Geçen sene Ocak ayında verilen müjdeyi hatırladınız mı?

   Okuyucularımın çok az bir kısmı unutsa da daimi okuyucularımda benim gibi mutlaka hatırlarlar.

   Gerçektende 2015´in Ocak ayında Başkan Yazgı tarafından Somuncu Baba Külliyesinde verilen müjdenin unutulması mümkün değildir!!!

   Başkan tarafından verilen müjde ilimize son asırda hizmet edenlerin şehrimize vurulan damgasıydı.

   AHDE VEFANIN GEREĞİNİ YAPMAK HALUK BAŞKAN VE ARKADAŞLARINA NASİP OLDU!!!

   Belediye Meclisinin 2014 Ocak ayında alınan kararla Yetmişli yıllardan başlayarak günümüze kadar onlar,hatta yüzlerce yazıda ısrarla yerine getirilmesini istediğim ahde vefanın bir kısmını yerine getirmek Haluk Başkan ve arkadaşlarına nasip olmuştu!

   Alınan kararla Ortaköylü Hacı Ali Paşa,Medeni Berk,Raşit Daldal ve Turgut Özal´ın isimleri caddelere verildi.

   2. Müjde ise yine yıllardır hayalini kurduğum ve her vesileyle onlarca yazımda belirttiğim sayıları ilimizin nüfusunun iki mislinden fazla olan yurt dışındaki gurbetçilerimizin bulundukları ülkelerde ziyaret ise Mart ayında gerçekleşti.

   21.05.2014 Çarşamba günü ?Bana Göre? köşesinde ?AKSARAY´IN TANITILMASI´DA HALUK BAŞKAN´A NASİP OLSUN!!!? başlıklı yazımın gereğini ise yıl bitmeden Haluk Bey ?Somuncu Baba Aşkın Sırrı? filmi ile ilgili yapılacakların müjdesini vererek gereğini yaptı.

   Başkan ve Belediye Meclis üyelerinin atalarının ruhları şad mekanları Cennet olsun.

  Ocak ayı Belediye Meclisinden beklentim ise yeni müjdelerin verilmesini sağlayacak kararlardı.

  GEÇMİŞİ KAYSERİ´DEN 4500,KONYA´DAN 3500 YIL DAHA ESKİ OLAN AKSARAY´DAKİ KAMUNUN UMURSAMAZLIĞI NEDENİYLE SAHİP OLDUĞU TARİHİ ESER SAYISINDA Kİ NEFATİF ÇELİŞKİ!!!

   Başkan Yazgı ve ekibinin başarısı için kendilerine fahri olarak yol göstermek maksadıyla kaleme aldığım seri yazılarımdan 22.04.2014 Salı günü ?CADDE VE SOKAK İSİMLERİ ESARETTEN KURTARILSIN!!?başlığı altında?   Şehirlerin atası Aksaray´ımız tarihi geçmişi yönünden Kayseri´den 4500,Konya şehrinden ise 3500 yıl daha eski!!!? olduğunu!!! belirtmiş.

    Bunun sebebinin şehrimizde bulunan tarihi eserlerin korunması konusunda kamu kurumları ve vatandaşlarımız tarafından gibi gerekli hassasiyetin gösterilmediğini!

   Bundan dolayı şehrimizdeki tarihi eser sayısının ise bu komşu ve kardeş şehirlerde bulunanlarla kıyaslandığında aleyhimize büyük bir tezat oluşturduğunu belirtmiş.

   Bunlara somut örnek olarak ise çocukluğumda ayakta olmalarına rağmen korunamadıkları için yerle yeksan edilen eserleri yazmış.

     Orta başlıkta ise? OSMAN ERTUĞURUL´UN DÖNEMİNDE AKSARAY´DA İNSANLAR DEĞİLDE ANDROYDLER YAŞIYORMUŞ GİBİ İSİMLİ SOKAKLAR NUMARANDIRILDI!!

      Geçmişleri Aksaray´ın yarısı kadar bile olmayan şehirlerde yüzlerce tarihi olayın ve tarihi kahramanla, devlet ve bilim adamının ismi Bulvarlar, Cadde ve Sokaklarla Meydanlarda bulunurken Aksaray´ın tarihiyle büyük tezat teşkil eden tarihi eserlerinin azlığı cadde ve sokak isimlerinde de aynı şekilde tezahür etmektedir.!

