Nevzat Palta döneminde Aksaray’a yakışır;  Kent Konseyi kurulması denendi olmadı. Nevzat başkanın iki dönemi ON YIL bitti ve gitti.  Haluk Şahin Yazgı döneminde denendi olmadı onunda BEŞ YILI bitti ve gitti.

Haluk başkan döneminde, bağımsız Kent Konseyi kurulmak üzere iken milletvekilimiz Cengiz Aydoğdu seçim sonuna erteyelelim dedi, başta Borsa başkanı ve arkadaşları bu teklife uydu kurulma ertelendi.

Eh şimdi seçim geçeli 5 ay doluyor, Evren Dinçer belediye başkanı oldu. Cengiz Aydoğdu vekilimizi şu an ne düşünüyor bilmiyoruz. 2005 yılında Kent Konseyi Kanununu çıkaran Ak Parti, kanuna uymayanlarda Ak Parti belediye başkanları ve milletvekilleri.

Şu an belediye başkanı olan Evren Dinçer, Kent Konseyi konusunda ne düşünüyor bilmiyoruz. Partisinin çıkardığı kanuna mı uyacak yoksa kendinden önce başkanlık yapanları mı uyacak? Umarız ve bekleriz ki partisinin çıkardığı kanuna uysun.

Net ve açıkça söyleyelim, Ak Partinin arka bahçesi olacak veya belediye başkanın emrinden çıkmayacak ve de kargaşa ve karmaşa getirecek bir Kent Konseyini asla istemeyiz. Böyle kurulduğunda ne Aksaray’a nede başkana fayda sağlamaz.

 Aksaray’da kişiliği, mevcut ve geçmiş hizmetleriyle tanınan, hak, hukuktan ve vebalden korkan, özellikle Aksaray sevdalısı, doğruları çekinmeden, kırıp dökmeden herkesin yüzüne söyleyebilen kişilerden oluşmasının, kente hizmet etmek isteyenlere büyük katkıda bulunacağına inanıyoruz.

Bize göre kent konseyi, ŞEHİR MECLİSİ’ dir. Şehir ve şehirli olamayan yani birlik ve beraberlikten, medeni ilişkilerden korkan veya değişik fikir ve görüşlere kafası yatmayan, daha açığı despotizmi benimseyen insanlar, birlik ve beraberlikten korkarlar. Korku nedenleri de kişiliklerini bulamayışları ile birikimlerinin yetmeyişindendir.

Elbet bir gün, bu aziz Aksaray’ında şansı açılır, ticari ve siyasi her konuda birliklerini kurarak hizmet bekleyen halkının tamamının yüzünü güldürür. Türkiye’de iş başına getirilmiş ve seçilmiş kişiler karşıtlarının eleştirisi bir yana, gayet yerli yerinde ve beraber oldukları arkadaşlarının bile kaşıyın üzerinde gözün var demelerinden alınıyor olmaları ne acı.

Kamu kuruluşu niteliğinde olan güçlü sivil toplum örgütlerinin en büyüğü ve vilayetin her karşında var olan, Aksaray Ziraat Odasının başkanı EMİN KOÇAK,  her zaman ve her alanda birlikten yana olduğunu en kısa zamanda Kent Konseyinin kurulmasının faydalı olduğunu açıklıyor.

Odalar Birliği başkanı DOĞAN CEYLAN da düzgün bir şekilde kurulacak Kent Konseyinden yana olduğunu net şekilde ifade ediyor.

Türkiye’nin ve ilimizin en etkili kuruluşlarından, ülkenin ve ilin ticaret ve sanayisinin bel kemiği durumunda olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin üyeleri Ticaret Sanayi Odası başkanı CÜNEYT GÖKTAŞ’ın kesin kararını bilmiyorum.

Aksaray Ticaret Borsası başkanı HAMİT ÖZKÖK ise kent konseyinin faydasını saymakla bitiremiyor,   daha da önemlisi Ankara’ da Aksaray’ın ağırlığının en az on kat artacağına inanıyor ve iddia ediyor.

Aksaray’da Kent Konseyine hiçbir Allah’ın kulu karşı çıkmıyor, gel gör ki 14 senedir kurulamıyor. Bu duruma kızmak mı üzülmek mi lazım? Sanıyorum Ak parti iktidarda olduğu, Aksaraylı neme lazım dediği, sivil toplum örgütlerinin bir araya gelemediği sürece birlik ve beraberliği vede kent konseyini biz daha çok bekleyeceğiz.

Meselelerini ayağa kalkarak anlatma yolunu değil de, dedikodu yaparak kendini avutan zavallılardan elbet bir gün Aksaray kurtulacak. Doğruları başkaları söylesin bana zarar gelmesin diyen bukalemunları da halk görüyor ve gerekeni de yapıyor.

                           Hayrola, muvaffak ola, muzaffer ola.

 

 

 


29.08.2019 10:48:00

Rasim Gül

Kurulamayan, Kent Konseyi