Milletvekili İnceöz Tanıtım İçin Başkanı Olduğu Komisyondan da Faydalanamadı!

                                                                                                                         ALMANYA/MANNHEİM

                                                                                                                      ======================

   11000 yıllık kesintisiz tarihi ve tarihi boyunca yer yüzünde maddi ve manevi ilimlerin gelişmesini sağlayan sayısız ilkler ve teklerin merkezi, İyi insanlar, zaferler ve kahramanlar yurdu Aksaray´ın 18. Asrın sonu ve 20. Asrın ikinci çeyreğindeki 2 defa hak etmediği ilçelik esaretine çarptırılması nedeniyle  gelişmesiyle il olacağı korkusunu yaşayan zorla bağlandığı Niğde ili tarafından  her yönüyle adeta preslenerek yer yüzünden silinmesi nedeniyle yeniden il olmasının üstünden geçen 30 yıla yaklaşan zaman içinde ise istisnanın dışındaki  atanmış ve seçilmişleri ile Meslek odaları ve STK larının tanınma için ciddi bir çalışma yapmamaları nedeniyle maalesef halen bu sıkıntısını aşamadı.

  Bu ciddi çalışma yapmayanlardan biriside 2007 yılından bu yana Aksaray milletvekilliği yapan İlknur İnceöz´ün eline geçen bu konuya önemli ölçüde katkı sağlayacak olan çalışmayı yapmamasıdır.

   Bununla ilgili olarak 13.04.2015 Pazartesi günü ?İLKNUR HANIM KOMİSYON´UNU BİR DEFADA AKSARAY´DA TOPLAYAMAZMIYDI?!!!? başlığı altındaki köşe yazımda;

   Aksaray´ımızın hak etmediği sayısız olumsuzluklarından biriside bu olumsuzluğu ortadan kaldıracak sayısız materyallere sahip olmasına rağmen ,devede kulak bile olmayan idealistlerin dışında kalan atanmış ve seçilmişlerle Meslek Odaları ve STK´ların genel ek serisinin vurdum duymazlığı nedeniyle yeniden vilayet olmamızın üstünden 26 yıla yakın zaman geçmesine rağmen halen tanınamamasıdır.

    Kavşağında olduğumuz Tarihi İpek Yolu ve Kral Yolunun günümüzdeki işlevini yerine getiren E.90 Milletler arası karayolunun ve  tarihte olduğu gibi günümüzde de Ak Denizi Kara Denize bağlayan yolların sağladığı avantaja.

    Bu coğrafi konumumuzdan gelen kadim tarihimizdeki önemimizin sağladığı avantaja rağmen ikinci defa il olmamızın üstünden 26 yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen halen tanınamıyorsak bu işte bizden gelen bir eksiklik var.!!!

    Mart ayının 31´inde ve bu ayın 1 ile 2´sinde yazdığım yazılarda bu konuya değinirken bu konudaki avantajlarımızdan birisi şimdiye kadar kullanılabilin seydi hem Türkiye genelinde hem de  yurt dışında da tanınmamıza büyük katkı sağlanacağını belirtmiştim.

    Bu yazılarımda NATO  Asamblesi Türk grubu başkanı olan Milletvekilimiz Ali Rıza Alaboyun Ağabeyin uzun yıllar üyeliğini ve başkan yardımcılığını yaptığı 2011´den bu yana ise başkanı olduğu NATO Türk Asamblesi başkanı olarak bu kurumun üyesi olan ülkelerinin heyetlerinin yaptıkları periyodik bir toplantısını da Aksaray´da yapabileceğini.

   Bu toplantıyı yapmasına vesile olacak NATO  tesisinin de Aksaray da olduğunu belirtmiştim.

    Sahip olduğumuz tanıtım avantajlarımızdan biriside Milletvekilimiz İlknur İnceöz Hanımın başkanı olduğu TBMM Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu´nun bir toplantısını Aksaray´da yapsa bu  toplantı genel yayın organlarında haber olmasıyla ismimizin duyulmasıyla tanıtımımıza  önemli bir katkı sağlanırdı.!!!

KOMİSYON TOPLANTISI AKSARAY´DA YAPILSAYDI TÜRKİYE GENELİNDE YAYINLANAN MEDYA ORGANLARININ YANINDA KOMİSYON ÜYELERİNİN MEMLEKETİLERİNDEDE İSMİMİZİN DUYURULMASI SAĞLANABİLİRDİ!!

