Dün günü saat 17.30 civarında mutluluktan uçacaktım.

          Fakat bulunduğum yer müsait olmadığından bunu yapamadım.

          Nasıl mutlu olmayayım ki?

         2008-2011 arasında kesintisiz olarak mücadelesini ilimizin atanmış ve seçilmişleriyle Meslek Odaları ve STK lar nezdinde verdiğim.

         26 Mayıs 2011´de ise ataları ve ecdatlarına rahmet olsun birlikte rahmetin olmasının gereğini yapan ilimizin 2 gazeteciler cemiyetinin başkanları Ali Südemen ve Celil Acar ın çabasıyla o zamanki ilimiz merkezinde yayın yapan 13 gazetenin Egemen ve Uluırmak dışındaki 11 gazetede yayınlanan ortak haberle Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın hem müjdesini hem de yapına başlanması startını verdiği tarihin tekerrürünü engelleyecek yatırımın bu sene ihalesinin yapılacağını 1. ağızdan açıkladı.

   Yine Aksaray´ın 1861-1920 ve 1933-89 yılları arasındaki hiç hak etmediği,asla ve asla da hak etmeyeceği toplam 115 yıl süren ilimizin merkezinin ulaşım yollarının dışına çıkartılmasının da alınacak tedbirlerle milimize edilmesini sağlayacak çalışmaların dün startı verildi.

  BAŞARI SİYASETTEKİ SAMİMİ BİRLİKLE ELDE EDİLDİ!!!

   Kendilerine de dua ve teşekkürlerimi cep telefonu mesajıyla ilettiğim gibi  başta yukarıdaki belirttiğim istikbalimizin olmazsa olmazı olan iki meselemiz olmak üzere gün boyunca ilimizi ziyaret eden Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından hem yapımına başlandığı belirtilen,hem yapım startı verilen,hem de planlanması talimatı verilenler  Vekillerin,Ak Parti il teşkilatı,Belediye Başkanı ile bağlı ilçe ve  Belde teşkilat ile Belediye Başkanlarının ortaya koydukları samimi birliğin birer tadına doyulmayacak meyveleridir!!!

    Bakan Beyin ziyaretini başından itibaren bizzat takip etmesem de meslektaşlarım aracılığıyla Vilayet,Belediye ve Parti ile  esnaf ziyaretlerinin bilgisini aldım.

     Ziyaretin özetinin yapılıp gün boyunca dile getirilen meselelerin bir kez daha gözden geçirildiği,ilave isteklerinde ilçe ve belde Belediye başkanlarıyla,teşkilat mensuplarından alındığı Ağaçlı Melendiz Otel´deki toplantıya bir Aksaraylı olarak katıldım.

      Gün boyunca aldığım bilgiler ile katıldığım toplantıda  ilimiz milletvekilleri Ak Parti Grup Başkan vekili İlknur İnceöz,Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti ile Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve Ak Parti il başkanı Abdulkadir Karatay´ın ve  diğer ilçe teşkilatlarıyla ilçe ve Belde Belediye başkanlarının dostları sevindiren samimi birliğiyle hattı müdafaa yerine ilimizin sathi için gerekli olan yatırımların bir ağızdan dile getirilmesiydi.

BAKAN ASLAN ?AKSARAY-ULUKIŞLA HATTI YAPIM İHALESİ YAPILACAK E.90´IN CAZİBESİNİ KORUMASI SAĞLANACAK  !

    Gün boyunca Milletvekilleri,Vali İl ve ilçe teşkilat başkanları,Aksaray ve ilçe ile belde belediye başkanlarıyla birlikte olan onların isteklerini dinleyen Bakan Arslan´ın özellikle Aksaray-Ulukışla tren hattımızın zemin sondajına başlanıldığı,yapım ihalesinin ise yıl içinde yapılacağı ve can damarımız olan E., 90´ın Ankara-Pozantı otobanından en az şekilde etkilenmesini sağlayacak tedbirlerin alınması konusunda gerekenlerin yapılacağı sözünü birinci ağızdan öğrendim.

    Ağaçlı´daki son toplantıda sayın Bakanı Aksaray´ın tarihi ve manevi geçmişi ile ilgili bilgilendirmenin ardından istikbalimizin olmazsa olmazı Aksaray-Ulukışla tren hattı ile E.90 ?ın cazibesinin korunmasıyla, Kayseri,Kırıkkale,Mersin,Adana ve Isparta çıkışlarından itibaren ilimizin isminin bulunulan yere uzaklığını gösteren mesafe ile yön levhalarına yazılmasını sebepleriyle birlikte izah ettim.

     Bakan Arslan dileklerime karşılık verdiği cevapta gün boyunca bu konudaki açıklamalarını bir kez daha teyit etmenin yanında mesafe ve yön levhaları içinde gerekenlerin yapılacağını bir kez daha teyit etti.

    Gün boyunca Bakan beyin açıkladığı Aksaray-Ulukışla tren hattımızın yapım ihalesinin yıl içinde yapılması,E.90´ın cazibesinin korunması ile sözünü verdiği diğer  hizmetler için kendisine ve birlik ile beraberlikleriyle bunu sağlayan ilimiz milletvekilleri ile  il ve ilçe başkanlarıyla,İlçe ve belde Belediye başkanların memleketimiz adına teşekkür ediyorum.

 Gün boyunca dile getirilen ve sözü alınanların neticeleninceye kadar takipçisi olunması dileğiyle.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 


AYTEN TUNCER KAMACI
6.02.2017 14:57:25
İç Anadolu Bölgemizin merkezinde konumlanmış olan Aksaray İlimiz, hızlı gelişen ve en eski yerleşim birimlerinden birisidir. Aksaraylı hemşerilerim "Antalya ? Konya ? Aksaray ? Nevşehir ?Kayseri " gibi çevre illere ulaşmada alternatif olacak hızlı tren için yıllardır verdikleri mücadeleyi sonunda kazanmışlardır. Bu zorlu mücadelede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Öyle inanıyorum ki, bu proje sayesinde hem Aksaray´ımızın hem de çevre illerin kalkınması yapılan işbirliği neticesinde daha da hızlanacaktır.

Ali Genç
6.02.2017 22:59:52
Sevgili hocamın değerli kızı Ayten Tuncer Kamacı kardeşim evvel Allah(c.c.)ın izni ile Aksarayın istikbalinin birinci olmaz ise olmazı olan bizi limanlara bağlayacak Aksaray-Ulukışla hattı ile Ankara-Pozantı otobanı bitmeden can damarımız olan E. 90 ın cazibesini koruyacak tedbirlerde. tüm Aksaraylılar bunun için yek vücut olmalı. selamlarımla.

6.02.2017 13:31:36

Ali Genç

Mutlu istikbalimize bakan startı

Mutlu istikbalimize bakan startı