Şu sosyal medya çıktı ya eline telefonu alan oraya buraya saldırıyor. Ak Parti ne yaptı diye eleştiriyor ya inanın kıl oluyorum onlara. Hele şu 25-30 sene öncesini bilmeyen ve görmeyen gençler bizim anlattıklarımıza aman sende deyip geçiyorlar. Çok geriye gitmeye gerek yok Ak Parti iktidarı öncesine bile bakmak yeterli. Onlar zannediyor ki, Türkiye dünde böyleydi bugünde böyle diye düşünüyorlar. Tamamen dışa bağımlı, ciddi manada ülke yararına bir şey alacaksanız ABD´den izin almadan yapamazdınız. İMF´den borç almadan hiçbir çalışan düzenli maaş alamazdı.

      Önce dünün Türkiyesine bir bakalım; sağ ve sol çatışmasında ülkede sürekli anarşik olaylar olur ve cinayetler işlenirdi. Sağcı solcu mahalle ve caddeler mevcuttu. Okullarda sağ sol guruplaşması olur herkes istediği üniversitede okuyamazdı. Zaten yeterli ünüversite yoktu.

     Nerede ise Türkiyenin tüm yolları tek şerit yollardı. Bolu, Tekir gibi ulaşımın dağlardan geçtiği yolları şoförler dağları bir gün tırmanarak yol alırlardı. Bu ülkede ekmekten tutun bir çok gıda maddeleri karneyle alınmıştır.

       Sağlık güvencesi olanlar bile doğru dürüs devlet hastanelerinde tedavi olup ameliyat olamazdı. SSK lılar ilaçlarını eczaneden alamazdı, kurumdan alır olursa alır olmazsa alamazdı. İstediği yerde tedavi olamaz Ankara´da sürekli Milletvekili torpili arardı.

      Akaryakıt, Tüp gaz, gibi zaruri ihtiyaçlar bulunmaz karne ile alınırdı. Zaten herkesin arabası yok, köylü şehre gelirken ya üstü açık kamyonla ya da at arabası ile şehre gelirdi. Geri dönemeyenler hanlarda yatardı. Bit ve pire hanlarda diz boyu idi. Hangi birisini sayayım ki, insanların doğru dürüs yatıp kalkacak evleri yoktu.

       Devletin gizli güçlerinden fırsat bula bildiği kadar rahmetli Özal bir şeyler yapmaya çalıştı ama onuda zehirlediler. Sonra Recep Tayyip Erdoğan geldi, ülke bir anda şaha kalktı. Önce devlet üzerindeki gizli güçleri bertaraf etti.

       Ardından ülkenin tek şerit yollarını otbana çevirdi. Her yer artık otobanla döşendi, Boluydu, Gülek boğazı ve ülkenin her yerinde alt geçitler, tüneller, köprüler, 3 boğaz köprüsü, marmaray, dünyanın ikinci havalanı gibi bir çok ulaşımı halletti.

      Sağlıkta çağ atladık artık herkes istediği yerde muayene oluyor ve ilacını alıyor. Dışa bağımlı olduğumuz savunma sanayimiz artık her şeyi kendisi yapıyor. İMF artık bize para vermek yerine bizden borç alıyor. Artık eli göğsünde dışa bağımlı el açmadan istediğimizi alabiliyoruz. Dünya beşten büyük diyebiliyoruz.

       Ne yaptı derken Ak Partinin verdiği işsizlik parasını alacaksın, doğum parasını alacaksın ve birde çocuk bakım parası alacaksın, hasta anana devletten maaş alacaksın. Eskiden bakmazken şimdi kardeşlerinle ananı paylaşamayacaksın. Hatta özürlü yakınına bakacağım diye onun maaşınıda alacaksın. Üni versiteyi kendi memleketinde okuyacaksın.

       Düble yolları, tünelleri, köprüleri, şehir hastahanelerini, sosyal tesisleri kullanmaktanda geri kalmayacaksın. Yaşlı anne ve babanı bir yere götürüken bedava devlete taşıtacaksın. Hastalandıklarında anında kapına ambulans hemen gelecek.

       Dün kırtasiye dükkanları gezerken şimdi çocuğuna ve torununa bedava kitap al, bedava aile hekiminde muayene ol, ilaç derdin ve kaygın olmasın. Hızlı treni, marmarayı, ve hava yollarını istediğin zaman keyifle kullan, kimin ne zaman bunları yaptığını umursama.

      Yüz kişinin kullandığı çevirme telafonla konuşurken, şimdi al eline üç bin liralık telafonu gir sosyal medyada bunları kim nasıl yaptı diye düşünmeden, ülkede hırsız var diye bağır.

       Bilmem sevgili gençler anlatabildim mi? Onun için Tayyip Erdoğan bu ülkeye lazım. Reisi tek ayaklı bırakmayalım ülke şaha kalksın dünü unutmayalım. Ben aklıma gelenleri saydım, hangi bir hizmeti anlatayım ki.


29.05.2018 10:52:43

Erdogan Kaya

?Ne yaptı? diye sosyal medyadan bağırma

?Ne yaptı? diye sosyal medyadan bağırma