Zaman zaman Medaş ve Akgaz ile ilgili yazılarımı okuyanlar hatırlar. Bu yazılarım tamamen okurların genel şikâyetleri ve kamuyu ilgilendiren konulardı. Hatta Medaş’ın altyapı çalışmalarından Sebil mahallesindeki duyarsızlığını da bir yazı ile ele almıştım. Son dönemlerde Akgaz ile ilgili şikayetler son idari yapılanma ve değişikliklerle düzeldiği şeklinde olumlu düşünceler hakim olmaya başladı. Hatta teknolojinin nimetlerinden insanları cep telefonu ile bilgilendirme sistemine geçtiler.

 

 

       Medaş ise hala teknolojiden yararlanmadığı gibi eski sisteme devam ediyor. Sürekli okuyucuların şikâyet ve mağduriyetini dile getirecek değiliz ya. Bu sefer mağdur olan taraf benim, nasıl mağdur olduğumu anlatayım yetkililer bana cevap versinler. Benim gibi kaç kişi mağdur olduğunu anlattığım yerlerde bana anlatanlar oldu. Beklide bu yazımdan sonra bana birçok telefonla şikâyetler olacak.

 

 

        Abone numaramı veriyorum,11.031.226 elektrik bonosundan 23 senedir aynı adres ve aynı evde oturup elektrik kullanıyorum. 2012 yılına kadar bu abonede ne bir elektriğim kesildi, nede bir borç aksaması olmuştur. Ama gelin görün ki nereden özelleşti ise bu kurum sorunlarda başladı.

 

 

        Yazın bir sefer haberim yokken elektrik kesildi, kesme bağlama parası vererek elektriği açtırdım. Olabilir belki faturayı unutmuşuzdur, ihbarı da görmemişizdir diye kuzu kuzu kesme bağlama parası da ödeyerek sineye çekerek ses çıkarmadım.

 

 

       Geçen ay içinde bana elektrik kullanım bildirim tebliği gelmedi. Nedenini kapıcıya sordum, haberinin olmadığını söyledi. Bu ay sordum senin faturan yok abi dedi. Geçen ay medaşı aradım borcunuz varsa gelir cevabı aldım. Israrla kapıcıya soruyorum yok diyor ya her ay gelen tebligat niye gelmedi diye canım sıkıldı, üstelik birde apartman yöneticisiyim, haberim olması lazım.

 

 

     Geçen Salı günü evde oturuyorum, hem de akşamüstü mesai bitimine çok az bir zaman var. Elektrik kesildi, bir süre bekledim belki genel bir kesinti var diye. Baktım asansör çalışıyor, merdiven lambaları yanıyor. Herhalde aşağı girişteki saatin otomatiği atmıştır diye aşağıya indim. Evet, sigorta kapatılmış ve saate giden yerden elektrik kesilip mühürlenmiş.

 

 

      O gece resmen karanlıkta oturmak için sanki cezalandırılmışız. Çıktım kapıcı dairesine gidip kapıcıya sordum görmediğini söyledi. Sonra girişe doğru yöneldim, karşıdaki arabanın tekerine rüzgârın sıkıştırdığı bir kırmızıya yakın alt koçanlı kâğıt var. Şüphelendiğim için tebligat falan olur diye aldım baktım benim adıma yazılmış bir bildiri.

 

 

       Bildiride ne yazıyor biliyormusunuz, “ daha önce elektriği kesildiği için kaçak elektrik kullandığından elektriği kesilmiştir” iki Mehmet isimli kesicilerin imzası. Hemen bu imzaların yan tarafında tebliği alan diğer yanda tanık yazıyor. Tebliği alana, “ imzadan imtina” tanık ismi ise boş.

 

 

       Ben evdeyim, hemen girişte oturan kapıcı dairesinde kapıcı var. Allahın zalimleri bu iş bu kadar ucuz mu burası dağ başımı haber ver ödemeyi yapayım. Benim elektriğim hiç kesilmedi ki, nereden uydurdunuz bunu üstelik 23 yıldır kullandığım aboneye kaçak elektrik kullanıyor işlemi yapıyorlar.

 

 

        Gece karanlıkta oturacak halim yok, bir elektrikçi çağırıp bağlattım. Gece inanın sinirimden uyuyamadım, burası dağ başımı 30 kişilik apartmanda kimseyi bulamadınız mı? Kesme işleminizden önce bana yâda kapıcıya tebligat yapılmaz mı? Mutlaka bir bildiri dairemin kapısına bir tutanakla konması gerekir. Üstelik tebligat yapılırken mutlaka bir şahit olması lazım.

 

 

       Medaş’a gittim kesme bağlama işini yapan yâda saatleri okuyanlar başkaları diye cevap alıyorum. Hem de hiç yüzüme bakmadan. 78 TL. Borcu ödedim, yok dediler hiç görmediğim ve bu aya ait faturanı da ödeyeceksin dendi onu ödedim. Dediler ki açmak için kesme bağlama parası yatıracaksın onu da yatırdım. Perşembe günü sabah 09.30 gibi zilim çaldı, elektriğinizi bağlamaya geldik. Günaydın arkadaşlar, hayırdır şimdi beni nasıl buldunuz. Keserken, yâda kaçak elektrik tutanağı tutarken neden beni yâda evdeki aile efradını bilgilendirmediniz deyince tık yok.

 

 

       Rekabet edecek rakibiniz yok diye kimden ne kadar kesme bağlama alacağız diye insanları mağdur eden bir yüklenici firmanın elemanları ne kadar deneyimli ve tecrübeliler. Bana cevap verirmisiniz? Tutulan bu tutanakta bu işi yapanların dışında bizim imzamız var mı? İşin kolayı “imzadan imtina” yok böyle yağma börek. Adam Allahtan korkar böyle sorumsuzca insanların telefonuna olsun Akgaz gibi borç bilgisi gönderirsiniz, hangi çağda yaşıyoruz. Bu haksız paraları alanlar nasıl yiyecekler? Benim gibi derdini böyle anlatamayıp da sineye çekenler ne yapsın, buna kim dur diyecek? Bunun adı kolay yoldan haksız para kazanma olsa gerek.

 

 

 


24.11.2012 00:00:00

Erdogan Kaya

MEDAŞ`ın Kolay Para Kazanma Taktiği

MEDAŞ?ın Kolay Para Kazanma Taktiği