Genç mühendis işe yeni başladığı şirketteki bir toplantıya katıldığında masa üzerinde duran gazeteye göz atıp aniden yerinden fırladı ve ?Eyvah mahvoldum? gibilerden bir şey söyleyip koşar adımlarla odasına girdikten sonra kapısını da arkadan kilitledi. Bir anda buz gibi bir hava esti içerde.

Şirket sahibi çok babacan bir insandı. Toplantıyı bıçak gibi kesip ?Bu işte bir bit yeniği var. Mühendise kötü bir şeyler oldu. Dikkat edin! Canına kıyabilir.? Şirket çalışanları müdürün ne kadar tecrübeli olduğunu biliyorlardı.

Sekreterin biri mühendisin okuduğu gazeteye bakarak ?Biliyorsunuz ki bugün borsa tepetaklak geldi.? dedi. ?Mutlaka çok sayıda hissesi vardı.?

Bir başkası ?faiz veya repo da olabilir? diye araya girdi. ?%200 sınırı aşıldı.?

Diğeri kendinden emin bir tarzda ?Dün dolar bozduracağını söylemişti. Bugün döviz aniden yükseldiği için milyonlarca lira zarar etmiş olmalı?

Şirketin müdürü? Yanılıyorsunuz para sorunu yoktu. Karısıyla kavga etmiş olmalı? dedi. Diğerleri de hep buna benzer şeyler söyledi.

Sonunda ?Konuşmanın faydası yok. Gidip çaresine bakalım.? dediler. Kapısına varıp ?Mühendis bey! Benim canım kardeşim bir çılgınlık yapmayın. Bu dünya fani hepimiz bir gün öleceğiz.? dedi. İçeriden çıt çıkmıyordu. Aşağıda itfaiyeler, brandalar hazırlanmış, gazeteciler gelmiş, haber yapabilmek için atlasın diye dua ediyorlardı.

Mühendis bey 15 dakika sonra kapıyı açtı. Yüzü ışıl ışıldı. Neler olduğundan habersiz görünüyordu. Kalabalığın şaşkın bakışları arasında ?Neredeyse ikindi namazım geçecekti.? diye gülümsedi. ?Dünya fani olduğundan namaz ihmale gelmez.?  


16.05.2016 15:32:15

Asude Usluer Uğurlu

Namaz İhmale Gelmez

Namaz İhmale Gelmez