Cuma günü Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından açılışı yapılacak olan Somuncu Baba Külliyesi kelimenin tam anlamıyla her yönüyle muhteşem bir eser.!

     Aksaray Belediyesi tarafından planlanan ve yapımı gerçekleştirilen Külliye ile ve bu muhteşem eserle bir bütünlük sağlayan Belediye’nin önderliğinde vatandaşlarımızın sağladığı maddi imkanlarıyla yaptırılan Camiyle külliyede ziyaretle birlikte ibadet etme imkanıda verecek Caminin yapılması bu muhteşem eserin değerini katbe, kat artırıyor.

      Eserin kısmende olsa hizmete verilmesinden sonra Cuma Namazları,bu senenin Teravih,Ramazan ve Kurban Bayramı ile Kandil Namazlarında insanlarımızın buralara sığmaması bu değeri en iyi şekilde ortaya koydu.

      Aksaray’ı bölgesinin ikinci bir Mevlana’sı konumuna getirmeye namzet bu eser’in akla getirilmesinden,Yüksek Anıtlar Kurulu ve diğer kurumlar nezdinde yapılan çalışmaları, projelendirilmesi, ihalesinin yapılması ve bitirilmesine kadar geçen tüm safhalarda sayısız bilinen ve bilinmeyenin kahramanın ve teknik insanın emeği var.

      Belediye Başkanı Nevzat Palta ve kurmaylarıyla onların şahsında bu muhteşem eserin gerçekleşmesinde iğne kadar fikri ve emeği olanından en büyük fikir ve emek sahibiyle küçük büyük demeden gönlünden kopan maddi ve manevi imkânları verenlerin tamamının, aklına, eline ve koluna sağılık.

     Allah(C.C.) Emeklerini ve tasadduklarını kabul etsin.

     Ataları ve Ecdatlarının ruhları şad mekânları Cennet olsun.

HER ESERDE OLDUĞU GİBİ SOMUNCU BABA KÜLLİYESİ’NE

 GİDEN YOLUNDA BİR EVVELİYATI VAR!

   Akla gelen tüm hizmetlerin bir evveliyatının olması gibi Cuma günü açılışı yapılacak olan Somuncu Baba külliye sininde bir geçmişinin olduğu unutulmasın.!!!

    Aksaray’da metfun olduğu binlerce belge ile sabit olan Şeyh Hamidüddin-i Aksarayi ,Yani Namı değer Somuncu Baba Hazretlerinin Türbesi çeşitli sebeplerden dolayı çeyrek asır öncesine kadar unutulmaya ve bu unutulmaktan gelen  ilgisizlikle harabe haline gelmek üzereydi.

    SOMUNCU BABA TÜRBESİNİ ŞAHİN BAŞER İHYA ETTİ!!!

     Somuncu Baba Türbesi ve Mescidi ile müştemilatı ilgisizlik nedeniyle harabeye dönmek üzereyken başta merhumun oğlu Yusuf Hakiki Baba Türbesi ve Üçler Türbeleri olmak üzere Aksaray genelindeki birçok Türbe ve yatırın kabrini yıkılmaktan kurtaran çalışmaları yapan Şahin Başer tarafından Somuncu Baba türbesinde uzun yıllara yayılan çalışma başlatıldı.

      Onun samimiyetiyle başlanan çalışmalarda kendisini aynı samimiyetle destekleyenlerinde samimim maddi ve manevi katkılarıyla Somuncu Baba Mescidi ile Çile Hanesinin ve diğer müştemilatının temizlenmesi, onarımıyla birlikte çevre düzenlemesi yapılarak yapım maksadına uygun işleve  yeniden kavuşturuldu.

      Türbeye ibadet ve ziyaret için gelenlerin abdest, tuvalet ihtiyacı için gerekli mekânlar oluşturuldu.

     Mescidin Namaz kılınmasına açılmasının yanında özellikle Cuma Namazları ile Kandillerde buraya gelenler için açık ibadet hane ve dinlenme yerleri yapıldı.

      Sohbet için yer ve kütüphane yapıldı.

    Bu ve buna benzer çalışmalarla bu manevi büyüğümüzün yeniden bilinmesi,ziyaret edilmesi sağlandı.

 AÇILIŞTA ŞAHİN BAŞER VE ARKADAŞLARININ HİZMETLERİNE TEŞEKKÜR EDİLEREK EMEKLERİNİN BERATI OLARAK KENDİLERİNE PLAKET VERİLSİN

      Bu muhteşem eserin yapılmasının alt yapısını oluşturan cazibeyi sağlayan Şahin Başer ve emeği geçenler  makamın verdiği tasup sarhoşluğuyla  sakın ha sakın açılışta unutulmasın.!!!

     Ahde Vefanın gereği Şahin Başer ve arkadaşlarıda mutlaka özel davetlerle törene çağırılıp protokolde oturtulmalı.!!!

    Açılışa yine bu konudaki emeklerini yazılarından öğrendiğimiz eski milletvekilimiz Ramazan Toprak ile seçim vaadi gibi olsada buraya 2004 mahalli seçimleri öncesi temel atan Eski Belediye başkanı Osman Ertuğrul’da davet edilmeli.

     Yapılan konuşmalarda başta Şahin Başer olmak üzere Ramazan Toprak ve Osman Ertuğrul’un yaptıkları mutlaka anlatılmalı ve bu emeklerinin beratı olarak mutlaka kendilerine birer plaket verilmeli.

     Bu yapılırsa Somuncu Baba Külliyesinin muhteşemliği gök yüzene değecek seviyeye gelir.!

     Aksi durumunda ise hem ahde vefanın gereği yapılmamış olur, hemde bu vefasızlık muhteşem eseri gölgeler.!!!

      Önce Hakkın Rızası,ardından ise beşeri ilişkilerin gereği tüm olumsuzluklardan arındırılmış bir açılışın gerçekleştirilmesi dileğiyle emeği geçenlere bir kez daha canı gönülden teşekkür ediyorum.

      Dünya durdukça bu muhteşem eserin ayakta kalarak yapılış maksadına uygun hizmetini sürdürmesi dileğiyle.

      Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

          


6.11.2013 00:00:00

Ali Genç

Muhteşem eseri vefasızlık gölgelemesin!!!

Muhteşem eseri vefasızlık gölgelemesin!!!