?Aksaray kara yolları ve diğer ulaşım hatlarının dışında kaldığında Selçuklular döneminde ortalama 200.000 olan nüfusu 1. İlçelik esaretinden kurtulduğunda3600´lere kadar gerilemiş.

  1953´deki Nüfusu ise  şu andaki şehir nüfusumuzun çeyreği kadar bile  olmayan Bor ve nüfusu yarımız kadar  olan Niğde ve Nevşehir´inde gerisine düşmüştü.!!!

  Ankara-Pozantı(O zaman şu anda inşaatı hızla devam eden Ankara-Niğde otobanını isimi böyleydi) otobanın hizmete açılmasıyla E.90 karayolunun cazibesi ortadan kalkacağından yeniden eskiden olduğu gibi ulaşım hatları dışında kalacağımızdan tarihin tekerrürü kaçınılmaz olacak!

   İstenmeyen bu sonucun olmaması için yapılması gerekenleri dilediğim bize rehberlik yapacak mektubumda verdiğim bilgede;

    ?Şu anda inşaatı devam eden Ankara-Pozantı Otobanı hizmete açıldığında Aksaray´ın nüfusunun artmasına sebep olan cazibe ortadan kalkacak ve yine tren hatlarının dışında kaldığımızdaki gibi körfez konumuna düşeceğiz.!!!

     Otoban hizmete açıldığında şu anda E.90 karayolunu kullanan sürücüler bizi her yere yakın eden bu yol yerine ,daha güvenli ve  seyrü seferide duble yollarla göre daha yüksek standartta olacak olan Ankara-Pozantı otobanını tercih etmeleriyle bizim can damarımız olan yolun cazibesi önce azalacak!!!

  Daha sonra bu yolun bakım ve onarımın ada şimdiki gibi önem verilmeyeceğinden E.90´ın Cazibesinin periyodik olarak düşmesiyle orantılı olarak Aksaray´dan geçen yolcularda giderek azalacak.!!!

    Bu negatif gelişmeler nedeniyle E.90 yolunun özelde Aksaray´ımıza, genelde ise bu yolun etrafında olan yerleşim yerlerine sağladığı artıların ortadan kalkmasıyla yine  yakın tarihteki gibi körfez konumuna gelmemiz kaçınılmaz olacak.!!!

 E.90´IN ULAŞIM CAZİBESİ ORTADAN KALKARSA HAKİMLER,SAVCILAR,İL BİRİM AMİRLERİ,ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ  VE EN ÖNEMLİSİDE ÖĞRENCİLER AKSARAY ÜNİVERSİTESİNİ TERCİH ETMEYECEKLER!!!

   Aksaray´ın şu anki ulaşım avantajımızın sona ermesiyle de  şu anda ilimizi tercih etmekte  bir birileriyle yarışan, Hakimler, Savcılar, Üniversite öğretim görevlileri, Öğretmenler, İl birim amirleri, Memurlar, Banka Müdürleri ulaşım sıkıntısı nedeniyle Aksaray´ı şimdiki gibi tercih etmeyecekler.

   Hatta tayinleri Aksaray´a çıktığında ulaşım sıkıntısı nedeniyle araya torpiller koyarak veya yasal mazeretler belirterek gelmek istemeyecekler.

   Bunlar kadar hatta bunların toplamı kadar bizi etkileyecek olan olumsuzluk ise şu anda her yıl sayısı hızla artan Aksaray Üniversitesini tercih edecek öğrenci sayısı da bu olumsuzluk nedeniyle gerileyecek.

  Yerimiz dolduğundan mektubumun devamına Mevla´mız izin verirse  Pazartesi günü kaldığı  yerden devam ettirerek bu konuda yazılanları kamuoyuyla paylaşacağım.

 Mutlu istikbalimiz için Milletvekillerimiz İlknur İncöez ,Cengiz Aydoğdu, Ayhan Erel, Ramazan Kaşlı ve 5. Milletvekilimiz Selami Altınok başta olmak üzere ilimizin tüm atanmış ve seçilmişleriyle Meslek Odaları ve STK yetkilileri tarafından takibi dileğiyle.

  Cuma´mız Mübarek olsun.

  Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

  Devamı Pazartesiye.

 


4.01.2019 00:31:57

Ali Genç

VEKİLLERİN 2019´DA 2. GÖREVİ CAN DAMARIMIZ E.90´IN CAZİBESİNİ SÜRDÜRMESİNİ SAĞLATMAKTIR

VEKİLLERİN 2019´DA 2. GÖREVİ CAN DAMARIMIZ E.90´IN CAZİBESİNİ SÜRDÜRMESİNİ SAĞLATMAKTIR