     Bunun birinci sebebi hiçbir zaman hak etmediğimiz,asla ve asla da hak etmeyeceğimiz uygulamayla 1861-1920 ve 1933-89 yılları arasında toplam 115 yıl süren2 ilçelik esaretimizdir.

     İkinci sebep ise Aksaray Belediye tarihinde ilk defa benim idaremde kurulan ve bir daha dağıtmadığım 1995 Genel Nüfus Sayımından sonra daimi hale getirdiğimiz Numarataj ve İstatistik Bürosu olarak hemşerilerimiz arasında yerleşmiş isimlere sadık kalınarak ve isimsiz olanları ise tarihimize damgasını vuranların adını vererek hata kıs mende olsa telafi edilmişti.

     Fakat Osman Ertuğrul´un Belediye Başkanlığı döneminde hiçbir akli ve mantıki izahı olmayan uygulamayla sokak isimleri kaldırılarak numaralı hale getirildi.

     O zamandan bu yana ortadan kaldırılmayan yanlışın Başkan Haluk Yazgı´ya Ak Parti Merkez ilçe başkanıyken defalarca izah ettiğim bu hatanın düzeltilerek sokaklarımızın isimlerinin bu esaretten kurtarılması.

    Geriye kalan tüm Cadde ve sokaklarımızın da,yeni açılanlarında,açılacaklarında şehrimizin geçmişindeki kahramanlar,Devlet adamları,siyaset adamlarıyla bilim adamlarının isimlerinin verilmesinin sağlanması dileğiyle.? Diye belirttim.

HALUK BAŞKAN VE ARKADAŞLARI ŞUBAT MECLİSİNDE ALACAKLARI KARARLA TARİHLE KESİLEN İRTİBATIMIZI YENİDEN SAĞLAYARAK ŞEHRİMİZİ VE BELEDİYEYİ BU AYIPTAN KURTARSINLAR!!!

     Başkan Yazgı ve Meclis üyeleri tarafından Şubat ayı Meclisinde alınacak kararla Osman Ertuğrul döneminde alınan akla ziyan karar ortadan kaldırarak numaralanan sokakların isimlerinin iade edilmesi.

     Yeni açılan Bulvar Cadde ve Sokaklara ise Aksaray tarihine damgasını vuran kişiler ve olayların isimlerinin verilerek akla ziyan alnımızdaki kara leke olan bu ucube uygulamanın en kısa zamanda telafi edilmesi dileğiyle.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 


Bayram ergüney
19.01.2016 18:59:10
Ali Genc beyefendi degerli kardesim bu degerli paylasimlarindan haberlerinden dolayi cok tesekkür ederim emeklerinden dolayi cok Saol herdaim var ol Slm lar

Orhan Aydın
20.01.2016 16:03:57
Sevgili Ali Genç Beyefendi, şehir, dağ, milli kahramanlar ve manevi büyüklerimiz ile beldeye hizmetleri geçen kişilerin adlarının şehrin semt, cadde, sokaklara verilmesi önemlidir... Önemlidir çünkü, bu adlar ata yurdumuza vurulmuş birer Türk-İslam mührüdür. Ülkeye veya beldeye kişilik veren bu maddi ve manevi değerlerdir. Bu konuda yapılmış tez çalışmaları, bilimsel konferanslar dahi vardır... Sevgili Ali Genç Beyefendi, bugüne kadar yapmış olduğunuz havaalanı, tren, üniversite vb. Kıymetli önerilerinizin yanısıra, bu son derece önemli kültürel çalışmanızdan dolayı sizi kutluyorum. Sizin öneriniz doğrultusunda Aksaray´a Türk-İslam kültürel mührünü vuracak olan saygıdeğer yöneticilerimizi de gönülden destekliyor ve tebrik ediyorum. Başarınız daim olsun.@

Ali Genç
21.01.2016 21:05:59
Değerli Orhan ve Bayram Ergünay ağabeylerim şu ana kadar bu haberi okuyan 1000 den fazla kişiden bu hassasiyeti göstermenizden dolayı ben sizleri tebrik ediyorum. Eğerki bizim insanlarımızın genelinde aynı hassasiyet olmuş olsaydı siz değerli ağabeylerimizin taktirini toplayan bu yazıya gerek bile olmazdı. Evvel Allah(C.C.) ın izni ve sizlerle sizin gibi aynı hassasiyeti taşıyanların desetğiyle yazımızın maksadına ulaşması dileğiyle. Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun. Ellerinizden öperim.

19.01.2016 11:21:45

Ali Genç

Müjde Şubat´ta Gelsin

Müjde Şubat´ta Gelsin