Konuyla ilgili haberler töreni başından sonuna kadar takip eden muhabir arkadaşlar tarafından bağlı oldukları genel ve mahalli medya ile İnternet medyasında teferruatıyla yazıldığından yapılan açıklamaları tekrarlamaya gerek görmüyorum.

    Bu törende genel olarak beni ilgilendirenlerden1.si katılımcıların tamamına yakınını gibi beni de heyecanlandıranı konuşmacılar tarafından verilen yakın bir zamanda sadece Mercedes tarafından Aksaray´dan gerçekleştirilmesi planlanan ihracat rakamlarıyla, yapılacak temeli atılan Ar-Ge yatırımıyla Aksaray´ın dünyadaki bu konudaki 7 merkezden birisi olacağı bilgisiydi.

    2.si ise törenin yapılacağı günün kazası bulunmayan dinimizin direği Cuma Namazı saatine denk gelmesinin tarafımdan hatırlatılması üzerine bu konuya gösterilen saygı hassasiyetidir!

8.4 MİLYON AVRO İLE KURULACAK AR-GE İLE AKSARAY´DAN YAPILACAK İHRACAAT 1 MİLYAR AVRO?YA ÇIKARTILIRKEN ,TÜM DÜNYAYA YOL TEST HİZMETİDE İLİMİZ DEN SAĞLANACAK!

    Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Mercedes-Benz Türk Kamyon Fabrikası Direktörü Prof. Dr. Frank Lehmann, Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün tarafından Cuma günü Mercedes Türk Aksaray kamyon fabrikasında gerçekleştirilen yeni kurulacak Ar-Ge tesisi  temel atma töreninde verilen bilgilerle özelde Aksaray´ın, genelde ise Türkiye´nin sanayisinin parlak geleceği ortaya kondu.

KURULACAK YENİ ARGE MERCEDES´İN DÜNYADABULUNAN BU KONUDAKİ 7.YETKİNLİK MERKEZİ

 Yapılan açıklamalarda Aksaray´da temeli atılan yeni AR-GE Merkezinin Mercedes-Benz Türk´ün ana şirketi Daimler AG´nin Almanya, ABD, Brezilya, Çin, Hindistan ve Japonya´da bulunan AR-GE merkezleriyle birlikte dünyanın7. küresel ?Yetkinlik Merkezleri? nden biri olacağı belirtildi.

    215 Kişinin istihdam edileceği yeni Ar-Ge tesisleri 2018 yılında hizmete açılacak ve yapılan çalışma ile yakın bir zamanda sadece Mercedes Aksaray kamyon fabrikasından dünyaya 1 Milyar Avro luk ihracat yapılacak.

CUMA NAMAZI KONUSUNDA GÖSTERİLEN HASASİYETE TEŞEKKÜR EDİYORUM!!!

   Temel atma töreniyle ilgili tarafıma gönderilen davet Mailini aldığımda törenlerin Cuma Namazı saatiyle ile çakıştığını gördüm.

    Bunun üzerine daveti yapan İz İletişim yetkilisi Aslıhan Güzeller Hanıma bu çakışmayı ilettim.

   Kendisine attığım Mailde? Aslıhan hanım günümüz Mercedes Türk fabrikasının bulunduğu yerdeki  atılan  ilk temelden  bu yana olan gelişmeleri takip eden bu nedenle de meslektaşlarımız içinde günümüze kadarki gelişmeyi en iyi bilen olarak davetinize katılmayı çok istememe rağmen dinimize göre kazası olmayan Cuma Namazına denk gelmesi nedeniyle çok istememe rağmen maalesef katılamayacağım.

  Türkiye her ne kadar laik bir ülke olsa da halkının %99´unun Müslüman olduğu göz önüne alınarak Laik diğer ülkelerdeki gibi dini hassasiyetlerin her zaman ve her şartta göz önüne alınması  dileğiyle başarılar.? diye belirttim.

?NAMAZA GİDECEKSEN GELME? DENİLMEDİ HEM BİLGİ VERİLDİ HEMDE TÖRENİN CUMA SAATİNDEN ÖNCE TAMAMLANMASI SAĞLANDI!!!

   Aslıhan hanım kendisine gönderdiğim bu konudaki yazıma verdiği cevapta? Ali Bey merhaba,

    Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası Ar-Ge Merkezi Temel Atma Töreninin Cuma gününe denk gelmesinin sebebi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Dr. Faruk Özlü´nün programına bu şekilde uymasıydı.

   Cuma Namazı katılımı için programımıza ara vereceğiz ve servislerimizle isteyen katılımcıların camiye ulaşımını sağlayacağız.

    Açılış törenimizde sizi de aramızdan görmekten mutluluk duyarız. Saygılarımızla? şeklindeki yazılı cevabın yanında ayrıca telefonla da beni arayarak birinci ağızdan bilgiyi bizzat iletti katılımımı teyit etti.

   Aksaray´ımızın sanayisi ve sanayi mamulleri ihracatına ivme kazandıracak ve aynı zamanda da ilimizi  dünyanın bu konudaki 7 merkezinden birisi yapacak bu yatırım ve bu yatırım töreninin isteyenlerin Cuma Namazına gidebilmeleri için vaktin girmesinden önce bitirilmesi hassasiyetinden dolayı tüm yetkililere ve organizeyi yapanlara daha nice nice güzel yatırımları gerçekleştirmeleri dileklerimlede teşekkür ediyor bol kazançlar diliyorum.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


14.05.2017 23:39:01

Ali Genç

Mercedes´de heyecanlandıran rakamlar ve inanca saygı!

Mercedes´de heyecanlandıran rakamlar ve inanca saygı!