Geçtiğimiz hafta içinde Aksaray´da işlenen iki ayrı cinayet olayı ilin geneline cuk diye oturdu. Nereye gitseniz bu konu konuşuluyor ve gazeteci olmamız nedeni ile herkes nedeni ve sonuç ile ilgili bilgi soruyordu. Polis tetkik, takip ve sonuç açıklanmadan bir şey söylememiz doğru olmadığı için bizde sadece cinayetlerin işlendiğini biliyorduk. Netice olarak Geçen Cuma günü katil zanlısı yakalandı ve Cumartesi günüde zanlının ağzından yapılan açıklama ile namus gerekçesi ile işlendiği paylaşıldı.

      Olay bir özel sektörde çalışan kişiler olması nedeni ile kısa zamanda çözüldü. Zaten teknoloji çağında yaşıyoruz artık birçok hadise ve olay eskisi gibi üstü kapalı kalmıyor. Bilimsel çalışmalar sonucu ortaya çıkıyor.

       Cinayeti işleyende, cinayete kurban gidenlerde aynı bölge insanları. Cinayeti işleyen zanlı namus için işlediğini ve daha geride 4 kişi ve ardından eşinin de olduğunu söyleyerek bunu 7 kişiye tamamladıktan sonra teslim olacağını söylemiş.

     Benim köyüme de yakın bir köyler olması nedeniyle zanlı ve cinayete kurban giden birisinin yakınlarını tanıyorum. Tabi konunun ne kadar doğru olup olmadığını net olarak bilemiyoruz.

      Benim burada asıl takıldığım konu ise cinayetin namus için işlendiği konusu. Adamın iki çocuğu var, çocukların ikisi de küçük ve şefkate muhtaçlar. Bir kıskançlık ve namus meselesi için cezaevine girdin ve geride babadan yoksun iki çocuk bıraktın.

      Eğer konu namus için işlendi ise bence çok yanlış. Neden derseniz sokaktaki insanları öldürmekle tükenmez. Karanlığa durmadan sövmek yerine bir ışık yakmak doğru olanıdır. Eğer insanda namus ve ar damarı yok çatlamışsa siz zaten ona baş gelemezsiniz. Hele evli bir kadının bu haltları yemesi elbette hazmedilemez.

      Fakat her beraber olduğu kişiyi öldüreceksen amacına ulaşamadan işin sonu gelir. Bana göre kimsenin kabahati yok. Ben bu pisliği yapanları savunmuyorum dürüst bir hareket değildir. Pisliğin kaynağını kurutmazsan bataklığın içinden çıkamazsın.

      Benim düşünceme göre eşini bile öldürmesine gerek yoktu. Boşayıp kendi haline bıraksa idi bence daha iyi olurdu. Adam öldürmekle pislik tükenmez, bırakıp rahatlayacaksın.

     Sonuç ne oldu kendi ahiretini de, dünyasını da karartırken başkalarının da ocağını söndürdün. En önemlisi ise ortada geleceğini karattığın 2 çocuk bıraktın. Dediğim gibi adam öldürmekle insan bitmez.

      İşin en güzeli bu tür hadiselerde elini kana bulamadan bırakıp kurtulmaktır. Yoksa bu işlerin sonu gelmez kurtulamazsın da. Birde konudan tam emin olmadığını anlatan zanlı dedikodu üzerine bu cinayetleri işlediğini söylüyor. Tabi bizde konunun ne derece doğru olduğunu bilemiyoruz. Hatta işin içinde başka nedenlerin olduğunu düşünüyorum. Bir insan bu kadar öfkeli olması lazım ki bu şekilde bir cinayet işlesin.

      Benim şahsi kanaatim kötülüğü kötülükle temizlemenin doğru olduğunu düşünmüyorum. Bu hadiseler dünyanın sonu değildir. Eğer hayat devam ediyorsa hayatını acı tatlı devam ettireceksin. Yoksa hayat yaşanmaz olur ve iki günde dünyamızı karartırız.

      Bırakırsın ve yeni bir yuva kurar hayatına devam edersin. İsmi mevzubahis değil uzun yıllar önce bir tanıdığımın eşinde bu tür vakıa meydana geldi. Sonradan takip ederek meselenin gerçek olduğunu öğrendi ve eşini boşadı.

     Çocuklarını yanına alarak yeniden bir evlilik yaparak hayatına devam etti. Şimdi çok daha huzurlu ve mutlu, olan kime oldu biliyormusunuz ayrıldığı ahlaksız eşine oldu.

      Bir insanın namus ve ar damarı çatladı ise evliyken bile kocasında aradığını bulamadıysa kocasından boşanır. Erkek içinde aynı kadın içinde konu aynıdır. Bir insanın on tane sevdiği olmaz, seviyorsa bir sevdiği olur. Kısacası bana göre gereksiz yere cinayet işlenerek çok yazık oldu. Herkes için söylüyorum cinayet çözüm değil, hayatın sonu değil. Varsa kirli iz bundan kurtulmanın yolu bırakmak ve yoluna devam etmektir.


28.12.2015 15:47:05

Erdogan Kaya

Namus cinayeti gerekçesi

Namus cinayeti gerekçesi