20 gün önce ömrümün 2 yıla yakınını geçirdiğim batı Avrupa ülkelerindeki 8. gezi ve inceleme seyahatimde 35 gün oralarda bulundum.

 

 

   Daha öncede 8 Defa gittiğim Almanya,Hollanda,Fransa,Belçika ile 2 defa gittiğim Avusturya,bir defa gittiğim İsviçre’yle ,komşumuz Yunanistan’la  son gezimde gittiğim Lüksemburg’da vatandaşla kamu birbiriyle kaynaşmış.

     Buralarda vatandaşlarla kamunun kaynaşmasıyla kamu hizmetleri, özelliklede güvenlik konusunda vatandaşlar birer birey olarak güvenlik kuvvetleri ve istihbarat kurumları kadar kamunun en büyük destekçisi olmuş.!!!

  Buralarda vatandaşla devletin birbiriyle kaynaşması,özelliklede güvenlik konusunda vatandaşın hassasiyeti bu ülkelerin siyasetçileriyle mülki ve mahalli idarecilerinin birinci sebebi buralardaki idarelerin kamuyu merkeze alma yerine ferdi merkeze almaları ve yönetenlerinin mütevazi olmalarıdır.

    Ferdi merkeze alan kamu kurumunun başındakilerde mütevazilikleriyle kendilerini milletlerinden soyutlamıyorlar.

      Buralarda bizdeki gibi kamu görevlilerinin ekserisi kendi gettolarında yaşamıyor.

      Buraların siyasetçileriyle Mülki ve Mahalli idarecileri bizdeki gibi şaşalı lüks özel makam araçlarıyla evlerinden işlerine, işlerinden evlerine özel şoförleriyle ve korumalarıyla gitmiyorlar.

     Buralarda özellikle bizdeki gibi koruma ordusu yok.

     Çünkü vatandaşla devletin barışmasıyla kamunun en büyük koruması her yönüyle birey olmuş.

      Çoğu batı ülkelerinde Başbakandan Valiye ve Belediye Başkanına kadar kamu hizmeti yapanlar halkın içinde gezip bizdeki gibi korumalarla gezme yerine işlerine bisikletle bile gidenler olduğu gibi kendi araçlarıyla veya yaya olar akta işlerine gidiyorlar.

       Bizde ise istisnayı bozmayacak oranın dışında kalan siyasetçilerimiz, Vali ve Kaymakamlarla il ve ilçe Belediye Başkanları tabiri caiz ise neredeyse helâya bile makam araçlarıyla gidiyorlar.!!!

      Bunun en somut kanıtı Valilikte yapılan mutat toplantılara katılan Belediye Başkanı ve il birim amirleri neredeyse bir adım mesafede  olan Valiliğe makam araçları,şoför ve korumalarıyla gitmeleridir.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     Mülki ve Mahalli idarecilerin vatandaşların içinde oturması yerine genelinin lojmanda oturmaları buralardan makamlarına gidip ,gelirken makam araçlarını kullanmaları,yine şehir içindeki toplantılara veya her hangi bir etkinliğe giderken de makam araçlarını kullanmaları nedeniyle kamu ile vatandaş arasında bir kopuklu oluşuyor.

 AKSARAY’DA GÖREV YAPAN VALİLERİN EKSERİSİNİN HALKTAN KOPUK OLMASINDAN DOLAYLI 25 YILDA SAHİP OLDUĞUMUZ YER ALTI VE ÜSTÜ ZENGİNLİKLERİMİZ BİLE TAM OLARAK BİLİNİR HALE GETİRİLEMEDİ

    Aksaray’ın vilayet olmasının üstünden 25 yıl’a yakın zaman geçmesine ve bu çeyrek asır’a yaklaşan zaman içinde görev yapan  Valilerin genel ekserisinin lojmandan makama ve tüm toplantılara bile giderken makam aracını kullanmaları vatandaşın içine girip dertleriyle haşır neşir olamadılar.

   Olamayınca da ne Aksaray’ı ne Aksaray’ın sahip olduğunu,nede vatandaşın kamuyla ilgili sıkıntılarını ve vatandaşın Aksaray’ın geleceğiyle ilgi önerilerini de öğrenemediler.

    Aksaray ve Aksaraylının hiçmi,hiç hak etmediği bu kopukluktan dolayı şimdiye kadar ne Aksaray’ın yurt içi ve dışında tanıtımı yapılabildi,nede sahip olduğu yer altı ve üstü zenginlikleri öğrenilebildi.

    Aksaray ilinin sahip olduklarının tamamına yakının bilinir hale getirilerek bunlardan Aksaray,Türkiye ve Dünya için hakkıyla faydalanılabilmesi,tanıtımının en iyi şekilde yapılabilmesi.

    Aksaray’ın sanayisi,tarımı,hayvancılığı ve turizminin istenen seviyeye gelebilmesi ve diğer sıkıntılarının da ortadan kaldırılması için yeni gelecek vali öncelikle acemi!!! Olmamalı!!!,stajını  Aksaray’da yapmamalı.

    Bilgili, idealist ve görevinde uzmanlaşmış bir Vali atanarak atanan Valinin makam ve makam aracından ilimizi yönetmesi yerine bunları terk ederek görevini her zaman, her fırsatta ve her vesileyle daima halkla il genelinde şehirde,ilçede,köyde,mezrada millet neredeyse onun ayağına giderek hem hal olmalı.

    Bu yapılırsa Aksaray’ın mevcut dert ve sıkıntılarının ezici oranındakileri ortadan kaldırılır,gelecekte olması muhtemel olumsuzluklar içinde alınacak tedbirlerle önlenir.

    Aksi ise lafı güzaftan öteye geçmez.

   Aksaray’ın ve Aksaraylının hiç hak etmediği tüm olumsuzlukları bir daha yaşamaması,mevcut olumsuzluklardan da kurtarılması için işinin ehli,tecrübeli,idealist bir Valinin atanması için etkililer İç İşleri  Bakanlığı ve Başbakanlık nezdinde girişimde bulunmalı.

    İlimize atanacak olan Valinin hem idealist,hem Valilikte uzmanlaşmış olması ve görevini halkın içinde sürdürmesi için Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun,Ruhi Açıkgöz ve İlknur İnceöz’le Ak Parti  İl başkanı Muhammed Fatih Yıldırıcı,Belediye Başkanı Nevzat Palta ve İl Genel Meclisi Başkanı Özkan Doygun’un gereğini yapmaları,yaptırmaları,gereğini yapmazlar ve yaptırmazlar ise bunun maddi ve manevi mesuliyetinden kurtulamayacaklarının bilinmesi dileğiyle.

 

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


10.02.2014 00:00:00

Ali Genç

Makamdan Degil Milletin İcinde Görev Yapan Vali!!!!

Makamdan Degil Milletin İcinde Görev Yapan Vali!!!!