Köşe başlığı neden kadınca biliyor musunuz? İnce, detaylı ve incitmeyen bir düşünce yapısına sahip olan kadınlarımızın penceresinden olaylara bakıp çözümler, teklifler hat da ve hat da haddimiz olmadan eleştirel bir üslup la sizlerle birlikte olmayı düşündüğümüzden; böyle bir ismi uygun gördük.

                İnsanoğlunun olduğu her yerde hüzün de vardır sevinç de hiç bulunduğu durumda mutlu olanı görmedim. İstisnalar kaideyi bozmaz desturuyla söylüyorum bu sözleri bazıları bazılarının elindeki imkânın kendisinde olduğunda mutlu olacağını düşünür: o bazıları elinde o imkânları olduğu halde mutsuzdur. Gerçekten mutluluk nedir? Kişiden kişiye değişen bir olgumu bir duygumu elle tutulur mu? Gözle görülür mü?

                Mutluluğun formülü; ne iki kişi, nede bir çocuk mutluluğun formülü: sevgi, iman ve ümittir. Sevgi ne sihirli bir sözdür geçtiği yerde ne hüzün ne keder bırakır. İman inanmak güvenmek, görmediği fakat yeryüzünde her zerrede varlığı hissedilen mülkün gerçek sahibine her şeyiyle teslim olmak. Ve ümit her insanın hayat da tutunuş formülü, zordan sonra kolaylığın, dardan sonra ferahın, karanlıktan sonra aydınlığın gelişidir ümit.

                Mutluluk hedefi olanların, yüreğinde dağlar kadar sevgi taşıyanların olacaktır. Evet, korkmayın dokunun mutluluğa bir sevgi zinciri oluşturun çevrenizde bu sevgi çemberi sarsın dünyanızı size dokunan sonsuz mutluluğa yürüsün, dünyada ne savaşlar kalsın nede gülmeyen yüzler.

                Hemen yazımızı okuduğunuzda çocuğunuza, eşinize, anne ve babanıza sonra en yakın akrabalarınıza, uzaktakileri ne yakındakileri ne konunuza komşunuza sevgiyle dokunun; Aksara yı sarsın sevgi yumağı sonra komşu iller, sonra yedi bölge ve dünya bu kadar basit;

                Korkmayın gelen baharla birlikte atın gönüllere sevgi tohumlarını bakın nasıl yeşerecek hasat zamanı nasıl bol ürün alınacak sizde şaşacaksınız ama önce kalplerimizdeki kini, nefreti, hasedi bir kenara bırakalım. Mutluluğa dokunan sevgi tohumları olmanız dileğiyle hoşça kalınız.

                Hafize çolak

 


HATİCE TAŞKIRAN
26.09.2017 14:05:52
hafize hanım uzun süredir sizleri takip etmekteydim şuan yeni yazılarınızı sitede göremiyorum ve görmek istiyorum

Tarih: 18.03.2017 19:08

Hafiza Çolak

Mutluluğa Dokunmak

Mutluluğa Dokunmak