Dün sizlere Ak Parti gezi notlarımı yazmaya çalışmıştım. Bugünde sizlere neden ülkemin önemli olduğunu anlatmaya çalışacağım. İnanın 1 Kasım seçimlerinde kişiler şahıslar beni ilgilendirmiyor, ilgilendirmesine ilgilendiriyor ama mesele ülkem olunca gerisi teferruat diyorum. Ben her zaman Sayın Cumhurbaşkanını sevdiğimi ve duruşunu beğendiğimi yazmışımdır. Ak Partiden de bugüne kadar en ufak bir kişisel talebim olmadığı gibi istekte de bulunmadım. Ne oğlum uşağımı, nede bir yakınımı bir yere yerleştirmişimdir.

     Ben ülkemi seviyorum ve ülkemin birliğine, beraberliğine aşığım. Ülkemin kalkınmasında kalkınmış ülkeler arasına girerek kimseye muhtaç olmadan gelişmesinden yanayım. Son on yılda bunu inanın gördük ve gelişmemizi kıskanan ülkelerin ne çelme atmaya çalıştığını hep birlikte görüp izliyoruz.

     1 Haziran seçimleri yapıldı ve ortaya bir koalisyon çıkmadı. Bundan sonrada çıkmayacağı açık bir şekilde görülmektedir. Öyleyse koalisyonsuz bir hükümete şiddetle ihtiyacımız ortaya çıktı. Ülkenin istikrarının devamının buna bağlı olduğunu görmeyen kalmadı.

      Ben Aksaray´da kimin aday olduğu, kimin bana yakın olduğunu hiç düşünmüyorum. Her partinin adayını tanıyor ve çoğu ile dostluklarımız var. Beni aday değil ülkemin istikrarı ilgilendiriyor. Son 4 aylık süreçte bu açık bir şekilde ortaya çıktığını hepimiz gördük. Adaylara yakın olsam ne yazar olmasam ne yazar, bugüne kadar ne menfaat teminim oldu ki bundan sonra ne menfaatim olacak. Benim için ülkemin menfaatleri ve huzuru daha çok önemlidir.

     Koalisyon dönemlerini yeni nesil gençlerimiz yaşamış değil. Onlar baba parası ile geçindiği için ülkeyi hep son yıllardaki gibi görüyorlar. Eğer büyüklerine sorarlarsa ülkenin dününün nasıl olduğunu öğrenmiş olurlar.

      Bekliyorsunuz biliyorum 1 Kasım seçimlerinde sonuç ne olur diye. Edindiğim önemli kaynaklardan bilgiye göre Aksaray´da Ak Parti %64. İle %64,5 arasında. Seçime doğru bu rakamın %66 ile %67 arasına çıkacağını tahmin ediyorum. Tabi Ak Parti adayları henüz medyayı ve görsel basını yeterlice kullanmadılar. Bunu kullandıklarında bu rakamların söylediğim oranlara çıkacağını tahmin ediyorum.

      Ülke genelindeki anketler ise bana göre biraz daha yukarı çekmek için düşük gösteriliyor. Ülke rakamlarının da şuandaki durumu %55 civarında gözüküyor. Bu seçime kadar daha yükselerek %66 ile %67 civarlarını bulacağını tahmin ediyorum.

      Nedeni ise geçtiğimiz günlerde 7 il gezip geldim her yerde bir sessizlik mevcut. Herkes koalisyonlardan şikâyetçi ve yanlış yaptıklarından pişmanlar. Sessizlik her zaman Ak Partinin yararına olduğunu unutmamak lazım.

     Keşke geçen yazdığım gibi seçimler her dönem bu dönemdeki gibi gürültüsüz ve sessiz olsa. Gürültü ve patırtı artık seçmende yer bulmamaktadır.

      Geçen sanayide bir esnafımızla konuşuyorum aynen şunu söyledi: ? ben 7 Haziranda Ak Partiye oy vermedim, ama ne akla vermedim bende şaşıyorum. Halbuki 5 ay önce bir yıllık vadeli çek senet verdim. Demek ki bir güven, istikrar ve dönüşü varmış ki verdim, şimdi karar kara düşünüyorum? dedi.

      1 kasım seçimlerinin tekrarının olmadığını hepimiz biliyoruz. Ülkemizin geleceği ve istikrarı çok önemli diye düşünüyorum. Aslında 7 Haziran seçimlerinde bir koalisyon oluşsa idi kutuplaşmalar ve sertlik kendisini sükûnet ve yumuşamaya bıraksaydı.

     Demek ki olmuyor ve koalisyona kimse yanaşmıyor. O zaman tek çare tek başına bir iktidarın oluşmasında. Buna keşke diğer partilerde tek başına iktidar olma yarışında olsalar. Ülkemizin istikrara güvene, birliğe ve kardeşliğe ihtiyacı var. Buna hepimizin ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Birbirimizi kırma ve dökme zamanı değildir.


21.10.2015 22:51:45

Erdogan Kaya

Mesele ülkemse gerisi teferruat

Mesele ülkemse gerisi teferruat