Bazen neden bazı çıkarcı ve menfaat gurupları tarafından sevilmediğimi şimdi daha iyi anlıyorum. Biz hep birilerine dalkavukluk yalakalık mı yapacağız. Bunları yapınca mı bağırlarına basılıp sevileceğiz. Kim beni seviyor veya kim sevmiyor diye düşünecek zamanım bile yok. Doğru bildiklerimi en yakınıma dahi dokunsa yazmak durumundayım. Kişilerin hatırı için hakkın hatırını kırmamı istemek saflıktır. Hiçbir kimse ve zümre hata etmez diye bir kural yoktur. Herkes hata etmeye müsait bende buna dahilim hata etmeye müsaidim. Bu halkın menfaatlerine zarar veriyorsa bunu dile getirmeyende dilsiz şeytandır.

      Şimdi gelelim asıl konumuza, neden birden bu kadar döviz düşmanı olduk? Dövize özenen ve döviz hastası olan biz değimliyiz? Türk lirasını sevmemiz için illede bir ecnebi komitesinin bize darbe mi vurması lazımdı?

      Cumhuriyet tarihine baktığımızda devletimizin başındakilerin tamamı para birimimiz yerine insanları dövize teşvik etmedi mi? Paramız pul oldukça dövize koşan Türk halkı değimliydi? Peki, bugüne kadar gelmiş geçmiş hükümetler hiçbir tedbir almışlarmıydı?

      Geçen bir dostum neden sen Dolara karşı bir yazı kaleme almıyorsun deyince inanın çok güldüm. Devletimizi bırakın din görevlilerimiz ve dini kuruluşlarımız Türk parası yerine dolarla yattı dolarla kalktı.

      Geçen yıl mukaddes topraklara gittim, Diyanet yolu ile giderken çok şaşırdığım bir husus hacı adayı ve umrecilere dolar üzerinden işlem yapmaları idi. Bırakın ticari işlerimizi Hacca gitmek içinde Dolardan başka para alınmıyordu.

      Devlette millette artık dolar kolik olmuştu. Dini bir kurum bile para birimimizi almıyor ecnebi parası ile milleti mukaddes topraklara gönderiyordu.

      Hem de nasıl mı anlatayım, doları bulacaksın, Türk parasını dolara çevireceksin. Sonrada dinin yasak kıldığı faiz müesseselerine hacca gidenlere para yatıracaksın. Dini bir göreve gidiyorsun, günahlarını af ettirmeye gidene sen ecnebi parası bul diyeceksin sonrada bu parayı bankaya yatıracaksın diye zorlayacaksın.

      Peki, bu nasıl bir zihniyet ve düşünce mukaddes toprağa gidenlere daha gitmeden ikinci bir günah işletiyorsun. Adama sormazlar mı bu ne lahana bu ne turşu diye.

      Valla kimse kusura bakmasın yarın bir ecnebi komitesi çıksa da bankalar vasıtası ile ekonomik kriz yapsa banka faizi ve bankaya para yatırmaktan kurtulsak. Banka derken birkaç devlet bankası dışında kaç tane öz ülke bankası var ki? Nerede ise tamamı ülkemizde ecnebilerin yani yabancıların bankası değil mi?

      Dini bir yola gidişte bile ecnebi parasına zorlanan vatandaşların artık diğer ticari işlerindeki Dolar dönüşümünü siz hatırlayın. Millete yastık altına Dolar doldurulmasını ben teşvik etmedim. Devletin belli kurum ve kuruluşları vatandaşı buna itti.

      Ak Parti hükümetine kadar paramız pul olmuştu. Peki, üç sıfır atınca para birimimiz değer mi kazandı? İşte yabancı para hayranlığı yine paramızı pul etmeye teşvik etti. Vatandaşta param pul olmasın diye Dolara yatırdı.

      Bu hamiyetli halkımız ve vatansever insanımız vatanını ve topraklarını çok sevdiği için paragöz olmayanlar yine koştu Dolarını bozdurdu. Ne kadarını bozdurdu derseniz devede kulak olanını.

      Milli bir para politikası yaygınlaştırılarak önce ticaret erbabının işini kolaylaştıracaksın. Yani ülkeler arasındaki ticarette Türk lirası ile alışveriş yapılması anlaşmaları yapılmalı. Sonrada bu insanların işini kolaylaştırmalı.

      Dolar tepkisi için toplantı yapanlar erkekçe söylesin yastığının altında bozdurmadığı kaç Dolarları var? Önce bu insanlar çıkıp topluma örnek teşkil etmeliler. Faiz ve Dolar ile ilgili camilerde ve hutbelerde sesini çıkarmayan hocalara Diyanet izin versin bunun yanlışlarını anlatsınlar. Yoksa bu kampanyalarla döviz hayranlığımız falan bitmez. Beni seven de sevmeyen de eleştirsin. Bu yazdıklarıma yanlış diyen varsa sevmeye bilir doğrusu bu değimli?


12.12.2016 19:27:11

Erdogan Kaya

Neden döviz hayranıydık?

Neden döviz hayranıydık?