? Bu ne biçim soru?? diyenlerinizi duyuyor gibiyim.

? Nasıl Meslek Odalarımız olmaz, yok iseler her gün medya organlarında yayınlanan haberlere konu olanlar kimler??

   Tabi ki hem resmiyet te, hem de fiiliyatta Meslek Odalarımız var.

   Fakat bunların istisnanın dışındaki samimi olanların haricindeki genel çoğunluğu maalesef sözde var olmalarına rağmen özde ise yoklar!!!

   En azından kendi üyelerinin rutin işleri dışında memleketimizin genel meseleleriyle ilgileri yok, yapılan yanlışlar ile haksızlıkları bertaraf edecek ciddi hiçbir tepkileri de yok.

   Çok, çok istisnanın dışında kalan samimi olanlarının hem de kendi mesleklerinin mensuplarının meselelerini, hem de memleketimizin istikbali için bu meselelerin çözümü için ortaya koydukları çabalarını kamuoyumuz zaten biliyor.

  Bende, meslektaşlarımızda zaten her vesileyle bu  istisnanın dışında kalan Meslek Odalarının güzel çalışmalarını yaptığımız haberler ve  kalem aldığımız köşe yazılarıyla da ilimiz ve ülkemiz kamuoyuyla da paylaşıyoruz.

  MESLEK ODALARI NEDEN MECBURİ YÖN?GÖREME? LEVHALARINI 4 YILDA KALDIRTAMADILAR?

    İlimizin tüm Meslek Odaları da üst paragrafta belirttiğim  istisnanın dışında kalan samimi Meslek Odaları gibi olsalardı 2009´un Eylül ayında şehrimizin en önemli giriş ve çıkışlarına sanki ilimiz genelinde yerli ve yabancı turistlerin görmelerine değer hiçbir tarihi yer yokmuş gibi kendimizi inkar edercesine konan mecburi yön ?Göreme? levhalarını görmezler miydi?

  Haydi ola ki kendileri göremediler bu konudaki sayısız haber ve köşe yazılarıma rağmen neden bu levhaları 2011´in Haziran ayı genel seçimleri öncesine kadar ilgililer nezdinde girişimde bulunularak kaldırtamadılar?

KAPADOKYA 70 KM(!) UCUBESİNİ NEDEN UMURSAMADILAR?

  Daha önce defalarca teferruatlı şekilde yazdığım gibi bağrımıza saplanan hançer misali bizim değerlerimizi yok sayan, kendi, kendimizi inkar eden mecburi yön ?Göreme? levhalarının ilimizin yiğit bir evladı olan il birim amirinin yönlendirmesiyle Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan Beyle ikimizin gözetimimizde değiştirilmesinin ardından bu defada şehrimizin girişine yine bizi ve sahip olduğumuz tüm tarihi ve turistik eser ve yerlerimizi toptan yok sayan ?Kapadokya 70 Km(!)? totemi ucubesi kondu.

   Tüm tarihi kaynaklarla birlikte Tarihçi İbrahim Hakkı Konyalı tarafından da merkezi Kapadokya bölgesinin Kulu civarından başlayıp ilimizin tamamını içine aldığı belirtilmesine.

   İslam öncesi Aksaray´ın tamamen bu ülkenin kralı tarafından imar edilerek kendi ismi verilmesiyle de  şehrimizin bu konudaki konumunun tescillenmesine rağmen bu levha konusunda da yaptığım onca haber ve köşe yazısına rağmen atanmış ve seçilmişlerimizin yanında yine istisnanın dışında kalan Meslek Odalarımızın ek serisi tarafından gerekenler yakın zamana kadar yerine getirilerek bu ucube kaldırılamadı?

   Bu ucubede yine samimi bir siyasetçimizin manevi desteğiyle bir yiğit bürokratımız tarafından devre dışı bırakıldı.

  AKSARAY´IN CAN DAMARI E.90 ?ININ İŞLEVİNİN DEVAMI İÇİN ÇABASI OLAN MESLEK ODASI VARMI?

    Başbakan Binali Yıldırım´ın 16 Nisan referandumu öncesi Niğde ziyaretinde Nisan ayı içinde ihalesinin yapılacağını belirttiği bu sözün gereğinin yapılarak can damarımız olan E.90 karayolunu  etkisiz hale getirecek olan ve tıpkı yolun sınırlarımızdan geçmeden önceki gibi karayolu ulaşımı dışında şehrimizi bırakacak olan Ankara-Pozantı otobanı ihalesinden sonra Meslek Odalarımız tarafından bu can damarımızın işlevini sürdürmesini sağlayacak tedbirler ve girişimlerini duyan oldu mu?

    Tüm Meslek Odalarımızın tamamının samimi olan istisnanın dışındaki bir kaç Meslek Odaları gibi kendi üyelerinin meselelerinin yanında yazının girişinden itibaren belirtiğim ilimizin  iki meselesinde de yaşanan sıkıntıların tekerrür etmemesi için birlikte rahmet olduğu gerçeğiyle bundan sonra her zaman ve her şartta tek yumruk olarak gerekeni zamanı ve yerinde tepkilerini ortaya koyarak göstermeleri.

  Bizimle birlikte Şerefli Koçhisar, Kulu, Cihanbeyli, Haymana, Ereğli, Altunhisar ve Ulukışla´nın da can damarı olan E.90 Karayolunun Ankara-Pozantı otobanı hizmet açılmadan şu anki işlevini devam ettirecek tedbirlerin alınmasının bu yerleşim yerlerinin Meslek Odaları ve Siyasetçileriyle birlikte sağlamalarıyla geçmişteki ihmalkârlıklarını telafi etmeleri dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun. 

 


22.05.2017 08:37:35

Ali Genç

Meslek odalarımız var mı?

Meslek odalarımız var mı?