Global dünyada insan kendi icat edip ürettiği teknolojinin hızına maalesef kendisi yetişemiyor. Teknolojinin yeni icatlarının asıl amacı insanlığa hizmet edip, dünyadaki zamanını kolaylaştırmaktır. Bilim ne kadar ilerlerse, o kadar insana hizmet edeceği konusunda hem fikiriz, ama bilim faydalı alanda kullanılmazsa, art niyetli ve sağlıksız düşünenlerin elinde zararlı hale gelir ?

Bugün uzakları yakınlaştıran dünyayı parmak ucumuza sığdıran teknoloji cep telefonlarıdır. Gerçekten harika ve gerekli bir alettir. İnsana zamandan kazandıran, bilgiye yaklaştıran,bazen can kurtaran, bazen toplumun kurtulmasına sebep olan, mesafeleri yok eden faydaları saymakla bitmeyecek kadar çok olan bir gereçtir. Her zaman bilinçli hareket eden bir toplum olmak zorundayız.

Ne yazık ki telefonlara gönüllü hapsedilmiş haldeyiz. Kafamıza silah tutsalar bu kadar esir alamazlar.Evlerde, iş yerlerinde, çarşı pazarda artık kimse kimsenin yüzünü bakmıyor. Bakmaya da gerek duymuyor. Saygı kurallarımız, büyük küçük ilişkilerimiz, kültür örf ve adetlerimiz hatta dini vecibelerimiz kendi elimizle yok ediliyor?

Şu an her nerede isek sağ ve solumuza, ön ve arkamıza bir bakalım büyüklü küçüklü herkes nefes almadan ellerindeki telefonlara gömülmüş gerçek dünya ile alakayı kesmiş, sanal alemde ilerlemekte?  Sosyal yaşantımıza baktığımızda; komşuluk, akrabalık, anne babalık, evlatlık, kardeşlik ilişkilerinin yıkıma uğradığını hepimiz görürüz. Buna birde amacı dışında kullanılan toplum olmaktan, fert kalmaya zorlayan cihazlara esir olmaktayız.

Kısaca şunu söylemek isterim; güzel araçları amacı dışında kullanıp, elimizde kendi mezarımızı taşımayalım.

 


11.11.2016 23:40:48

İshak Pekgöz

Mini Mezarlar

Mini Mezarlar