Bu yazıyı afaki bilgilerle değil aksine 20 yıldan fazlasını birim amiri olarak üstünü ise birim personele olarak geçirdiğim çeyrek asra yakın bilgi görgü ve tecrübelerimin ışığında yazıyorum.

 Ülkemizde Mahalli idare seçimleriyle göreve gelen Belediye başkanlarının  süresi teorik olarak her ne kadar 5 yıllık olsa da Mart ayının sonunda seçimi kazanan Belediye başkanın ilk 3 ayı kutlamalarla ve iadeyi ziyaretlerle, ilin atanmış ve seçilmişlerini tanımakla geçer ki bu ise ilk yılın Nisan Mayıs ve Haziran aylarının genel olarak boşa geçirilmesidir

 İlk defa bu göreve gelen başkan kendisinden önceki başkan tarafından yapılan bütçeyle, mevcut araç gereç ,makine ve personel çalışmak zorunda kalır.

Yeni başkanın kendi kurmay heyetini oluşturması, Belediye meclisinde ilgili organların seçimi, seçim beyannamesinde belirttiği hizmetlerin planlamasının yapılması ve gerekli şeylerin temin edilmesi çalışmaları da göz önüne alındığında 1. yılının en az bir üç ay´ı daha geçer.

    Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarının da bu şekilde geçmesi ardından ise gelecek yılın bütçesinin planlanması derken o yılın yazı ve dolayısıyla 1. yılı dolar geriye kalır 4 yılı.

  4 yılın ise son 6 ayıda seçim çalışmalarına ayrılacağından geriye 3.5 yıl kalır.

2014´ÜN 10 AĞUSTOS´U İLE BU SENENİN 24 HAZİRAN´INDA CUMHURBAŞKANLIĞIYLA BİRLİKTE YAPILAN 27. DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİMİYLE TÜRKİYE 4 YILDA 5 DEFA SANDIĞA GİTTİ

 Eğer bu geriye kalan sürede de 2014 yılının 10 Ağustos´unda yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi,7 Haziran 2015´de yapılan 25. Dönem Milletvekilliği seçimi.

  Bu seçimden çıkan sonuca göre hükümetin kurulamaması üzerine bu seçimden 4 ay sonra 1 Kasımda yapılan 26. Dönem Milletvekilliği seçimi.

    2017 yılının 16 Nisan´ında yapılan Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine geçiş referandumu ve bu senenin 24 Haziran günü yeni sistem için yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte 27. Dönem Milletvekilliği seçimiyle Türkiye 4 yılda 5 defa sandık başına gitti.

5 SEÇİMİN HER BİRİ İÇİN EN AZ 3´ER AY PROPAGANDA İÇİN ZAMAN HARCANACAĞINDAN 2014 YILINDA SEÇİLEN BELEDİYE BAŞKANININ 5 YILLIK SÜRESİ PRATİKTE 2 YIL 3 AY´A İNER!!!

  2014 yılının Mart ayı sonunda yapılan mahalli seçimlerinden 4 ay  geçmeden Belediye başkanının Cumhurbaşkanlığı seçimi için  partisiyle beraber seçim çalışmalarına katılması ve bu çalışmaların  daha sonraki 4 seçimde de devam etmesi ile o zamandan bu senenin 24 Haziran´ına kadarki 5 seçim içinde 3´erden 15 ay çıkınca Belediye başkanının tam çalışma süresi tamı, tamına 2 yıl 3 aydır.!!!!

HALUK BAŞKANIN 2 YIL 3 AYLIK SÜREDE BAŞARDIKLARI KÜÇÜMSENECEK HİZMETLERMİ?!!!!

 Yazının girişinden itibaren ortaya konan teknik meseleler ve  4 yılda ülkemizin 5 defa sandık başına giderken her sandık dönemindeki 3 er aylık seçim propagandalarda hesaba katıldığında Belediye Başkanının 5 yıl olan hizmet süresi pratikte 2. yıl 3 aya düşer..

  Yine bu süre içinde yani 2014 Mahalli seçimi öncesi kendisiyle ilgili olarak başlayan ve yakın zamana kadarda aralıksız olarak yapılan kara propagandaya rağmen  Başkan Yazgı döneminde açılan yeni yollar ,Kanalizasyon, Asfalt, yeni köprüler, Kılıç Aslan Parkının 2. Etabının yapımı, Genç Osman ve Recep Tayyip Erdoğan Gençlik Parkı, hizmete açılan ve devam eden Kadın Aktivite merkezleri, Spor tesisleri,  her mahallenin bir çok sokağına  açılan onlarca yeni çocuk parkı, Emekli dinlenme evi, Piri Mehmet Paşa Çarşısı, Aksaray´ın ilk alt geçidi, Azmi Milli Yer altı parkı ve  çevre düzenlemesi projesi.

