Malumunuz ilimizdeki kasabaların Ak Parti Belediye Başkanları açıklandı. Zaten üç kasaba dışında diğer kasabalar belli idi. Onlarında resmi olarak açıklanması bekleniyordu. Dolayısı ile tamamı açıklanmış oldu. Tabi burada kırılıp küsenler olacak, başka yerlerden ada olmak isteyenler de olacak. Açıklanan yerlerde bir kasabada bana göre yanlışlık yapıldığını düşünüyorum. Umarım bu kasabada seçim kazanılır ben yanılmış olurum.

      Aslında ben kim aday olmuş yada kime verilmiş olayına hiç bakmıyorum. Kiminle seçim kazanılır ona bakarım, benim için başarı çok önemlidir. Çünkü burada ülke meselesi ön planda olmalı. Şuanda kim iktidarda ise ona ülkem için destek verilmeli.

      Kızgınlıklar öfkeler kısa süre sonra yerini sakinliğe terk edecektir. Öfkeler dindiğinde seçmen aklıselimle hareket edecektir. Belediye Başkanı kim olursa olsun bunlar çok önemli değil. Benim için önemli olmayabilir ama adayların yakınları için önemlidir. Ama ülkem ise daha çok önemli olmalıdır.

Ama seçmen olaya ülke meselesi açısından bakmalı. İstikrarın devamı için Sayın Başbakanın eli güçlenmelidir. Geçende yazdım şu anda iktidarda kim olursa olsun yapılanlar karşısında onun yanında olacağımı söylemiştim. Bir ay içinde ülkedeki sarsıntı ve ekonomimizdeki sallantıya bir bakın Allah aşkına. Buna hangi insan iyi olur diyebilir, bu sallantıdan kim etkilenmemiştir ki?

       Dün bir ekonomist hocayla sohbet ediyorum, her insanın yeni doğmuş bir çocuğun bile cebinden 1.750 dolar çıktığını söylüyor. Hırsızlığa yolsuzluğa kimse arka çıkamaz, ancak insanlarınen hassas duygusu yolsuzluk ve rüşvettir. Bizi bu kanaldan vurmaya çalışarak halkın desteği alınmaya çalışıldı.

      Ama arkasından neler çıktı neler, mesele Türkiye?nin Mısırlaşması olduğunu görmeyen kalmadı. Allah korusun sokak çatışmaları ve aç sefil kalmanın ne olduğunu ülkesinde iç savaş yaşayanlara sormak lazım. Mesele siyaset ve particilik meselesi değildir.

      Kendilerine göre kaş yapayım derken ülkeyi ne durama getirenler binlerce göz çıkarmışlardır. İşadamlarımız ticaret yapan insanlarımızı bir dinleyin bakalım neler diyorlar. Ekonomik çöküntüden ne kadar zarar gördüklerini siftah edemeyenleri görürsünüz. Hadi hep birlikte Sayın Başbakanı düşürelim, peki alternatifi ne?

      Geçtiğimiz günlerde bir akşam bir yerde otururken Kazakistan?da öğretmen olan bir baba çocuğunu ilimizde okutuyormuş onu ziyarete gelmişti. Kendisi ile sohbet etme imkânı buldum, mesele 17 Aralıkta başlayan operasyondu. Kendisine sordum, bizi dışardan nasıl görüyorsunuz diye. Bakın ibretlik cümleler kullandı:

       ? Bizler Türk cumhuriyetlerinde yaşayan 7 ülke sizden 30 yıl gerideyiz. Yani sizin 30 yıl önceki halindeyiz, ülkenizin kıymetinibilin. 7 Türk cumhuriyeti ve İslam ülkelerinin tamamının umudu Sayın Erdoğan. Bizler sizlere ve liderinize gıpta ile bakarken kıymetini bilmiyor yıkmaya çalışıyorsunuz. Bütün dış güçler güçlenen Türkiye?yi kıskanıp yıkmaya çalışıyor. Allah size böyle bir yiğit lider vermiş kıymetini bilin? diyor.

      Dışardan bakan insanlar gelişmemizin ve yükselmemizin nedenlerini refahını çok iyi görürken bizler bunun farkında değiliz. Bırakın Türkiye?nin dost ve kardeş ülkelerin bile ümidi Sayın Başbakandır.

      Bu nedenle bu seçimler Belediye Başkan seçimi değil dış güçlere karcı birlik ve beraberlik içinde olma seçimidir. Ben olaya kim aday olduğuna bakmadan ülkemin menfaatlerini düşünerek oy kullanmalıyız. 30 Mart seçimleri ülkemizin saldırı ve ekonomimizi çökertmek isteyenler karşı bir ders seçimi olacaktır. Bu seçimde Başbakan güçlü olmalı ve eli güçlenmeli. Mesele ülkemin menfaatleri ise gerisi teferruat.



30.01.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Mesele ülkemse gerisi teferruat

Mesele ülkemse gerisi teferruat