Konuyu yıllarca ilimizin diğer meselelerinin içinde takip ettim.

Özel olarak değer vermeye başlamam,daha doğrusu istikbalimizin olmazsa olmaz Aksaray-Çakmak veya Aksaray-Ulukışla Tren hattımızla birlikte ele almam 7 yıl öncesine dayanır.

Zinciriye Medresesinde Somuncu Baba Külliyesi´nin yapılmasıyla ilgili olarak o zamanki Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta Beyin yaptığı basın toplantısıyla başladı.

DR.İBRAHİM YÜCEL KÖSE´NİN BİLGİLENDİRMESİYLE KONUNUN ARALIKSIZ TAKİBİNE BAŞLADIM

Toplantıda Kanal 68´in sahibi DR İbrahim Yücel Köse konuya dikkatimizi çekerek gerekenler zamanında yapılmaz ise Ankara-Pozantı Otobanının hizmet açılmasından sonraki Aksaray´ın içine düşeceği sıkıntıyı belirtti.

O günden itibaren yaptığım araştırmalarda Aksaray´ın 2 ilçeliğinden ikisinin de ana sebebinin de ulaşım yolları dışında kalmamız olduğunu belirledim.

Bu konu Aksaray´ın 1933´de 56 yıl sürecek olan 2. İlçelik prangasına çarptırılmasına sebep olan tam metni arşivimde olan 2197 sayılı kanunda da belirtildiğini gördüm.

1953´DE AKSARAY´IN NÜFUSU NEVŞEHİR,NİĞDE,HATTA BOR´DANDA AZDI!!!

Aksaray İl Halk Kütüphanesinde bulunan o zamanın genel gazetelerinden Vatan´ın Vilayetler ekinde Niğde ili anlatılırken verilen rakamlar araştırmalarımda vardığım sonucun somut kanıtı.

Gazetedeki Niğde Vilayeti ekinde verilen bilgide o tarihte bizimle birlikte Niğde iline bağlı olan ve bu yayından 1 yıl sonra ilçelikten kurtularak vilayet olan Nevşehir´in şehir nüfusunun 15.096,Niğde Şehir nüfusunun 12423,Bor´un nüfusu ise 11394 iken Aksaray´ın nüfusunun ise Bor´dan 458 kişi eksiğiyle 10936 olduğunu gördüm!

Şu anda Niğde merkezinin 1.5 misli,Nevşehir´in 2 misli olan Aksaray´ın nüfusunun oralardan o zaman az olmasının sebebi ana yol ağlarının dışında olmasıydı!!!

Şehit Başbakan Adnan Menderes hükümetleri ile Türkiye genelinde başlatılan Karayolları ağlarıyla Aksaray´ın Ankara-Adana ve Aksaray-Konya Kara yollarının hizmete girmesiyle kavşak durumuna gelmesiyle ve Altmışlı yıllarda ise Avrupa ülkelerine giden gurbetçilerimizin de desteğiyle Yetmişli yılların ortasında nüfusumuz Nevşehir´ide ,Niğde´yi de, Bor´uda geride bıraktı.

TARİHİN TEKERRÜR ETMEMESİNİN ÇARESİ ANKARA-POZANTI OTOBANI HİZMETE AÇILMADAN BU YOLA GÖRE 60 KM DAHA KISA OLAN E.90´A EN AZ BİRER YENİ ŞERİDİN İLAVESİYLE YOL BOYUNCA İNSAN,HAYVAN VE YÜKLERİN ALTTAN GEÇMESİNİ SAĞLAYACAK YETERLİ SAYIDAKİ GEÇİTLERDE!!!

O andan itibaren yaptığım tespitler çerçevesinde her yıl 10 defa yaptığım haberler ve kaleme aldığım köşe yazılarında 10 1861-1920 ve 1933-89 arasında 2 defa çarptırıldığımız toplam 115 yıl süren ve adeta bizi yer yüzünden silen ilçelik prangasına yeniden çarptırılmamamız için gerekli tedbirlerin zaman geçirilmeden alınmasını.

Bunun için öncelikle bizi Ereğli Çakmak veya Ulukışla´ya ,oralardan da sanayimiz için gerekli hammaddelerin alınabileceği,imal edilenlerin ise limanlara sevkini sağlayacak tren hattımızla birlikte bu çalışmaya paralel olarak E. 90´ın cazibesini devam ettirecek tedbirlerinde alınmasında olduğunu ısrarla belirttim.

Görüştüğüm atanmış ve seçilmişlerle Meslek Odaları ve STK yetkililerinden Ankara-Pozantı Otobanının ihalesi yapılmadan Aksaray-Ankara ve Aksaray-Ulukışla arasında E. 90´a ilk etapta en az yeni birer şeridin daha ilave edilmesi.

Yolun güzergahı boyunca yoldaki trafik seyrinin kesilmeden devam etmesini sağlayacak meskun mahaller ve mücavirlerinde insanların,yüklerin,Traktörler,iş makineleri,tarım makineleri ve hayvanların geçebileceği genişlik ve yükseklikte yeterli sayıda alt geçitlerin yapılmasının gerekliliğini belirttim.

BAKANLIĞA YAPTIĞIM ÇAĞRIYA CEVAP AKSARAY İL ÖZEL İDARESİNDEN GELDİ!

Yaptığım haberler ve görüştüğüm atanmış ve seçilmişler tarafından E.90´a yeni birer şeridin ilavesi ve yeterli sayıda alt geçidin yapılması Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı nezdinde olgunlaştırılırken bu konudaki somut icraata Aksaray İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından başlandı.

Ekecik Grup köyleri ana yolunun sıcak asfaltla kaplanması çerçevesinde bu yoldaki trafik seyrinin aksamaması, hem yoldaki seyreden sürücülerin,hem büyük ve küçük baş hayvanların,hem de çobanların zarar görmemesi için ilk etapta Akin,Gültepe ve Borucu köylerinin girişlerine alt geçitlerin yapımına başlandı.

Yıllardır E.90 için gündeme getirdiğim çözümün bu 3 köyümüzde uygulamaya başlanmasını sağlayan projeyi kabul eden Aksaray İl Genel Meclisi Başkan Mehmet Tüzün,Başkan Vekili Celalettin Kılıç´la tüm İl Genel Meclisi Üyelerine.

Meclis tarafından kabul edilerek ödeneği konan bu çalışmayı teklif eden ve uygulamaya başlayan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ´a ve 7 yıl önce verdiği bilgiyle konuyu işleme vesile olan Dr. İbrahim Yücel Köse´yle bu konuda emeği olan herkese bu uygulamanın ilimiz geneline yaygınlaştırılması dileğiyle canı gönülden teşekkür ediyorum.

Bu güzel uygulamanın en kısa zamanda E.90 içinde uygulanması için Milletvekillerimiz İlknur İnceöz,Cengiz Aydoğan ve Mustafa Serdengeçti,Vali Aykut Pekmez,Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı,İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tüzün,Ak Parti il Başkanı Abdulkadir Karatay ve CHP il başkanı gerekenlerin Ali Rıza Toprak tarafından yapılması,aksinden ise kaçınılması dileğiyle.

Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


4.09.2016 23:26:18

Ali Genç

?.´NA SESLENDİM CEVAP İL ÖZEL İDARESİNDEN GELDİ !!!

?.´NA SESLENDİM CEVAP İL ÖZEL İDARESİNDEN GELDİ