   Özürlüler ve Şehit ile Gazi aileleri koordinasyon merkezleri, Selçuklu Hamamının restorasyonu ,türbelerde yapılan çevre düzenlemeleri, Pir Ali Sultan Türbesi yanındaki Camisinin geleceğe kazandırılması çalışmaları .

    Seyyar Çorba evi, Tiyatro  salonunun genişletilerek tamamlanmakta olan restorasyonu, Siloların yerinde hızlı şekilde devam eden altı otopark üstünde ise park ve  modern bir kütüphane planlanan Selçuklu ile gençler ve çocuklarla yetişkinler için getirtilen tiyatrolar, müzik şölenleri ve onlarca konferanslar ile şehrimizdeki hizmet sektörünü birbiriyle yarıştıran ilimize özel Günebakan standart projesi, Şehrimizi geçmişiyle barıştıran yeni Belediye Logosu.

 Mevcut içme suyunun kalitesinin yükseltilmesi çalışmaları ve gelecek yarım asırdaki ihtiyacımızı karşılayacak olan damacana suyu kalitesindeki inşaatı hızla devam eden çalışma yakın bir zamanda hizmete girecek olan çalışmayla , çalışmaları hızla devam eden ülkemizin en büyük orta ölçekli sanayi sitesi projesi ve daha niceleri küçümsenecek hizmetler mi?

4 YILDA AKSARAYDA REKOR OYLARLA KAZANILAN 5 SEÇİM VE 2 HAZİRAN´DA MİLLİ İRADE MEYDANINDA HEMŞERİLERİMİZ ALKIŞLARIYLA  HALUK ŞAHİN YAZGI´NIN BAŞARILARINI ONAYLADILAR

    Belirli mahfillerde oluşturulmaya çalışılan anti propagandaya rağmen 2014´ün Ağustos ayından bu senenin 24 Haziran Seçimleri de dâhil yapılan 5 seçimde Aksaraylı seçmenin sürekli artan rekor desteği Haluk başkanın hizmetlerinin hemşerilerimiz tarafından onaylanmasının katkısı inkar edilebilir mi?

  İnkar edilemez, edilmesine de  bunu inkar edenler Başkan Yazgı´nın bu senenin 2 Haziran günü Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Aksaray´da yaptığı mitingde  Cumhurbaşkanından önce konuşurken vatandaşlar tarafından yapılan alkışlar hemşerilerimizin onun hizmetlerini taktirinin  en somut kanıtı değil mi?!!!

 HALUK BEY ADAY OLURSA AMERİKAYI YENİDEN KEŞFETMEYE ZAMAN HARCAMAYACAĞINDAN YENİ DÖNEMİNE 5 YILLIK TECRÜBESİYLE EN AZ %51 ARTIYLA GÖREVİNDE HİZMET DESTANLARI YAZAR!

 Haluk başkanın seçilmesinden sonra ülkemizde 4 yılda 5 defa sandığa gidilmesine,15 Temmuz alçakça kalkışmasının sebep olduğu frene rağmen elde ettiği ve 2 Haziran günü Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın katıldığı miting esnasında meydanda konuşma yaparken hemşerilerimizden aldığı alkışlar.

     5.yılını bitirmek üzere olmasına rağmen şimdiye kadar kendisiyle ilgili olarak başta rüşvet olmak üzere olumsuz hiçbir suçlamayla karşılaşmaması da göz önüne alındığında toplamda ise pratikteki 2 yıl 3 aylık görev süresindeki başarılarıyla tescillenen liyakat da göz önüne alınarak 2019 Mahalli seçimleri için yeniden aday yapılırsa.

    Evvel Allah(c.c.)ın izni ve  milletimizin Cumhurbaşkanı Erdoğan´a olan sevgisinin başta Aksaray-Ulukışla Tren hattımızın ihalesiyle de taçlandırılırsa yüksek oyla seçimi yeniden kazanmasıyla yeni dönemde 5 yılda elde ettiği tecrübesiyle  hizmet destanları yazar.

    Adayları belirleyecek olanların bu artıları göz önüne alarak gerekenleri mutlu istikbalimiz için yapmaları dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

 


24.10.2018 09:19:59

Ali Genç

Liyakatle Birleşen Tecrübeyle Hizmetlerde Başarı Destanları Yazılır

Liyakatle Birleşen Tecrübeyle Hizmetlerde Başarı Destanları Yazılır