Geçen hafta Perşembe günü Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak Piramit Cafede sabah kahvaltısı verdi. Beni kendisi arayıp davet ettiler. Ben Konya’ya gitmem gerekirken merak edip geç gitmeyi düşünerek kahvaltıya katıldım. Kahvaltının resim ve karşılıklı görüşmeler bölümünde ayrılıp yola çıktım. Toplantının mahiyetini görünce şaşırdım. Aksaray ilinin merkeze bağlı tüm muhtarları bu kahvaltıya katılmıştı.

Ayrıca 4 Milletvekilimizin dördü de bu toplantıda idi. Sayın valimiz Ali Mantı Beyde bura idiler. Tabi Aksaray bürokratları ve sivil toplum kuruluşları Ak Parti il Başkanı Hüseyin Altınsoy da burada olmakla beraber ilin gazetecileri de toplantıya davet edilmişlerdi.

Kahvaltı öncesi Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Milletvekilleri ve Sayın valimiz kısa birer konuşma yaptılar. Ulusal bir televizyon programı çekimleri nedeni ile il Belediye Başkanı Sayın Evren Dinçer toplantıya gecikmeli katıldılar.

Daha sonra muhtarlar kendi köy ve bölgelerinin problemlerini Milletvekillerine ilettiler. Kahvaltının amacını bu esnada öğrenmiş bulunduk. Koçak zannedersem görüşemeyen muhtarları bir kahvaltı ile bir araya getirerek taleplerini vekillere iletmelerini sağlayarak buluşturmak olduğunu öğrendik.

Dört Milletvekilimizden İyi Parti Milletvekili Ayhan Erel zaten ön konuşmasında ben muhalefet milletvekiliyim. İcracı vekillerimiz buradalar diyerek topu üzerinden attı. Benim görevim sizlerin sorunlarını dile getirmek dedi.

Muhalefet milletvekilliği en kolay olan bir durum. Talebi olanlara ben muhalefetim der geçer ve kurtulur. Sokakta en rahat gezen bir konumu var. MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı ise yarı iktidar durumundadır, çünkü Cumhur İttifakı Milletvekili. Ama her ne kadar olsa da onunda sorumluluğu var.

Resmi olmasa da yarı iktidar ortağı oldukları için MHP kanadının talep ve isteklerini kendi partililerinin Bakanlıklarla irtibatı olan vekilleri var. Partililerin talep ve işlerini bu vekiller kanadı ile yerine getirip işlerini bitirmektedirler.

Burada kaldı sorumluluk Ak Parti Milletvekilleri Sayın İlknur İnceöz ve Cengiz Aydoğdu’ya. Tabi muhtarlarda köylerinin sorunlarını genel olarak bu iki vekilimize direk ileterek sitem ettiler.

Hatta bazen muhtarların sitemleri dozunu aştı ve yüksek sese dönüştü. Aslında muhtarların sitem ve istekleri öyle çok aman aman değildi. Normalde yaz döneminde yapılacak uak tefek işlerdi.

Yol, su, cami duvarı, okul çevre düzenlemesi ve diğer benzer taleplerdi. Özel idare genel sekreterliği normalde bu ufak tefek ihtiyaçları giderecek durumda olduğunu düşünüyorum. Bunlar bir yatırım değil, basit işlerdir.

Aslında böyle bir toplantıda talepler iletilirken karşılıklı sürtüşmeye girmeden Milletvekillerimiz yaz tatilinde tanıdık hatırı sayılır yerlere ve eş dost ziyaretleri yaparak sosyal medyada görüntü vermek yerine köylerimizi gezerek taleplerini dinleyip yetkililere ileterek çözüm üretilse idi bu tür tatlı sert talepler iletilmezdi.

Gitmediğin yer senin değil hesabı umarım bundan sonra gidilerek problemler yerinde dinlenir. Ama işin en güzel tarafı ise bu istek ve taleplerin gerginliği sonrası güler yüzle hep birlikte hatıra fotoğrafı çekilmekti. Umarım güzel hatıra daim olur.


16.09.2019 12:40:00

Erdogan Kaya

Muhtarlar içini döktü