2011 Genel seçimlerinden önce ne diyorlardı?

      Mangalda kül bırakmayanlar.!!!

      “Seçimlerden sonra ilk hedefimiz tam demokratik modern bir anayasadır”!

      “Bu anayasa insan merkezli, milli egemenliği tam olarak sağlayan milleti gerçek manada memleketin ve memleketin organlarında bulunanlarında amiri yapacak:”

       “Bu Anayasa’yı en kısa zamanda hazırlayıp milletin onayına sunacağız.”!!!

        Bunu sadece o seçimlerden öncede iktidarda olan, seçim vaatlerinin yanı sıra bu yeni anayasayla ilgili vaatleriyle de milletin desteğini 3 puandan daha fazla arttırarak sandığa giden seçmenlerin yarısından fazlasının 3. defa yoluna devam etme vizesi verdiği Adalet ve Kalkınma Partisimi(Ak Parti’mi) söylüyordu?!!!

      “Hayır”!, hayır bunu sadece o zamanda iktidarda olan ve bu vaadin inde artı getirisiyle oyunu 2007 genel seçimlerine göre 3 puandan fazla arttırarak tekrar ezici çoğunlukla iktidar olan Ak Parti’nin yanında nüans farklılıklarına rağmen Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) ile Milliyetçi Hareket Partiside(MHP’de) aynı vaatlerde bulundular.

       Eeee ne oldu?

       Ne olacak ki!

       Önce popilizmile seçimde daha fazla oy olabilmek için olmayacak duaya âmin dediler.!!!

        Hemde milletin iradesini tekzip edercesine.!

      “Uzlaşma ”kelimesinden uzlaşmazlık çıkartacakları geçmişlerindeki icraatlarından belli olmalarına rağmen bile,bile “Lades” dercesine sırf muhalefet olsun diye iyiye’de, kötüyede karşı çıkıldığı biline,biline Halkın desteğinin oranının aksine akla ziyan bir kararla her patiden aynı sayıdaki üyenin katılımıyla “Anayasa uzlaşma komisyonu” kuruldu.

       Bu komisyon şimdiye kadar ne yaptı?

       Koskocaman bir ”Hiç”!!!

       Birbirileriyle didişmekten daha Anayasanın başlangıç maddelerini bile yazamadılar.!!!

       Seçimden bu yana bunu bile yazamayacak kadar uzlaşma ruhundan uzak olanlar! tarafından gerçekten milletin isteği olan milleti kayıran,bizi muasır milletlerin seviyesine çıkartacak yeni bir anayasa yazabilirlermi?

       Bu mümkünmüdür?

      Şu satırları yazan garibinde 2007’den itibaren halkın isteklerini içeren birinci bölümü 450 sayfa olan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına geçensenenin Nisan ayının sonunda gönderilen 450 sayfa civarındaki sebep sonuç ilişkisine dayalı, açıklamalı gerekçeli istekleri içeren.

        İkinci bölümü ise bu ay,veya gelecek ayın sonuna kadar Meclis Başkanlığına gereği için gönderilecek ”Millet’in istediği Anayasa nasıl olmalıdır?” sorusuna cevabın arandığı benim gibi on binlerce vatandaşın yanı sıra Aksaray’ın dışındaki illerin(*)Meslek Odaları ve STK’larında gönderdiği binlerce anayasa teklifi incelenip üst üste konulsaydı şimdiye kadar çok modern bir anayasa metni çoktan meydana çıkardı.

      Bu gün son iki yılda sergilenen çalışmayla ete kemiğe bürünen oyalama nedeniyle sözüm ona milletin iradesini temsil ettiği iddia edilen Meclisimizin kurulduğu, fakat şimdiye kadar atanmış silahlı ve silahsız bürokratların hâkimiyetinin önüne geçilmediği için millet hâkimiyetinin havada kalmasının 93. yıldönümü.

       Yani sözün özü milleti oyalamak için ipe un serenlerin engellemeleri nedeniyle millet hâkimiyeti 2011 Genel seçimlerinin üstünden 2 yıla yakın zaman geçmesine rağmen gerekenlerin yapılmaması, yapılamaması,hatta yapılmak istenmemesi nedeniyle Hâkimiyetin sağlanması yine bir başka bahara kaldı.!!!

       Milletin hakimiyeti sağlanmadığından göstermelik olmaktan öteye geçilmeyen söylemler için bayram yapmakta riyakarlık olduğundan bu riyakarlığa ortak olmamak için bu olmayan bayarımınızıda kutlamıyorum.!!!

    Milletimizin hiçte hak etmediği, asla ve aslada hak etmeyeceği bu umursamazlığın en kısa zamanda, hatta hemen şimdi bertaraf edilerek en azından gelecek sene bu zaman gerçek manada millet hâkimiyetinin sağlanması için iktidar ve muhalefetle Meslek Odaları ve STK’ların gereğini yapmaları dileğiyle.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

(*)Aksaray ilinden benim dışımda kişisel veya kurumsal olarak TBMM’sine her hangi bir anayasa teklifi gönderilmemiş,en azından kamu oyuna bu konuda akseden her hangi bir bilgi olmadığından Meclise Aksaray’dan benden başka anayasa teklifinde bulunan olmamıştır. aksetmemiş.

 


23.04.2013 00:00:00

Ali Genç

Milletin Egemenliği Yine Bir Başka Bahara Kaldı

Milletin Egemenliği Yine Bir Başka Bahara Kaldı