Yarın Isparta’da Aksaray’la birlikte 9 ilin mahalli medya mensupları AB hakkında bilgilenmek ve birliği tartışmak için bir araya geliyor.

           Avrupa Birliği Bakanlığının himayesinde Bakanlık ve İngiltere Büyük Elçiliği iş birliğiyle yarın Güller diyarı Isparta’da yapılacak ”Türk Yerel(Mahalli) Medyası AB Yolunda” projesi kapsamında gerçekleştirilecek seminere ilim ve teknolojinin gelişmesine katkı sağlayan sayısız ilkler ve teklerin merkezi,şehirlerin atası Aksaray’mızın basın mensuplarıyla birlikte  ev sahibi Isparta,Antalya,Aydın,Burdur,Denizli,Karaman,Konya ve Muğla illerinden basın mensupları katılacak.

         Bakanlığın vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi maksadıyla düzenlediği seminerlerin üçüncüsü olacak buluşmaya katılanlara AB Türkiye ilişkileri, müzakerelerde gelinen yer ve AB ile ilgili diğer bilgiler verilecek.

 SAYISIZ İLKLER VE TEKLERLE BİLİM VE DEVLET ADAMININ MEMLEKETİ AKSARAY

    Dünya’da Demir’in ilk kullanıldığı, ilk beyin ameliyatının yapıldığı, ilk buğday tarımının yapıldığı, Altının saflık derecesinin ölçülüp onaylandığı ilk yer ve Anadolu’da Bakırın ilk işlenmesi başta olmak üzere ilim ve teknolojinin gelişmesine katsı sağlayan sayısız ilkler ve teklerin.

      Ayrıca Biri Karaman,Biri Osmanlı ve Birisi ise Kölemen Sultanlığının Şeyhul İslamı olmak üzere 3 Şeyhul İslam’ın,1 Veziri azamın,Ashabı Kehfin,Somuncu Baba’nın,Yunus Emre,Taptuk Emre,Genç Osman ve Karcaoğlan’ın memleketi.

     Osmanlı’nın ilk Şeyhul İslamı Molla Fenari, İstanbul’un Manevi fatihi Ak Şemsettin,Aziz Mahmut Hüdayi ve Hacı Bayramı Veli başta olmak üzere dünyaya şan veren sayısız ilim ve bilim adamının yetiştiği şehirlerin atası Aksaray’ımızdan Yeni gün Gazetemiz Haber Koordinatörü ve  Yeni gün ile Güncel gazetelerimizin yazarı,www.aksarayhaberci.com sitemizinde muhabiri ve yazarı Ali Genç’le birlikte  seminer’e 4 meslektaşımız katılacak.

      Yetkililerden alınan bilgiye göre seminerin ilk günü olan 13 Şubat Çarşamba günü İngiltere Büyük Elçiliği,AB Bakanlığı ve Isparta Valiliklerinin temsilcilerin yapacağı protokol konuşmalarından sonra ”Türk Yerel Medyasının AB Sürecinde Daha Etkin Rol Alması” paneli yapılacak.

      Panelden sonra katılımcılara Isparta ilinin Yalvaç ve Eğirdir ilçelerinin tarihi ve turistik yerleri gezdirilecek.

       İkinci gün ise ”Avrupa Birliği Katılım Sürecinde Tarım ve Balıkçılık Alanında Gelişmeler, Türkiye-AB Mali İşbirliği ve Medyaya Yönelik Program ve Hibeler,

        Türkiye-AB Müzakere Süreci, Avrupa Birliği İletişim Stratejisi ve AB’nin Günlük Hayatımıza Etkileri.

      Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının (Türk Ulusal Ajansı) Yürüttüğü Çalışmalar ve Sağlanan Destekler,”başlığındaki panellerden sonra katılımcılara sertifikaların verilmesiyle Bürüksel ve Londra’da yapılacak olan çalışma ziyaretine katılacakların kura çekilişiyle sona erecek.(Haber Ali Genç)


12.02.2013 00:00:00

Ali Genç

MAHALLİ GAZETECİLER AB İÇİN İSPARTA`DA

MAHALLİ GAZETECİLER AB İÇİN İSPARTA`DA