Diğer vilayetlerin Meslek Odalarının ve STK´larıyla medyasının bu konudaki durumlarını tam olarak bilmiyorum!

   Fakat Aksaray´ın durumunu içinde yaşayan ve meselelerini sürekli takip eden,çözümleri içinde yakın,orta ve uzun vadedeki belirlediğim programa göre konuları ısrarlı şekilde istikrarlı olarak takip eden olarak bizim durumumuzu  çok iyi biliyorum.

  Bizzat yaşayarak tespit ettiğim gerçek bizim çok,çok istisna durumunda kalan diğer kurumlarımız gibi Meslek Odalarımızın,Sivil Toplum Kuruluşlarımızın ve Medya organları ile  mensuplarının da yine istisnanın dışında kalan genel çoğunluğunun günlerini,aylarını ve yıllarını havanda su dövmekten öteye geçirmediklerinden maalesef görevlerinin gereğini laf olsun torba dolsun babının dışında faydalı hizmetler yapmıyorlar.

   3 YIL BOYUNCA ŞEHRİMİZİN ÖNEMLİ GİRİŞ VE ÇIKIŞLARINDAKİ LEVHALARI KALDIRTAMADILAR!!!

    Aksini iddia edenler var ise? Hodri meydan? diyorum!!!

   Görevinizi hakkıyla yapıyorsanız 2004 yılında sözü verilen Tren hattımız konusunda 2009 yılına kadar İstisnanın dışında kalan Meslek Odaları,STK ve Basın kuruluşları ile mensupları olarak ne yaptınız,hangi toplantı da konuyu gündeme getirdiniz,bu konuda sürekli olarak  kaç haber ve köşe yazısı yazarak önünüze gelen siyasilerle yetkililere bunun hesabını sordunuz?

    Aynı söz 2009´de tekrarlandığında bu konuda Meslek Odaları,STK ve Medya organları ile mensupları olarak hangi tepkiyi gösterdiniz?

    2009 yılının Eylül´ünde tarafımdan teker,teker tespit edilerek ?Burası Nevşehir Değil!?başlığıyla yapılan haberle ilgililere bilgisini verdiğim Aksaray´ımızın önemli giriş ve çıkışlarında bulunan sanki Aksaray´da yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilecek yer yokmuş gibi giriş çıkış yapanları adeta süngü zoruyla mecburi yön ?Göreme?ye yönlendiren levhaları belirtmeme.

   Bunların kaldırılmasını ve buraya Ihlara,Güzelyurt ve Selime başta olmak üzere ilimizin tarihi ve turistik yerlerinin isimlerinin yazılmasını önüme gelen herkese yazılı ve sözlü olarak iletmeme rağmen  bunlar 2011´in Genel seçimleri öncesinde nezaretimde üstlerine ?Ihlara ?Güzelyurt? isimleri yapıştırılıncaya kadar neden  sürekli mangalda kül bırakmayan Meslek Odalarımız ve STK´larımızla medya organlarımız ve mensupları tarafından kaldırılamadı? Kaldırılmaları için gerekenler yapılmadı?!!!

 KALBİMİZE  BİR HANÇER GİBİ SOKULAN KAPADOKYA 70 KM(!) UCUBESİNİ BIRAKIN KALDIRTMAYI BAKANA BİLE SÖYLEYEMEDİLER!!!

   Bin bir zahmetle tam bizi inkar eden akla ziyan ?Göreme? levhalarından kurtulurken bu defada ilimizin en önemli Meslek Odasının başkanın evinin yakınına yüzölçümümüzün tamamının Kapadokya da olduğu ve sahip olduğumuz tüm tarihi eserlerimizi de inkar eden ?Kapadokya 70 KM(!)? ucubesi dikildi.

   Bunun kaldırılabilmesi için başta en büyük Meslek odası yetkilisi olmak üzere önüme gelen Meslek odaları ve Sivil Toplum Kuruluşları yetkililerine,Medya Kuruluşlarına ve mensuplarına bilgi vererek akla ziyan bu uygulamayla ilgili gereğini yapmalarını söyledim.

     Hatta 2015´in Kurban Bayramında ilimizde bulunan seçim hükümeti bakanına bu durumun iletilmesi için 2 Meslek odası başkanına ricada bulundum fakat bunu bakana söylemeye cesaret bile edemeyince Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde kalan çocukların ziyaretinde Bakan beye bizzat kendim ilettim.

  İSTİKBALİMİZİN OLMAZSA OLMAZI AKSARAY-ULUKIŞLA TREN HATTI VE E.90 İÇİN ÇABALARI YOK!!!

     Her gün medya organlarına verdikleri demeçleriyle mangalda kül bırakmayan Meslek Odaları ile STK´ların istisnanın dışında kalanlarının cılız bazı çalışmalarının dışında genelinin istikbalimizin olmazsa olmazı Aksaray-Ulukışla Tren hattı ve can damarımız olan E.90 Karayolunun Ankara-Pozantı otobanından en az etkilenmesi için yapılması gerekenler konusunda ciddi hiçbir girişimleri yok.

    Meslek Kuruluşlarının,STK´ların ve Medya organları ile mensuplarının istisnanın dışında kalan genel ekserisinin vatandaşlarımızın dilediği gibi  eski akla ziyan kimseye de ,kendilerine de faydası olmayan vurdum duymazlıklarını bu sene terk ederek,bundan sonrada daima misyonlarının gereğini yapmaları dileğiyle.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 


16.01.2017 22:41:19

Ali Genç

Laf olsun torba dolsun!

Laf olsun torba dolsun!