Aslında bugün Emit fuarı nedeni ile son dönemlerde Aksaray tanıtımı ne durumda ne kadar tanıtabildik bunu yazacaktım. Ama şu son iki gün tarafıma o kadar çok Kurtuluş kavşağının kapanması ile ilgili bir yazı yazmadığım şeklinde şikayetler geldi. Ben bunu yüz yüze konuştuklarıma izah etmeye çalıştım. Bazıları bana hak verirken, bazıları söylediklerimi kabul etmeyerek kendi doğrularını ve rahatlarını bana anlatmaya çalıştılar. Bende bu konuyu burada ele almak istedim.

      Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgıyı koruduğumu söyleyenler oldu. Sayın Yazgı babamın oğlu değil, zaman zaman eleştirilerimde olmuştur. Ama bende bir vatandaş olarak olaya objektif bakmak durumundayım. Konuya Aksaray´ın geleceği için bakıyorum.

       Alt geçit ile ilgili ne kadar acımasız eleştiriler yaptığımızı unutmayın. Olaylara günü birlik bakmak yerine ilerisi için bakmalıyız. Şimdi bu köprünün altından ve üstünden geçenler, ? amma da güzel oldu, bölgenin çehresi değişti? demiyormuyuz?

       Demek ki, sıkıntı ve zahmet olmadan rahat olunmuyor. Biz bu tür hizmetlere alışık olmadığımız için bir bardak suda fırtına koparıyoruz. Bazıları da olaya doğru bakmadan birilerinin ağzından yapılan muhalefet laflarına göre konuşuyor.

      Köprünün çevre düzenlemesi, Piri Mehmet Paşa çarşısının açılışı bittikten sonra bu bölge akın akın insan olacak. Yani bölge şehrin cazibe merkezi olacağını herkes söylüyor. Onun için neticeyi görmeden insanı ateşe atmayı bırakıp, hizmetin sonucuna bakalım.

      Şimdi gelelim şu Kurtuluş kavşağına, yemin ediyorum o kadar kişi bana yüz yüze ve telefonla bu kavşak niye kapandı bu doğru mu diyenlerin sayısı bir hayli fazla. Hatta en çok toplu taşıma şoförleri bu kavşaktan şikayetçiler.

       Bazıları da Coğlakı kavşağı Kurtuluş kavşağına kadar kuyruk oluştuğunu söylüyorlar. Hafta sonu bende bu yolu kullandım. Evet yığılma olmuyor desem yalan olur. Bazı yetkililerle yaptığım görüşme sonunda bu kavşak kapatılırken bir çok uzmanla istişare yapıldıktan sonra kapatıldığını öğrenmiş bulundum.

      Kavşağın kapatılmasına sonuna kadar taraftarım. Ama şu aşamada değil, ilerisi içinde kapatılmalıydı. Köprü açılı açılmaz değil, bizim şoförler ve vatandaşlar bu tür hizmetlere alışık değil. Rahatımıza nasıl iyi gelirse biz onu isteyen toplumuz.

      Coğlakı kavşağına bir alt veya üst geçit gerekli olduğu ortaya çıkmış vaziyette. Ama şu aşamada bunu yapmak çok zor, gelecek bahara buraya da bir köprü gerekli. Tabi kısmet olur Sayın Yazgı tekrar seçilirse buraya yeni bir köprü yapacağını tahmin ediyorum.

      Ama şu aşamada bu kavşağın kapatılması vatandaşın alışık olmadığı bir uygulama olduğu için elbette tepki çekmiştir. Tepkiyi azaltmak için şimdilik bu kavşağın açılmasında zaruret ver diye düşünüyorum. Bunu şunun için diyorum ileriyi görmeyenlerin tepkisini kapatmak için. Birde coğlakı caddesi otparka yasaklanarak tek yön yapılırsa trafik rahatlar.

      Kavşağın kapanmasında ne sıkıntı var bana göre hiç bir sıkıntı yok. Ali Baba tekkesinden inen sürücü iki yüz metre ilerden köprü üzerinden dönerek Kurtuluş bölgesine gidebilmeli. Bu şekilde yolu kullansak aracınızın ayağımı ağrıyor?

      Kurtuluş bölgesinden gelen sürücü Coğlakı kavşağını kullanmak için 200 metre gidip dönebilmeli. Şu rahatımızı düşünmeyi bir bırakalım biraz şehirde yaşamayı öğrenelim. Başka şehirlerde hiç bir şekilde iki adıma bir dönüş yeri bizden başka yerde yok. Adam kavşaktan dönmek için 4-5 kilometre gidip dönüyor. Biz 200 metre yerden dönmeye üşeniyoruz.

       Efendim burası köy değil, artık şehirde yaşamayı öğrenmemiz lazım. Keyfimize ve rahatımıza göre hizmet beklemeyelim. Bende köy çocuğuyum şehirde yaşamasını bilmeyenler gidip köyde yaşayacaklar. Af edersin şehirde At v Eşek güdeceksen gidip köyde güdeceksin. Hizmetin yapılışı doğru, zamanlaması yanlış, ama kurallara uymak gerekiyor.


28.01.2018 13:29:41

Erdogan Kaya

Kurtuluş kavşağının kapanması

Kurtuluş kavşağının kapanması