    Aksaray´da böyle bir komisyon toplantısı yapılsaydı bu üyelerin konuşmaları Türkiye genelinde yayın yapan medya organlarının yanında kendi memleketlerindeki medya organlarında yapılacak haberlerle duyurulmasının yanında bu üyelere de ayrıca Aksaray tanıtılmış olurdu.!!!

KOMİSYON ÜYELERİNİN TARİHİ VE TURİSTİK YERLERİMİZİ GEZMELERİNİN SAĞLANMASIYLA BU GEZİ HABERLERİYLEDE TANINIRDIK!!!

    2007-15 arası Milletvekilimiz ve 7 Haziran Seçimlerinde ise ilimizin 1.Sıra Milletvekili adayı Meclis Kadın Erkek Komisyonu Başkanı İlknur İnceöz Hanım´da daha öncede belirttiğim gibi bir toplantısını da Aksaray´da yapabilirdi.

   Bu toplantıya komisyon üyeleri olan Öznur Çalık(Malatya)Binnaz Toprak (İstanbul),Mesut Dedeoğlu( Kahramanmaraş),Azize Sibel Gönül(Kocaeli),Fatoş Gürkan (Adana),Mehmet Kerim yıldız (Ağrı),Gökcen Özdoğan Enç(Antalya)Semiha Öyüş(Aydın),Canan Candemir Çelik(Bursa)Nurcan Dalbudak(Denizli),Kemalettin Aydın (Gümüşhane),Türkan Dağoğlu(İstanbul),Fuat Karakuş(Kilis)

   Zeynep Armağan Uslu( Şanlı Urfa),Safieyi Seymenoğlu (Trabzon),Gürkut Acar(Antalya)Ayşe Nedret Akova (Balıkesir)Sedef Küçük (İstanbul),Hülya Güven (İzmir),Candan Yüceer(Tekirdağı),Ahmet Duran Bulut(Balıkesir),Ruhsar Demirel(Eskişehir ve Nursel Aydoğan(Diyarbakır) Aksaray´ın sahip olduğu kendine münhasır(özel) tarihi ve turistik yerleri gezdirilebilinseydi bu gezmeleri de genel ve mahalli medya organlarında duyurulacaktı.

     Bununla da tanıtımımıza büyük bir katkı sağlanırdı.

    Daha seçime epeyce bir zaman olması nedeniyle şimdiye kadar yapılmayan toplantının en kısa zamanda gerçekleştirilmesi dileğiyle. Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.? Diye belirttiğim olumsuzluğun düzeltilmesi için zaman geçirilmeden gerekenin yapılması ve yaptırılması dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun. Diye belirttiğim olumsuzluğun ilimizin mevcut Milletvekilleri İnceöz ,Aydoğdu, Erel, Kaşlı ve Altınok tarafından yaptırılacak organizasyonlarla telafi edilmesi ettirilmesi dileğiyle.

BUGÜN YİĞENLERİM SÜMEYRA VE MUSTAFA´NIN DÜĞÜNLERİNDEYİZ

  Sizler bu yazıyı okuduğunuz gün  Mevla´mızın izni ile 20 Şubat  Çarşamba günü Hollanda´nın Zaandam Şehrinde Kınalarını yaktığımız emmioğlu Bayram Ali Sarıkaya ile amcam kızı Meryem´in kızı yiğenim Sümeyra ile kız kardeşim Kevser ve Ayhan eniştemin ilk göz ağrıları yiyenim Mustafa Yeni´nin  bu günde Türkiye´den, Hollanda ile Almanya ve Fransa başta olmak üzere bir çok ülke ile şehirden yapılan davete icabet ederek katılan  eş dost ve akrabalar ile sevenlerimiz ve sevdiklerimizle düğün merasimleri için bir araya geleceğiz.

   Gençlerimizi ve ailelerini tebrik ediyor, her iki yiyenimin Hakkın rızasına uygun olarak sağlıklı mutlu uzun ömürler ve  daimi mutluluklar diliyorum.

   Bu nişana katılan tüm hemşerilerimizin ve şahsımın diyarı gurbetten sizlere selam ve sevgilerini yolluyorum.

 Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 

 


23.02.2019 13:48:26

Ali Genç

Milletvekili İnceöz Tanıtım İçin Başkanı Olduğu Komisyondan da Faydalanamadı

Milletvekili İnceöz Tanıtım İçin Başkanı Olduğu Komisyondan da Faydalanamadı