Özal dönemi öncesinin teferruatına geçmeden önce size o dönemin bir TV reklamındadaki malını tanıtan firmanın dileği,buna bağlı olarak günümüzün Babasının yolundan giden Oğul Esat’ın dikta yönetiminin burada kalma inadı yüzünden neredeyse yerle bir olan Suriye’nin o zamanki yetkililerinin bizi aşağılamak maksadıyla yaptığı bir teklifini.!

      O dönemde yeni yıl öncesi bir iri gazetemizin bizlerle medeni dünyanın durumunu ortaya koyduğu fotoğraflı bir haberini ve Türkiyede ev veya iş yerlerine telefon bağlatmak için beklenen zamanı ve yine bu telefonlarla konuşabilmek için beklenen bekleyenleri çıldırtan uzun saatler hatta günleri sizinle paylaşmak istiyorum.

     Özal öncesi Türkiye’nin tek kanallı TV’si olan sonradan TRT:1 haline getirilen kanalı dünyada bu yayını yapacak cihazlar olmadığından renkli yayını gerçekleştirecek cihazlar kullanılarak siyah beyaz yayın yapılıyordu.!!!

“KEŞKE TV RENKLİ OLSAYDIDAGÖMLEKLERİMİZİN RENKLERİNİDE GÖREBİLSEYDİNİZ”!!!

     Bu yayına reklam veren bir gömlek firması gömleklerinin dayanıklılığının, kalitesinin yanında birde renklerinin göz alabildiğince alıcılığını ve çokluğunuda belirtebilmek için”Ah keşke yayın renkli olsada, renklerimizide görebilseydiniz” diyerek serzenişte bulunuyordu.!!!

“TÜRKİYENİN TV SİNİ SURİYE TVSİ OLARAK YENİDEN YAPILANDIRALIM”  !!!

     O dönemde Suriye’ye yapılan bir  üst gezideki yetkiliyi takip etmek için bu ülkeye giden TRT’nin kullandığı ilkel yayın araçlarını gören buranın TV yayınını yapan devlet kurumu olan Suriye Radyo ve Televizyon kurumu bizimkileri,onların şahsında Türkiyeyi aşağılayarak”Türkiye bize izin versinde Suriye TV’si olarak sizin TV’nizi yeniden yapılandıralım”dediklerinde bu ülkenin sınırlarına yakın oturan akrabalarımızın evlerinde iki Suriye kanalı renkli olarak seyredilebiliniyordu.

 AVRUPALI YENİ YILA RENKLİ TV, BİLGİSAYAR, VİDEO İLE GİRERKEN TÜRKİYE YENİ YILA TEK KANALLI SİYAH BEYAZ TV İLE GİRECEK!!!

     Merhum Özal’ın hükümet olduğu senenin bitiminin son günü o zamanki Türkiyenin yüksek trajlı gazetelerinden birisinde 31 Aralık günü birisi Türkiyedeki bir ailenin yeni yıla, ikincisinde ise Avrupalı bir ailenin yeni yıla nasıl gireceğini gösteren yan, yana konun iki fotoğraf yayınlanmıştı.

      Fotoğrafın birisinde bir Avrupalı ailenin Renkli TV, Bilgisayar ve Video ile Video oyunlarıyla oynayarak gireceği, diğerinde ise Türk ailenin Siyahbeyaz TV önünde yeni yıla gireceği belirtilerek bizimle onların arasında şimdilerde hiçte olmayan büyük fark ortaya konuyordu.!!!

EV VEYA İŞ YERİNE TELEFON BAĞLATMAK İÇİN 5 YIL BEKLENİRKEN ŞEHİRLERARASI KONUŞMAK İÇİN İSE SAATLERCE

            HATTA GÜNLERCE BEKLENİYORDU!!!

     Özal öncesi il merkezlerininde genel ekserisi başta olmak üzere ilçelerin tamamına yakınında en yakın komşu ile görüşebilmek için bile PTT’nin iki aboneyi bir birine bağladığı manuel telefonlar kullanılırken, ev ve iş yerlerine telefon bağlatmak için ise talepte bulunulan tarihten 5 yıl sonra sıra geliyordu.

       Bu evlere bağlanan telefonlar ile ise  şehir içi görüşmesi İllerin bazılarında vöe Aksaray gibi büyük ilçelerindeki otomatik santrali olanlar ancak bir,birileriyle şehir içinde aracısız görüşebilirken,şehirler arası görüşme için ise saatler,hatta bazen günlerce beklemek gerikiyordu.!!!

       Lafın özü şu anda Türkiye’nin sahip olduğu televizyon yayıncılığından, telekominikasyon, bilgisayar başta olmak üzere Avrupa ve diğer medeni ülkelerle aramızdaki seviyeyi sıfıra indiren tüm imkanlari bize kavuşturan ve ülkemizin şu anki yeterli olmasada belirli seviye alınan demokrasisi, insan hakları ile ekonomik seviyeye gelmemizi sağlayan tüm  çalışmalar

Merhum Özal’ın samimi çabalarıyla elde edilen başarılardır. Ataları ve ecdatlarıyla birlikte kendisininde ruhunun şad olması dileğiyle.Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.


31.01.2013 00:00:00

Ali Genç

Menderes`den Sonra Milletimizin Kaderini Değiştiren İkinci Lider Özal!!!

Menderes?den Sonra Milletimizin Kaderini Değiştiren İkinci Lider Özal!!!