yılanın anladığı dilden konuşmanın zamanı geldiğini hisseden tilki bir an durur, sonra yılana "Peki yılan kardeş! Çok istiyorsan öldür beni, canın sağolsun ama ben yine de seni çok seviyorum. Müsaade edersen ölmeden önce o kara gözlerinden doya doya öpeyim, ondan sonra al canımı.? sözlerine aldanan yılan ?Peki, öp bakalım? diyerek başını tilkiye uzatır.

         Tetikte duran tilki derhal atılıp tek hamle ile yılanın başını koparıverir. Irmağın kenarında kıvranarak ölen yılanın vücudunu boylu boyunca düz bir şekilde düzelten tilki, hain arkadaşına hitap eder :?Bak arkadaş ben öyle eğri-büğrü, yamuk-yumuk arkadaş istemem, işte böyle dosdoğru olacaksın?? der.

      Kıssayı siz yorumlayın artık, ama bu kongrede Sayın Beşir Atalay´a Ruhi Bey şöyle seslendi: ? Sayın Genel Başkan yardımcım, Türkiye´de il Başkanlarında sadece Aksaray´da aday olmayan Başkanlar var. Üç tane eski il Başkanımız var, birisini bu seçimde aday olarak görmek istiyoruz. Bu hususu dikkate alırsanız sevinirim? demişti.

       Bizim eski il Başkanlarımızda zannedersem buna çok sevinmişlerdi. Ancak görüldü ki, Ruhi Bey il Başkanları yerine eski Belediye Başkanını aday yapmak için hayatını ortaya koydu. Nihayetinde de Beşir abisi ve Binali abisi sayesinde bunu başardı. O günkü sözüne ne kadar

Sadık kaldığı ise son gelişmelerle ortaya çıktı.

     Gelecekte yine siyasi hayatına devam etmesi için o abilerin durduğu yerde yer alarak nasıl bu ilde il Başkanı ve aday tespit ettikleri ortaya çıkmış oldu. Ak Partide belli bir gurubun içinde yer aldıkları Sayın Abdullah Gülün verdiği iftar yemeğinde ortaya çıktı. Gülün verdiği iftar yemeğine eski üç dönemlik vekillerden sadece Ruhi Bey çağrıldı.

      Demek ki, ola ki bir Genel Başkanlık değişikliği olursa adaylık garantisi alabilir. Ama artık Ankara oyunları Aksaray´da gitmediğini cümle alem gördü. Zannedersem bu duruşu Sayın Davutoğlu da görmüştür ve bir kenara yazmıştır. Bakın iftar yemeğine kimler katıldı.

       Büyük bölümü AK Parti´nin üç dönemlik olan milletvekilleri telefon trafiği ile Göksu Restoran´da iftar yemeği ayarladılar.

       KİMLER KATILDI? Yaklaşık 30 AKP´linin geldiği iftara şu isimler katıldı: TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Spor eski Bakanı Suat Kılıç, Sanayii eski Bakanı Nihat Ergün, Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin, TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, eski milletvekilleri Abdülkadir Aksu, Necati Çetinkaya, Salih Kapusuz, Mücahit Fındıklı, Mehmet Tekelioğlu, Zeki Karabayır, Şükrü Ayalan, Necdet Budak, Ruhi Açıkgöz, Kemalettin Göktaş ve bazı iş adamları ile bürokratlar katıldı.

      Herhalde artık bunu Aksaray seçmeni görmüştür, kimin nerede ve nasıl durduğunu biliyordur. Aksaray artık bu duruşları zor kabul eder ve kabullenir.


23.06.2015 15:58:06

Erdogan Kaya

Nerede duracağını iyi biliyor

Nerede duracağını iyi biliyor