Yazımı yazmak için bilgisayar başına oturduğumda bu konudaki hatıralarını dinlediğim birçok büyüğümüzün anlattıkları zihnimde canlandı.

  Bana bu konuda yaşananlardan biriside uzun yıllar kardeş Kayseri´mizde can dostum ve kardeşim merhum Çapan Tekeli´nin muhabiri olduğu HHA´nın uzun yıllar bölge müdürlüğünün ardından  Dünya gazetesi bölge temsilciliği yapan değerli gazeteci ağabeyim Mahmut Sabah´ın anlattığıydı.

     Cevdet Sunay´ın 1966´da 5. Cumhurbaşkanı seçildikten sonra makamına otururken ?Bismillah? dediğinin tören için orada bulunanlar tarafından duyulması üzerine kopartılan fırtınayla? Laiklik elden gidiyor(!)? feryadıyla hop oturulup hop kalkılmasını çeyrek asır önce bürosunda anlatan  değerli ağabeyimin hatırası.

MERKEZ MEDYA TARAFINDAN GÜNLERCE ÖZAL´IN ÇANKAYADA NAMAZ KILIP KILMAYACAĞINI VE CUMA´YA GİDİP GİTMEYECEĞİNİ ÖZEL GÖREVLENDİRİLEN MUHABİRLERİNİN KALEMİNDEN YAZILDI

    Merhum Özal´ın 8. Cumhurbaşkanımız seçilmesinden sonra Çankaya köşkünde Namazı kılıp kılmayacağıyla ilgili merhum Erbakan hocanın isimlendirmesiyle o zamanki renksiz,günümüzün merkez medyasını oluşturan gazetelerde yayınlanan haber ve makaleleri.

  Yine Özal´ın seçildikten sonra Cuma Namazını kılmaya devam edip etmeyeceği, ilk Cuma Namazı kılmak için köşkten çıkmasını ve bununla ilgili bir damla suda kopartılan fırtınayı!!!

   Milletimizin imanıyla sağlanan maddi ve manevi imkanlarla Osmanlının külleri üstünde adeta yeniden doğan Cumhuriyetimizin yeni Başkenti imar edilirken yeni yapılarda ibadet ihtimalinin göz önüne alınmamasını ve mabet yapılmamasını.

     Milletin 1. Adamı Şehit Başbakan Merhum Menderes döneminde merhumun kendi cins atlarının satışından sağlanan 110 bin lirayla bağışta da bulunarak 1957 yılında inşaatına başlanan ve yine milletin 2. Adamı 8. Cumhurbaşkanı Özal´ın Başbakanlığında,dönemin Ankara Büyük Şehir Belediye Başkan hemşerimiz Mehmet Altınsoy unda büyük katkılarıyla 1987´de hizmete açılan Koca Tepe Camisinin 20 yıl süren inşaatı beynimden ve gözümün önünden film şeridi gibi geçti.

   MABETSİZ BAŞKENTTEN CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYINDAKİ 5 TEPE MİLLET CAMİSİNE!!!

    Bilgisayar başına oturmamın maksadı ismi Aksaray´ımızın adını çağrıştıran Ankara Beş Tepelerdeki Cumhurbaşkanlığı Sarayı Külliyesi içine yapılan aynı anda 3000 kişinin Namaz kılabileceği büyüklükteki  Cuma günü hizmete açılan Milletin Camisinin hizmete açılışını yazmaktı.

  Maksat bu olmasına rağmen insan yinede halkının  %99.5´ğu Müslüman olan bir ülkenin bu oranla çelişen maziyi düşünmeden de geçemiyor.

   Dünya durdukça milletimizin inancı ve  inancından gelen dini ve milli haklarının bir daha ihlal edilmemesi,bunun için gereken Anayasal ve yasal tedbirlerin alınması.

    Tüm mabetlerimizle birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cuma günü hizmete açılan? Beş Tepe Millet Camisinin? yapımında emeği geçen herkese milletimiz adına teşekkür ediyor kılınan ilk Namazın ve bundan sonra orada kılınacak tüm Namazların Hak katında makbul olması dileğiyle.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


7.07.2015 08:37:01

Ali Genç

Mabetsiz Başkentten

Mabetsiz Başkentten